Lång dag på Ale-Jennylund

2012-06-30 | 23:56:36
Tyvärr, jag hinner inte blogga idag!
Åkte hemifrån 07:45 och var hemma strax innan 10-tiden nu på kvällen! Helt sinnesjukt hur lång tid tävlingen tog idag. Men är SÅ glad för att det vart sol hela dagen och inte regn :D

Kan bara dra lite snabbt att Wilma var på tok för stark i LA:n, men i MSVB:n hoppade hon kanon och jag red bättre än första klassen! Är supernöjd med rundan, även om resultatet inte är det bästa.

Taggar om inför imorgon nu, är efteranmäld till L:A. Så hoppar två klasser precis som idag, och samma höjder.

Hej så länge! Resultaten och bilder får ni under morgondagen.

Gammal bild på mig och prinsessan ♥

Blev inget tävlande för oss..

2012-06-30 | 19:04:11
Vi kom aldrig fram till tävlingsplatsen, utan det hela slutade med att jag och Brent fick promenera 2h och 45min till en kompis ett antal mil längre bort från där vi var istället...

dagens kommande outfit - all by kingsland

2012-06-30 | 00:23:48
Så mina kära vänner, då var klockan över tolv och jag borde egentligen redan sova. Men utav någon anledning blir jag alltid klar så sent med packning, putsning osv (gör mig dock inget förutom att det blir för lite sömn-timmar).
 
Har precis som Bella gått och packat massa extra saker, men förhoppningsvis slipper vi regnet imorgon (man kan väll alltid hoppas?). Allt är klart nästan i alla fall, ska bara bära ut några saker som är på mitt rum samt benskydden som hänger på tork. 
 
Eftersom min kavaj är sönderklippt kommer jag att tävla med tröja under västen idag, gillas inte men har inte så mycket annat att välja mellan. Kommer hoppa i min blå kingslandtröja med min kortärmade kingslandskjorta under, sedan om det blir blött kommer jag att använda den blommiga skjortan istället med eller utan den blå tröjan.
 
gpponny-väskan är packad med massa extra kläder, näsdukar och nässpray. Min förkylning lär nog inte bli bättre under morgondagen i regn, men har i alla fall packat med mig bra saker så jag ska klara mig förhoppningsvis haha. 
 
Nu är det även dags för mig att sova, upp tidigt om några timmar och åker runt sju tiden tror jag. Hoppas ni håller tummarna för oss idag, det borde ju inte kunna gå värre än sist (peppar, peppar).
Godnatt, kära bloggläsare ♥
 
 

Blötis ponny

2012-06-29 | 23:10:43
Lilla Wilms säger godnatt och taggar inför L:A-MSV:B imorgon på Ale! ♥

Extra av allting...

2012-06-29 | 22:32:08
Kan inte bestämma mig för vilka schabrak jag ska ha imorgon. Vill inte använda de allra finaste schabraken, benskydden osv. nu i helgen så att det blir blött och äckligt. Så det bästa är att ha ljusa schabrak, och som jag inte är så rädd om... Tar jag något mörkblått blir det garanterat ljusare efter att det torkat. Har gjort dom misstagen innan ett flertal gånger.

Tänkte att det ljusblåa Scapa-schabraket inte tar stryk av regnet, och det är bara att tvätta det efteråt om det blir missfärgningar av sadeln eller liknande. Brukar vanligtvis aldrig tvätta mina schabrak i tvättmaskinen, men tror att jag ska slänga in några på tvättning i veckan. Är så rädd att färgen ska bli urtvättad eller att dom krymper. Men lite borde dom ändå tåla!

Vad sägs om detta?

Ska ta med mig ett till schabrak eftersom det ska regna hela dagen och det jag använder i första klassen kommer bli pisseblött. Får även ta med mig extra benskydd och huva. Samt jackor att byta av med. Har till och med övervägt om att tävla med jacka om dom skulle tillåta det, men jag ser så uppblåst ut när jag har säkerhetsvästen under, haha. I-landsproblem rakt igenom va?!

Ser verkligen fram emot en härlig helg med regn rakt igenom! ;)

Be right back!

2012-06-29 | 20:20:37
Damn, vad vädret brakat loss nu. Åskar och skit... Tog sådan jäkla tid på tävlingen också så kom hem för några minuter sedan. Har därför en aning bråttom med att gå ut till stallet och packa allting, samt putsa lite på Wilma.
Har bestämt mig för att gå i sängs tidigt idag, för har lagt mig sent de senaste dagarna och sedan gått upp runt 7-tiden på morgonen. Det blir ju dock när det är sommarlov!

Så kommer inte hinna blogga så värst bra de sista timmarna innan jag lägger mig, men kommer ta kort på mina outfits som ska med imorgon. Så helt tomt blir det inte från min sida.

Tar och säger - Be right back! :)

Dagens outfits

2012-06-29 | 19:31:06
Del ett är klart, vilket var ridning bara putsning och packning kvar. 
 
Bret gick väldigt fint i slutet men i början var det endel tjafs mellan oss, men eftersom det släppte i slutet struntade jag i att gå bort till paddocken.
 
Rider aldrig med stävlar hemma, men idag fick jag slänga på mig mina gamla. Sulan i mina ridskor har varit loss ett bra tag, men idag gick det inte lägga tillbaka den utan att den vek sig. Så får köpa nya sulor på jobbet och lägga i så ska det nog funka igen.
 
 

hemma igen

2012-06-29 | 17:27:00
Har ganska nyss kommit hem från Göteborg, har varit hos pöjken min sen i onsdags. Jobbade tisdag och onsdag och åkte sedan direkt till Göteborg, därför uppdateringen var som den var från mitt håll. Nu är jag i vilket fall hemma igen men har lyckats dra på mig en förkylning, hoppas den snart är borta. Ska nu gå ut och rida Brent, han vilade igår och mamma red honom i onsdags åt mig. Ska rida ut en sväng och känna på honom, om han inte känns "bra" rider jag även bort till paddocken en snabbis. Sedan ska allt packas och putsas någon gång ikväll inför morgondagen. Har knappt sett min tävlingsutrustning sedan olyckan, så kan bli intressant och se om de är massa revor eller ej på sakerna. Har sett mina stövlar och de är inte rena i vilket fall, men hoppas de inte är massa repor under all skit bara.

Åker på storhästtävling!

2012-06-29 | 12:22:20
Hejsan hoppsan, då var regnet tillbaka igen. Dags att dra på sig sura minen då.
Och mot min vilja kommer jag vistas ute mycket under dagen. Nu först om en liten stund så blir jag upphämtad av Sofie, och joinar henne då hon ska tävla sin storhäst i Ale-Jennylund idag. Älskar att kolla på storhästtävlingar. Älskar allt som har med storhästar att göra, haha!

Så är där ett tag, men är hemma innan kvällen så att jag hinner packa och fixa mitt som ska med till Ale imorgon. Det lär regna hela helgen, så får ha med mig dubbelt av viss utrustning. Så som benskydd och schabrak. Jobbbbbbigt!

Ska försöka blogga från mobilen, funkade inte igår så funkar förmodligen inte idag heller. Men testar sedan, så håll utkik ifall något skulle komma upp :D
Hör senare i alla fall!

Jag och Nadja (Sofies storhäst) 

Tretorn Falsterbo - Hysterin

2012-06-28 | 21:31:22
Vart ska jag börja egentligen... Denna hysterin om Skara Hästsport som sålt ut hur många par Tretorn Falsterbo-stövlar som helst under de två-tre senaste veckorna. Det är helt sjukt hur galna folk vart, ringt femtioelva samtal för att komma fram till butiken och beställa ett par stövlar. Det är som att jorden hållt på att gå under och att stövlarna var en biljett till livräddning typ?!
Man läser på bloggar, facebook osv. "Ringde 20, 30, 40, 100ggr innan jag kom fram till butiken, men nu är dom äntligen beställa" (En månad tidigare - "Tretorn är sådana jäkla piss-stövlar som går sönder hela tiden. Fula är dom också".)

Men det som är det fulaste är att folk köper en, två, tre eller flera par stövlar för att sedan sälja vidare dom dyrare än inköpspriset. DET är så fult gjort. Och dessutom anger dom inte i annonsen att dom är öronmärkta. Dvs att dom inte uppfyller kraven. Ändå säljer folk dessa för tusenlappar.

Varför tror ni att Skara sålde ut dom för 999kr? Svaret finner ni här nedan -

Det verkar inte som att folk som fått hem sina stövlar läst lappen som låg i lådan. Varför skulle dom annars lägga ut annonser med skyhöga priser för ett par öronmärkta? Dom kanske inte är medvetna om detta själva, men det är lureri/bedrägeri. Inte skulle jag (till exempel) sälja min häst som har röntgenförändringar utan att säga något till köparen, men ändå begära ett pris som är orimligt och kan ge konsekvenser i framtiden. Vad är skillnaden? Ska man sälja något ska man dela med sig av sanningen, och inte undangömma fakta.

Ni som följt bloggen länge vet att jag köpte ett par Tretorn Falsterbo på Horse Show i Februari. Jag lade ut 4-tusen på dom, men jag kan inte få sålt dom för det pris dom egentligen är värda i dagsläget. För alla andra säljer sina nya stövlar från Skara för 2000-3000kr (vissa mer, någon mindre). Så jag har sänkt mina kraftigt i priset, för annars kommer ingen köpa dom. Men 2000kr, som jag säljer mina för, är INTE mycket pengar för ett par omärkta. Därför vill jag inte höra något om att jag aldrig kommer få det priset för dom.

Men för att inte sprida för mycket hat-stämning, haha, så ska jag fråga er som köpt dessa från Skara nu på senaste - Har era stövlar hållt? Hur många gånger har ni ridit med dom i sådana fall? Är jätteorolig för att dom här nya ska gå sönder inom en snart framtid. Har en känsla av att något kommer hända precis när jag sålt mina "omärkta"...

Love to Tretorn i alla fall. Tretorn in my ♥

Hejdå glugg mellan framtänderna!

2012-06-28 | 20:14:39
Var hos tandläkaren (tandsköterskan) i Tisdag för en vanlig kontroll. Egentligen skulle även en riktig tandläkare kolla på mina framtänder för jag har bett om tandställning. För sist jag pratade med tandläkaren jag hade innan, så sa han att jag inte får det för att det inte är något fel på mina tänder, och det skulle kosta 30-tusen kronor.

Men så sa mamma det i telefonen förra veckan att jag SKULLE träffa en riktig tandläkare och dom sa "ja" till det. Sedan när jag väl kom dit i Tisdags så var det bara en tandsköterna där. Och hon sa att jag inte skulle få någon tid förrens i September för att kolla om jag behövde tandställning (enligt henne var chansen jätteliten att jag skulle kunna få räls). Dryg var hon också. Så var så irreterad efter det tandläkarbesöket.

Och igår, alltså dagen efter jag hade vart hos tandsköterskan, så ringde dom och sa att jag skulle få en tid till idag/Torsdag! (Blev det redan September?).
I alla fall så kollade en riktig tandläkare på mina tänder och drog slutsaten att jag ska få tandställning om jag vill. För mina argument till det är att jag inte vill ha kvar min glugg, och på ytterkanten av framtänderna så trycker det mot överläppen. Så jajjemän, räls på G! Och snart är lilla gulli-gull gluggen borta för alltid.

Har tänkt på det länge. "Är det värt att ha räls, ska jag ha kvar gluggen, hur kommer jag se ut när jag är 40+ och har glugg liksom" osv. osv. Var rädd att jag skulle behöva ha den jättelänge, typ 1år eller längre. Men tandläkaren trodde att det skulle räcka med ett halvår! HUR BRA?! :D :D :D

Ååååh, är så glad. Kommer få så himla fina tänder efter!
- 6 Augusti, då slängs rälsen på!

Shoppinglista - uppdaterad

2012-06-28 | 18:22:00
Hjälm - Min gick ju sönder vid våran krasch, så måste köpa en ny. Hade faktiskt i tankarna att köpa en ny iår för den gamla började bli blekt, men nu är den sönder så måste ha en ny. Funderar på att köpa en ny JW vilket det nog troligtvis blir.  Fixat!
 
Vantar - upptäcke här om dagen att mina vantar hade försvunnit efter olyckan, eller rättare sagt fann bara en vante i påsen. Så ett par nya roeckl handskar ska införskaffas, har som tur är ett gammalt par här hemma som jag kan använda på helgens tävling. Vi hinner kanske stanna till hos hedmans som ligger nära tävlingen på Lördag och då ska vi kika på vantar där. 

Kavaj-  Min kavaj blev helt sönderklippt, man kan inte se att det är en kavaj längre.. Så det måste köpas en ny och jag vill ha en ny animo vet dock inte vilken modell. Ska vänta med att köpa kavaj till falsterbo, kanske hittar någon nyare modell, annat märke eller liknande där (troligtvis animo). Får tävla i långärmad tröja de få tävlingarna innan falsterbo. 

Förbygel - Min förbygel försvann efter olyckan. Brent togs ju hand om utav flera olika personer (tacksam över det), så inte enkelt att hålla koll på all utrustning i panik. Så vi tror att den har blivit kvarglömd i Vänersborg. Vi hade ändå tänkt att köpa en ny, mamma vill ha en dyon förbygel haha. Så kanske det blir en dyon förbygel, eller något annat får se när vi hittar någon. Vet dock inte om vi ska vänta tills falsterbo eller ej, skulle behöva en innan men kan kanske rida utan. Mamma åkte till Vänersborg och de hade lagt undan min förbygel, så har fått tillbaka den nu. Dock vill mamma att Brent ska ha en dyon-förbygel så kanske blir en ny ändå ;)

Säkerhetsstigbygel - Efter olyckan har nu mamma bestämmt att jag ska ha säkerhetsstigbyglar som jag inte kan fastna i. När vi kraschade satt jag fast i stigbygeln men min fot lossnade som tur var snabbt (tror jag). Vi kommer troligtvis att köpa ett par soft up, jag kommer välja någon diskret färg så jag kan matcha med allt.

Detta är vad jag kommer på just nu, sedan finns det ju mycket man vill köpa men som inte är lika stora "måsten". Men blir säkerligen några impulsköp på falsterbo skulle jag tro, vet några saker jag vill kolla på i vilket fall. Men de som är nämnt ovan är "måsten" helt enkelt.. 

Ni får gärna komme med förslag på snygga märken i de olika "kategorierna" tex: hjälm-jw osv.. :)  


 

Tävling på Lördag

2012-06-28 | 16:18:00
På lördag är det dags för första tävlingen sedan olyckan, alltså på lördag är det exakt 3 veckor sedan allt hände.
 
Så på lördag ska vi åka på en lokal hos Essunga och vi kommer att starta 95cm och 1m avd.B. Någon som ska dit kanske? :)
 
Hoppas på att det inte kommer regna så mycket som det sägs att de ska göra resten av veckan. Var i Essunga en annan gång när det regnat hela veckan och då var deras gräsbana inte bra alls (förståeligt).
Men vi hoppas på det bästa och det löser sig nog i vilket fall!
 

Är tillbaka som vanligt imorgon igen!

2012-06-28 | 15:06:32
Men hinner kanske slänga upp något idag med..
 
 

Misslyckad shopping i Stenungsund...

2012-06-27 | 23:14:23
Go'kväll var det nu ja!
Trots att jag gick upp strax efter 8-tiden imorse så har jag inte hunnit blogga någon gång under dagen... Vart tar tiden vägen undrar jag då?!
Har i alla fall haft en mysig dag med Jenni. Lyckades även ta oss uppåt i Sverige, nämligen till Stenungsund - För att shoppa kläder nu när rean är igång. Men hur många klädbutiker fanns där egentligen... ;) Med andra ord så blev inget köpt, haha! Too bad for us.

Behöver verkligen uppdatera min sommargarderob, så får ta och åka in till Nordstan imorgon om jag hinner. Där fanns ju ett antal fler butiker (typ 200st fler?). Men å andra sidan så kan plånboken få vila fram tills Falsterbo-veckan :)

Blev bara ett snabbis-inlägg nu, men får passa tiden bättre imorgon.
Ska ta och kolla på film med min syster nu. Godnattis på er!