Fullcheek vs. pelham

2012-03-31 | 22:13:41
Hoppade lite med Wilma förut, så jag bjuder på film imorgon på både Kiaras hoppning igår och Wilmas idag! :D

Testade fullcheek-bettet på henne. Haha, säger jag bara...
Jag som hade så stora förväntningar över det bettet när det kom till hoppningen, men så blev det pannkaka. Hon blev så jäkla stark och platt i steget så jag fick inte igenom några förhållningar och fick styra undan hinderna ett antal gånger för att avstånden blev alldeles för stort.
Men det gick bra i slutet när vi hoppade en oxer på ca 110cm några gångar. Då insåg hon att det inte skulle vara så smart att springa så fort som möjligt mot hindret, och blev därför lite backande istället.
Fick några riktigt bra språng och det har nog med att göra att hon får mindre tryck i munnen med detta bettet. Hoppar jag med pelham har jag mera i handen och då river hon.

Så jag får se hur jag ska göra framöver... JAG vill rida på ett snällt bett, men då vill Wilma bestämma. Det är nog bättre att det är tvärt om. Eller?

30-31 mars

2012-03-31 | 18:33:35
Ursäkta mig för gårdagens dåliga uppdatering.. Jag trodde att min internet inte funkade för jag kunde inte komma in på något, men det visade sig senare att det var mitt google chrome som krånglade. Men nu har jag intstallerat om det så det funkar igen.

Igår reds Brent utav mamma en kortare sväng ute, inga krav.

Idag skulle jag rida ut på Brent och det gick bra till en början tills jag vände hemmåt.. Han skulle sticka iväg och sprang på sidan och när han inte fick som han ville backade han ner i diket. Så ett x-antal gånger hamnade vi ute på åkern bredvid vägen. Sen när han backade ner i det större diket och ut på en annan åker hoppade jag av, för att komma därifrån måste man gå på ett smalt ställe och då ville jag inte rida över..

Så jag hoppade av, men ville inte avsluta dagens ritt så här (särsklit inte dagen innan tävling). Så jag bestämmde mig för att leda honom bort till paddocken istället. Borta i paddocken gick han som en klocka, seriöst han har aldrig varit så fin i traven som han var nu mot slutet. Sedan när jag var klar (red inte så länge) skrittade jag på honom hem igen och det gick bra.

Nu står hästarna inne i stallet och Brent står med pyjamasen på samt med tre flätor i svansen. Borstade även shettisen förut, redde ut hans man och svans så nu är han supersöt igen. 

..och nu ska jag bege mig ner i källaren för att börja putsa och packa ut i hästransporten. Vi åker tidigt imorgon så allt måste vara färdigt. Ska ringa till farmor och fråga om jag kan låna hennes kamera också.. 


Ny, tillfällig design!

2012-03-31 | 17:39:09
Vad tycker ni om den nya headern? Dock en tillfällig, då texten vi hade på den innan inte stämde för 5-öre.

Är så fantasilös som det bara går, så egentligen skulle det vart bättre att beställa en design av någon annan varje gång. Haha! Någon som känner sig manad att göra en till oss?

-Tryck på F5 om ni inte kan se den nya designen-

Äventyr

2012-03-31 | 15:34:19
Idag har Wilma vart hos hovslagaren och fått nya skor!
Var inom skrittavstånd där hon skulle skos så jag tog henne i grimma och grimskaft och gick dit med henne istället för att åka iväg med hästbussen. Så fick jag lite extra motion också! Tog därför vägen genom skogen så att vi båda fick klättra och låta musklerna jobba och få lite mjölksyra ;)

Det flyter på...

2012-03-30 | 21:11:01
Ponny och jag är hemkomna sedan några timmar tillbaka och min plan att rida henne sprack. Tiden flög iväg och jag fick andra saker att göra i väntan på mamma. Så för hennes del blev det vila idag, men för Kiaras del blev det lite hoppning i manegen! 

Har endast ridit Kiara en gång sedan jag flög av henne i Kungsbacka, och då red jag bara någon minut efter att Laura hade ridit henne. Så en gång på nästan tre hela veckor har jag inte ridit henne ordentligt. Märks att hon inte är genomriden på ett bra tag och hon blev glader när hinderna kom fram. Flöt på bra när vi hoppade och på något under tog hon ovanligtvis långa galoppsteg!
Mamma filmade så ska fixa en film och ladda upp under morgondagen!

Har några gulliga bilder från idag också som jag bjuder på -


Fixa för hemgång

2012-03-30 | 12:33:00
Denna skolvecka har gått otroligt fort. Har slutat för dagen och precis tagit en lång dusch.
Ska städa rummet och packa lite för att sedan rida Wilma en stund, och vid 3-tiden lasta ponnyn och åka hem för helgen. Jag och mamma ska åka och heja på Sara och Brent på Söndag så jag skulle i vilket fall komma hem denna helg också. Så vi sade det att Wilma får åka med hem i tre dagar och får nya skor hemma samtidigt.
Blir därför körande hit och dit några helger nu, då jag tävlat och så börjar lovet nästa Fredag. Men efter lovet blir det nog lugnt med körandet eftersom jag kommer få hit en till ponny till skolan! :) LÄNGTAR!

Har fått paket på posten också som jag ska hämta ut sedan! Är inte helt säker på vad det är, men jag har mina misstankar som jag tror stämmer.
Alltid lika kul att få paket, speciellt om man köpt/beställt två eller flera saker så man inte vet vad det är. Hehe. Ni kan få gissa, och om någon gissar rätt får den länk på bloggen!

Nä, ska inte sitta här hela dagen (för det tar sjuttioelva år för mig att skriva ett inlägg), så får börja tänka på tiden nu och sätta igång med det ska som göras.
Har tyvärr inte systemkameran på skolan så kan inte ta några fräscha, bra bilder. Men kan försöka fixa bilder på när jag rider Kiara senare! :)

Säljes billigt

2012-03-30 | 12:20:19
Jättefin brösta med swarovskistenar fram vid martingalen och uppe på sidorna.
Strl Full men passar även större ponnyer då jag gjort extra hål.

Maila vid intresse, viillman@hotmail.com

Matchande nosgrimma kan säljas med!

Dressyrträning & dressyrtävling

2012-03-29 | 23:03:14
Planerade sådär lite snabbt innan min dressyrträning förut att åka med Genne på dressyrtävling i Kareby. Så jag har inte haft någon tid till datan idag heller. Suck. Uppdaterar väldigt dåligt vilket jag är medveten om. Men jag tycker ändå att Sara håller igång det bra här. Hon har varierande inlägg vilket jag tror uppskattas av er.

Min träning med Wilma gick KANON idag! Bästa dressyrpasset någonsin för Kristina. Allt föll verkligen på plats efter en stund, och jag red på samma 3-delade fullcheek som igår.
Ska absolut testa att hoppa med detta för hon får sådan jäkla power i galoppen med det. Känns nästan som att rida med pelham, bara att hon är lite starkare och drar mera framåt. Men annars är det samma känsla.
Vi tränade på mellangalopp och förvändgalopp idag och den förvända satt som en smäck. Hon slog inte över en ända gång (vilket Kristina trodde att alla hopphästar skulle göra). Men hon var jättebalanserad i högergaloppen när jag kom från snett igenom och fortsatte i förvänd längst kortsidan. Andra varvet funkade bra, men finns delar vi ska jobba med framöver.

Och för Sofias del blev det en dressyrritt på 64,22% med Mingis och fick därmed första kvalet för MSV:B! Inte för att jag är så haj på dressyren och det... Men jag tyckte det såg lika bra ut som vanligt, haha! :)

Snart är det änna dags för mig att starta dressyr och ha en egen groom! ;)

Startlista Brent - Göteborg 1/4

2012-03-29 | 22:34:39
På Söndag åker vi alltså på en lokal tävling i Göteborg, ska vara någon lagtävling mellan klasserna också.

Jag och Brent ska i vilket fall hoppa 90cm clearround och 1m avd.B :) (om mamma orkar vänta)

Läsarfråga

2012-03-29 | 22:22:59
I helgen ska jag och Brent på våran första tävlingen, visserligen är det inte så högt.. Men vi kan väll vara snygga ändå? ;)

Vilka två schabrak/sett tycker du att vi ska ha på Söndagens tävling?

1, vinrött


2, ljusblått


3, rött


4, mörkblått

29 mars

2012-03-29 | 22:07:50
Nu är jag hemma igen sen ca 45min tillbax, blev en lång dag på praktiken för att jag skulle få vara med på en stängning. Men de är alltid lika roligt där!

Hästarna har jag inte sett idag, förutom när jag åkte förbi dem när de var i hagen. Men det verkade som om att dressyrträningen gick bra idag, han var lite stel i båda sidor men tror det blev bättre sedan. 

Imorgon ska han få gå lite lugn ute och  jag har praktik som vanligt, är hemma strax efter sju imorgon. 


Vart hamnade jag egentligen..?

2012-03-29 | 17:55:14

Nimpa

2012-03-29 | 11:37:00
För några månader sedan var jag med på en hoppträning med en utav skolhästarna på skolan, efter en förfrågan av stallpersonalen. Och denna häst har jag "tagit hand om" lite sedan förra veckan då 2:orna är på praktik och då har hon bara haft någon som rider 2ggr i veckan.
Så jag red Nimpa en gång förra veckan och igår. Ska även rida henne imorgon och på Söndag skulle jag tro.
Hon är ganska speciell att rida för hon är väldigt försiktig av sig, stressar upp sig om hon gör fel, tar korta steg och lite andra småkonstiga saker. Hon jobbar inte i form automatiskt heller så det är ändå mycket häst att rida, även om hon bara är runt 160mkh.
Har inte haft henne som favorit precis, men hon skötte sig väldigt bra igår och hon är mysig att ha och göra med. Dock ingen storhäst som jag själv skulle velat ha, men det är kul att rida henne då och då.

Vet inte så mycket om henne, men jag har för mig att hon gått MSV-dressyr och det märks emellanåt för hon har lätt för skolor när hon väl är avslappnad. Satte till och med nästan några galoppiruetter igår, haha!

Så det är lite kul att få rida storhäst i alla fall, även om det inte är min typ av häst! :)

Genne och jag langar posen ;)

Våfflor

2012-03-29 | 08:43:32

Godmorgon allihopa, de flesta utav er är kanske i skolan just nu?

Jag är i alla fall hemma än så länge, har praktik som börjar tolv. Jag måste dock åka strax innan tio för de går ingen buss vid elva. Min praktik idag slutar vid åtta så jag kommer komma hem sent, efter nio.

Därför kommer inte jag rida Brent idag, utan mamma åker iväg med honom och så ska dressytränaren rida honom.

Har precis stått och gjort våfflor som blev dagens frukost och kommer även äta de till lunch sen, känner mig riktigt duktig.. Nu ska jag i alla fall duscha och göra iordning mig. Hörs kanske senare ikväll.

//sara

powerwalk

2012-03-28 | 21:12:44
Eftersom ingen var hemma som kunde gå med när jag skulle ridit fick det bli en powerwalk istället. Tog på honom tränset och så gick vi en promenad på 45 min, tog och gick i en brant backe och det kändes haha.

Försökte även gå genom en pöl på vägen, den var väldigt farlig enligt Brent ;) Men han sprang igenom den tillslut i alla fall.