Some memories - globen

2012-05-31 | 22:31:01

FML

2012-05-31 | 22:04:52
Så nu har vi kommit hem från hoppträningen, har inte varit hemma sedan halv nio imorse eftersom jag varit på praktik.

Träningen gick sådär, jag var trött och sur = jag blev irreterad på felen och inget blev bra. Men det var bra övningar för Brent och i sista gången fattade han lite vad han skulle göra i alla fall. Vet inte om mamma fotade eller filmade något det återstår att se. 

Nu ska jag spendera min natt med ett j*vla arbete, kommer vara död imorgon på praktiken. Efter praktiken imorgon åker jag direkt ner till Göteborg. Där möter jag upp min pv och så ska vi på bio, det kan jag trösta mig med men jag kommer vara död! 

Hörs imorgon genom tidsinställda inlägg!


Sadlar om från hoppningen...

2012-05-31 | 19:04:26
...Och börjar nu med körning av shettisar istället!

Har under två Torsdagar nu kört shettis på skoltid, bara för att det ingår i kursen Ridning och Körning. Och faktist så är det hur kul som helst att köra!

Som tur är har jag fått köra en supergo liten shettis båda gångerna som heter Allgunnens Ädel, även kallad Ädel. HUR cool som helst och vet exakt vad han ska göra hela tiden. Räcker med att jag bara släppte efter lite på tömmen så började han trava, och luta mig tillbaka för att få stopp. Dock så har han temperament och vill helst trava hela tiden, och idag galopperade han till och med när vi körde på travbanan och skulle "köra ikapp" varandra. Haha!

Förra veckan hade vi precisionskörning i paddocken, vilket innebar en bana med konor som vi skulle köra. Tydligen så hade min grupp vart lite för galna och gjort så att gruppen som skulle köra i paddocken idag inte fick köra alla samtidigt där inne som vi fick. Haha, typiskt Höglanda-elever!
Jag och Nathalie drog på ordentligt med Ädel under precisionskörningen, vilket inte uppskattades så värst utav körtränaren.
Men så himla kul var det verkligen! :D

Dressyrträning på travbanan...

2012-05-31 | 18:52:09
Idag hade vi en udda dressyrträning, som hölls på travbanan.
Banan är totalt 1,5km lång, och vi skulle rida tre varv som skulle bestå av olika övningar som våran lärare/tränare Kristina skulle tilldela oss.
- Så runt första varvet skulle vi trava, lättridning, och flytta hästar till vänster och höger för skänkeln fram och tillbaka på spåret.
- Det andra varvet skulle vi trava, lättridning, och göra övergångar från trav och ökad trav till skritt gång på gång.
- Tredje och slutgiltliga varvet skulle vi trava, nedsittning, och göra halter då och då från ökad trav. 

De två första varven gick inte alls för Wilma drog, så det slutade med att jag släppte tyglarna mer eller mindre och endast använde vikthjälperna. Så sket i formen och försökte endast göra övningarna vi skulle.
Men sista varvet då vi skulle sitta ner släppte jag stigbyglarna och lade ner handen som Britt Hammar sa till mig att göra. Och då började hon slappna av och gick fint i traven.

Vi red två och två också, och Nathalies dressyrponny Snobben som jag red med blev lite väl framåt på vissa sträckor vilket resulterade till galopp på flera ställen. Så Kristina var väl inte så positivt imponerad av oss... Haha. Men vafan, två ponnyryttare på en travbana - Vad hade hon förväntat sig?! ;)

Dagen outfit idag bestod då utav jeans från BikBok... SRG-style!
Nästa år är man nog så lat att man inte orkar byta om från mjukisar, haha!

Bildbomb Brent 30/5 del 3

2012-05-31 | 15:49:00

Dags och köra shettis!

2012-05-31 | 15:48:04

Bildbomb Brent 30/5 del 2

2012-05-31 | 10:47:00

natti natti bloggen ♥

2012-05-30 | 22:59:36
Så nu har jag fixat fyra tidsinställda med en massa bilder åt er, de är utplacerade under de närmsta dagarna.

Nu ska jag ta och lägga mig, praktiken dagen lång imorgon. Efter praktiken är det hoppträning, blir som vanligt att mamma hämtar upp mig med transporten och vi åker direkt mot träningen. Så får gå upp lite tidigare imorgon för att packa ihop mina ridkläder samt resten utav Brents utrustning.

Så godnatt alla kära bloggläsare!

pussar från Sara och Brent ♥

Bildbomb Brent del 1

2012-05-30 | 22:45:0030 maj

2012-05-30 | 22:06:22
Ser ut som om att lillebror lyckats fota en del fina bilder ändå :). Kommer få ladda upp bilderna i olika omgångar så håll koll!

Red en stund på åkern inte så jättelänge, men en stund. Gick bra stundvis, var en sån här dag då man inte vill vara inärheten utav mig. Irreterad, sur osv om man är i närheten är man i risksonen med andra ord..

Imorgon är det i alla fall hoppträning igen, var ett tag sedan vi hoppade (sist tävling). Ska se om mamma kan filma imorgon förhoppningsvis.Klara!

2012-05-30 | 21:19:16

Nu återstår de bara och se om de finns några bilder som duger ;)
 

Fotografering

2012-05-30 | 19:56:34

Tror jag lyckats haffa lillebror till att fota mig och Brent på åkern sedan. Får se hur de blir, men lite bilder kommer nog klickas i vilket fall.
Dock är vi inga mästerfotografer som Bella haha ;)
Får hoppas att solen fortfarande tittar fram när jag kommit hem (är på väg hem).

 

Mitt nya rum på Höglanda

2012-05-30 | 17:30:00
Idag har en utav treorna (♥) här på skolan packat ihop sitt och stängt dörren för gott till sitt rum i Längan. Det är nu städat och väntar på nästa person som ska flytta in dit nästa termin - Vilket är jag!
Hade turen att få välja rum till nästa termin då jag var först med att skicka in papperna osv. för några veckor sedan, och valet var ganska självklart...

Kan ni gissa vems gamla rum det är?


Körskolan

2012-05-30 | 16:30:01

Sitter just nu på körskolan i väntan på min lillebror, dock är han nog inte klar förens om någon timma. Tror även att jag ska skriva in mig senare när mamma kommer, jag är 18år iår och har fortfarande inte gått handledarkursen. Fy skäms på mig.

Som tur är kan jag roa mig med att surfa på deras internet med mobilen, lite tidsfördriv i alla fall. Kan ju försöka blogga, men kommer inte på något vettigt att skriva genom mobilen..

Kommer nog hem sent idag, får se hur det blir med hästarna. Motioneras måste han i vilket fall göras, för imorgon är det träning.

Gästträning

2012-05-30 | 15:00:00
Igår var Mårten Nordhall här på Höglanda och tränade oss ettor i hoppningen, istället för våran ordinare hopptränare.
Han har egentligen ettorna i Varberg, så Catarina våran tränare fick ha ettorna där istället. Hon har vanligtvis bara tvåorna och treorna i Varberg.

Hela träningen gick ut på att ha en bra rytm med sin häst.
Så vi fick hoppa en serie på ena långsidan som bestod av en studds och en kombination, och på andra långsidan några galoppbommar fram till en oxer. (m.m).
Det han ville se i serien var hur följsamma vi var med handen och hur mycket balans vi själva hade. Och Mårten var bra på att korrigera det som var fel, och gjorde man inte rätt så fick man ta om det tills det var bra. 
Han ville att man skulle ha ett friskt tempo, även ett såkallat utomhustempo, igenom svängarna och hellre luta sig en aning tillbaka om det skulle bli fel avstånd istället för att dra i tyglarna eller banka på framåt framför hinderna.

Som tur var så var Wilma oerhört lugn igår och det blev inte så mycket dragkamp i verken framridningen eller hoppningen. Hon blev bara stark emellanåt och bet sig fast i bettet, men det märktes tydligen inte av. För Mårten kom inte med någon konstruktiv kritik, bara med bra kommentarer av att det såg bra ut och att hennes galopp var bra, min skänkel och hand var bra osv. Men han anser inte att hästen ska behöva gå i form för att hitta balansen, för det är inte prio ett för att få en bra rytm och balans. Så jag förstår "hans poäng" med det. Därför tyckte han nog att det var okej att Wilma inte gick i en stadig form.

Det ända som han påpekade var att jag är för snabb i luften över hinderna, vilket jag själv märkt att jag blivit på sistone. Vet inte varför, det har bara blivit så. Så fick tänka på att hålla balansen längre uppe ryggen och stanna kvar framåt i sprången. Vet inte om det syntes någon skillnad, men han påpekade inte något mera om det efter halva träningen. Utan sade bara att jag ska tänka på det framöver efter att vi var klara.

Kort och gott så kan jag säga att han var bra att träna för. För han var rak på sak och förklarade hur han ville att man skulle rida eller förbättra sig. Det var ingen mesridning som gällde för honom, och vikthjälperna skulle vara det mest delaktiga i sin ridning - Inte handen.
Så bra träning, bra övningar, bra respons och bra engagemang från hans sida!