Dyon

2012-02-29 | 22:26:23
Självklart var det dyontränset + tyglar som kom till mig idag. Den som gissade rätt först var den här bloggen, alla som gissade hade faktiskt rätt. Duktiga ni är!

Eftersom kameran har gått sönder får ni leva på halvtaskiga mobilbilder från mig så länge. 

Ridit och sängen kallar på mig!

2012-02-29 | 21:49:54
Nä, nu får jag ta och ge mig. Det är ju inte så att jag mår bättre efter att jag ridit. Förvånad... Ponnyn blev riden i alla fall. Men nu måste jag ta det lugnt innan Söndag.

Skrittade fram länge, lade in ytterst lite trav och började sedan med galoppen med en gång. Efter att hon fick dra och springa hejsvejs med benen några varv och volter så slappnade hon av bra och kunde galoppera avslappnat i en lägre form med längre, svävande steg. Kunde därför hitta en bra position att sitta stilla i, och hitta det bästa greppet i de nya stövlarna.
Nu när de är helt nya så är dom en aning hala att hoppa med, så jag får nog ta och köpa sadelklister ellet något liknande?
Hoppade endast en linje fram och tillbaka med ett sockerbitshinder och ett räcke som avslutades på 1m. Taxeringen, kvickheten och viljan var bra och gott om så det räckte med dessa två hinder att ladda upp med inför helgens L:B(x2)!

Har som läxa framöver att inte ta och korta henne inne på banan. Det ska bara flyta på och jag ska rida fram på avstånd, inte backa på avstånd.
Så red fram på 3 språng istället för 4 galoppsprång förut, vilket var bättre kände jag själv när jag fick släppt spärren :)

Nu ska jag lägga mig under mitt varma täcke i min dubbelsäng, äta blåbärsglass och kolla på film ♥

Vinn en länk!

2012-02-29 | 18:00:42
Titta vad vi hämtade ut på posten idag, vad kan det vara tro? ;) Skrev om det på bloggen för några dagar sedan..
- Den som gissar rätt först vinner en länkhelvetes jävla skit

2012-02-29 | 17:51:24
Min kamera har gått sönder..

Läsarfråga

2012-02-29 | 16:55:00
Har ni några önskningar på inlägg eller några frågor?
Passade då på och skriv dem här, så ska vi göra vårat bästa för att fixa det ni önskar!


Tävling/träningssett

2012-02-29 | 13:47:00
Igår passade jag på och fota alla mina "finare" schabrak, alltså de jag har på tävling och träningar. Har speciella till träning, tävling och hemma, hemma schabraken har jag dock inte fotat. Men där finns inte så mycket och se, mest gamla slit och släng. Har gjort ett sånt här inlägg innan, men det har ju ändrats lite sedan dess. 

Vilket schabrak/sett är din favorit? :D

anna scarpati (ev sålt)


-


lami-cell


hööks (fick i globen)


Kingsland (till salu)


lamicell


anna scarpati


folksam


anna scarpati


-


exclusive horse wear


-


exclusive horse wear


anna scarpati


exclusive horse wear


equifashion

Spirited girl today!

2012-02-29 | 12:39:40
Efter att vart uppe och hoppat på benen sedan 1-tiden på dagen igår tills kvällen blev det lite mer liv i min kropp än på morgonen och dagen innan.
Mår mycket bättre idag, har bara ont i halsen/lungorna. Har kraftigt ont i mina luftrör när jag är förskyld pga min astma. Men det känns helt okej idag.

Ska försöka rida Wilma idag. Tävling på Söndag och JAG har inte ridit henne ordentligt sedan förra tävlingen, känns lovande. Men vi hade ett bra barbackapass förra Onsdagen. Oj, lite länge sedan. Efter det har jag bara skrittat och joggat henne i Fredags och Lördags. Igår blev hon riden av Anna i 2:an så hon fick jobba igång sig efter dessa dagar.

Så därför känner jag att jag måste rida henne nu och framför allt hoppa henne helst idag. Hon vilar alltid två dagar innan tävling, därför är det bättre att planera in hoppning idag och inte imorgon.
Men bestämmer jag mig för att rida sedan ska jag (i alla fall försöka) ta det lugnt så jag inte blir för ansträngd och river upp hela halsen. Suicide typ. Fast vad har stoppat mig innan? ;) Just nu står hoppning på schemat!

oförstörbar grep

2012-02-29 | 10:18:00
Nämnde att vi köpte grepar på scandinavium och så här ser de ut. De är såkallade oförstörbara grepar, jag gillar dem och har haft en innan. Denna gången blev det en lila från granngården och en orange från börjes.

Har ni testat dessa grepar?

Dagens ridning

2012-02-28 | 22:10:00
Väntade med och rida tills mamma kom hem, vill inte rida ut själv än. Eftersom det fortfarande var ljust ute när vi red fotade mamma även några bilder :D

Red ut lite längre idag och idag var det ju som sagt ljust. Han var väldigt spänd men gör ingen större affär utav det utan lunkar på. Mötte bilar men han reagerade inte alls på dem, så det var skönt. Tränade även idag på halter, han har svårt för och stå still. Han saktar ner men snurrar runt för han inte vill stå still, men de ska vi träna på. Sedan tog vi en kort trav några steg och han var jättefin de korta stegen som vi tog. 

Så blev lugn ridning idag med och de kommer det att vara denna veckan. Vi ska lära känna varandra, han ska vänja sig vid omgivningen här osv. Men de kommer nog bli bra så småningom.

Här är några bilder från idag.

I wanna know...

2012-02-28 | 21:29:55
Jag är bara tvungen att fråga om detta!
- Var det någon utav er som såg mig under Horse Show i helgen, eller både mig och Sara tillsammans på Söndagen? :D
Det kom fram några okända ansikten som log och sade hej under alla dagarna. Kanske var det du?

Kalas

2012-02-28 | 18:55:42
Måste skynda mig nu ska iväg på kalas, men uppdaterar när jag kommer hem. Mamma fotade några kort på mig och Brent förut, så de kommer upp här senare :)

smakprov


Hjälp mig med smeknamn

2012-02-28 | 14:40:00
Som de flesta vet heter den nye herren i stallet Brent, vad är det för namn egentligen? Jag tänker på "det luktar bränt" haha. Stackarn nu ska jag sluta mobba lilla killen ;)

Vill i vilket fall ha hjälp med att komma på smeknamn till honom, kan ni inte hjälpa mig? :)
- finns inga dåliga förslag!

måste dessutom ta nya kort, har ju inga på honom.tjugoåttonde februari

2012-02-28 | 14:16:00
Nu har jag kommit hem och ska strax gå ut till hästarna, superhärligt väder!. Ska ta med mig kameran och försöka ta massa kort på lite olika saker, får se vad jag kommer på:)

Kommer i alla fall några tidsinställda medans jag är borta, så håll koll. 

Hörs senare!

säkerhetsväst

2012-02-28 | 10:47:00
Många tycker att ridväst "förstör ridningen", "är klumpig", "ful" osv. Jag däremot har faktiskt inget emot ridväst och jag tycker inte att det är så fult, visst är det snyggare utan men de är inte fult med heller.

Nu när jag har en ny häst dessutom unghäst kommer jag börja rida med väst igen. De senaste åren har jag slarvat med väst här hemma, jag har det alltid på hoppträningar och tävlingar. Men här hemma i skogen eller i paddocken har jag slarvat. 

I början när jag hade Frankie och Chapella var jag duktig på att använda västen. Men med tiden lärde jag känna hästarna och slutade helt enkelt med väst hemma. 

Igår när jag red hade jag västen även om jag bara skrittade i 20 min. Västen gör mig samtidigt säkrare för jag vet att jag har ett "extra" skydd. Så nu de närmsta månaderna ska jag bli bättre på och använda västen. 

Jag har inte ont utav västen, jag tänker inte på den alls (jo på sommaren när de är varmt), jag har helt enkelt inte ont utav den. Så varför inte lika gärna använda den? Jag kommer nog tidsnog inte vara så duktig utan kommer slarva med västen hemma när jag känner mig säker på Brent.

Jag tycker det nästan är lite tur att jag är under 18 år, för det tvingar mig och tävla med väst i några månader till och då hinner jag ju lära känna min häst ännu mer. Min mamma har alltid varit noga med att jag ska ha väst när jag tränar + tävlar (även innan regeln kom). Jag  har aldrig sagt emot henne, det är som sagt ett billigt skydd.

Så vad tycker ni om säkerhetsvästar och vilket märke har ni?

Jag har en säkerhetsväst utav märket racesafe


Hej allihopa..

2012-02-28 | 09:03:59

.. De flesta sitter nog i skolan just nu antar jag, det gör jag med. Fick reda på att mattelektionen nog var inställd och har sedan bara två lektioner till. Så jag ska fråga om jag kan sluta tidigare istället, känns så onödigt och gå kvar. Lektionerna ligger väldigt utspritt också så det är så jobbigt och vänta. Men vi får väll se om jag kommer hem tidigare eller inte.

Under dagen har jag fixat några tidsinställda som kommer komma upp här. Senare ikväll ska vi på kalas och jag tror jag måste åka med, annars är jag hemma och pluggar + uppdaterar här.  Det blir nog ingen ridning idag, om jag inte kommer hem tidigare och vågar mig ut själv på en tur.


Haha skön bild va? ;)