Behöver smakråd!

2012-10-31 | 21:17:50
Ni brukar alltid vara till hjälp när Sara har svårt för att välja schabrak inför tävlingar. Så ni kan väl vara så snälla och hjälpa mig också denna gången? :D

Vet inte vilka två schabrak jag ska ha till helgen på Obelix.
Han passar i allting tycker jag, och därför är det så svårt att välja bort schabrak jag inte vill ha. Har samma schabrak ungefär var tredje-fjärde tävling, för varierar varje gång jag tävlar och har aldrig samma två gånger i rad. (Mest bara för att jag ska använda alla och inte stlita på bara en eller två). Men nu har jag "gått ett varv runt" och vet inte vilken färg jag är sugen på till helgen... Funderar på att ta de ljusblåa stövlarna, för dom har jag aldrig tävlat med på honom :) 

Smakråd?
Dessa schabraken har jag hemma, resten är på skolan.

Oranget Shockemöhle


Royalblått Scapa


Blått Whitaker


Union Jack Whitaker


Ljusblått Scapa


Rosa Scarpati


Vitt Kingsland


Brunt Whitaker


Blått Equipe

Tandläkar-bloggen då va

2012-10-31 | 20:41:24
Så typisk att tandläkaren gjorde samma misstag igen denna gången när tandställningen spändes... För första gången jag spände den så blev ståltråden på vänstersidan längre så att den stack in i kinden. Och nu gjorde den det igen efter i måndags.
Så gick till tandläkaren idag och bad dom att fixa till det även om jag inte hade någon tid bokad. Och jovisst fick jag hjälp av en annan tandläkare än min egna, fast hon drog till ordentligt så har aaaas ont i käften nu! - I-landsproblem.

Känner att jag borde skaffa en blogg som handlar om tandställningar, haha?
Men det känns som det bara är jag som har ont varje gång efter att dom pillat med rälsen och har problem med att den skaver i sidorna och att tråden blir för lång osv. osv. Det är nog inte meningen att jag ska ha tandställning?

Fina har tänderna blivit på så kort tid i alla fall! Har ju bara haft den sedan 6aug.
Till er som tvekar på om ni vill ha räls eller inte, TA CHANSEN!

Obelix Hedevang

2012-10-31 | 20:21:00

Brent

2012-10-31 | 20:18:00
Information

Kiara

2012-10-31 | 20:18:00

Kiara har varit i min ägo sedan den 31 Juli 2008.
Mitt tävlingsintresse (för hoppningen) började växa under -08, och det var då vi beslutade oss för att sälja den hästen jag hade då, för hon var tittig på hinder och att tävla henne skulle inte fungera. Så vi började kolla på D-ponner, och jag provred två stycken innan Kiara. Den ena bestämde vi för att köpa, men drog oss ur i sista sekund då vi fick säkra källor på att hästarna från det försäljningsstallet inte var friska (mer eller mindre). Tredje gången gillt åkte vi ner till Skåne, Billesholm, för att provrida en gul liten ponny med svarta prickar. Jag vet inte vad det var som fick mig att fastna för henne så otroligt som jag gjorde, för hon gick verken i form eller trampade under sig för fem öre. Men hoppa kunde hon, och det var det jag värderade högst. Så tre dagar senare åkte vi tillbaka ner till Skåne för att hämta hem henne.

Första tävlingen, en månad senare efter köpet, vägrade vi ut oss på tredje hindret i första klassen (L:C). Men i andra klassen var vi felfria, och bidrog med en dubbelnolla för laget jag då var med i.
Resultatmässigt har det sett ut såhär i fyra år, ena tävlingen gick/går det kanonbra, medans andra tävlingen kunde/kan gå riktigt kasst. 
 
Hennes förtroende försvann dock kraftigt efter ca ett års tävlande då hon blev behandlad för hovledsinflamation fram och tillbaka under 9 månader. Totalt blev hon sprutad i hovleden 9 gånger från perioden September-December och Mars-Maj. Efter alla dessa besöken på Åby & Ale Hästklinik åkte vi istället till landslagsveterinären i Skåne och fick kollat igenom henne ordentligt. Vilket då visade att hon hade problem med gaffelbenet, strålbenet och delvis hade hovledsinflamation pga det. Hon blev då behandlad en gång - På riktigt, och fick sedan vila i två månader. Ett år senare efter första klinikbesöket blev hon friskförklarad till 100%. Sedan dess har jag ridit och tävlat henne utan att detta kommit tillbaka. Vi var ifrån tävlingar i 18 månader, och har efter skadan tävlat henne sparsamt.
 
Under våran tid tillsammans har vi tävlat L:D-L:B+5 och startat 110cm på clearround (felfritt). Vi har många uteslutningar genom våra år, men också många placeringar upp till L:B och fina stunder tillsammans. Hon har bevisat gång på gång att hon kan hoppa, därför ger jag aldrig upp hoppet om henne. Men jag har länge vetat att hon inte kommer gå MSV-hoppning, hon har för mycket i huvudet och klarar inte av den pressen på tävling. 

Våra mål är bara att ha kul tillsammans och tävla då och då tills jag fyllt 18år! :)Film Brent - 29/10-12

2012-10-31 | 18:00:25
Här är en film från i Måndags när jag och Brent tog några språng i ridhuset. :) Detta var första gången som jag red honom på remont träns.
 

Kul, tillbaka hos tandläkaren...

2012-10-31 | 17:33:00

They say we are freaks ...

2012-10-31 | 16:34:00
...when we having fun

Var tvungen att inviga skorna, och pannbandet...

Och de får en solklar tummen-upp ;)

Världens bästa mormor och morfar!

2012-10-31 | 14:29:00
Jag må då ha världens bästa mormor och morfar, såklart! Men idag slog de på stort och gav mig två tidiga julklappar. Eller egentligen fick jag en tidig julklapp igår, ett par (liknande) Dubarry-stövlar. Men de var för stora, och en storlek mindre hade blivit för små i foten på längden. Min syster fick likadana, för det var tänkt att vi skulle få dom nu innan jul eftersom det börjat bli så kallt. Som tur var passade dom henne så hon behöll sina, men "mina" kommer skickas tillbaka.

Min mormor och morfar har ingen koll på hästprylar och sånt, morfar är bara väldigt haj på det där med kvaliteen och mormor diggar snyggheten på allt. Så bra kombo tillsammans är dom ändå ;)

Var på Svensk ridsport imorse för att morfar skulle lämna tillbaka en sak han köpte förra veckan. Och då samtidigt skulle jag hämta en sak på skolan, så passade därför på att följa med så jag slapp ta moppen eller bussen dit.
Men väl på ridsport började jag prova ridskor - För jag hade tänkt att köpa ett par eftersom jag inte har några hela, som jag klagat på länge. Hittade ett par från Ariat som passade kanon... Och då tyckte morfar att jag kunde ta dom som tidig julklapp istället för att jag betalade dom själv! ♥ ♥
Sedan fick mormor någon snilleblixt och skulle köpa en tröja till Lina (min syster), så för att det skulle bli rättvist (enligt mormor) så fick jag också välja en sak till. Och då blev det ett pannband från Kingsland som jag spanat in tidigare men inte velat lägga pengar på ♥

Händig person sökes!

2012-10-30 | 21:16:12
Har verkligen inte tid eller energi till att ta tag i våran design och header vi har för tillfället. Har haft samma kodmall jättelänge, så länge att jag knappt kommer ihåg hur man ändrar saker och ting. Illa!
 
Så nu söker jag (vi) en händig person som frivilligt skulle vilja göra en header, först och främst, och även koda om lite i stilmallen. Du bör alltså vara rätt så duktig i photoshop och kunna det här med kodning och måtten. Fantasi är ett plus i kanten!

Hör av dig om Du känner dig manad till att hjälpa till!
isabellaochsara@hotmail.com ♥
 


Dressyrträning

2012-10-30 | 18:25:57

Nu ska jag ut i stallet och fixa Brent för dressyrträning, blir ridning i samma ridhus som igår. Meningen var egentligen att mamma skulle träna utomhus, men jag åker med så åker vi till ridhuset istället.

Kameran är med, får se om den används något eller ej.

Present till ponnyn!

2012-10-30 | 15:24:00
Haft en mysig förmiddag med min vän Elin som bor här i Landvetter. Hade inte träffats på ett tag, så åkte hem till henne igår kväll och hade filmtajm, Paranormal Activity + glass ♥ Och morgonen inleddes med frukost/lunch på Ikeas restaurang i Kållered. Därefter blev det spontanshopping på Hööks :)

Köpte en öronhuva till Obelix, fast Kiara får ju såklart också låna den om hon skulle vilja. Men den är till min pojk, för han har inte blivit så bortskämd under tiden jag haft honom. Och han vill gärna ha huva när han tävlar, eftersom han är lite känslig och då är det bra om lite ljud kan dämpas bort. Det största problemet på framridningar är att folk smackar åt sina hästar och då tror Obelix att det är jag som smackar på honom när han redan går som tåget. Stackarn. 
Och efter smakråd från vänner så blev det en svart huva, och inte en brun.

Kostar bara 99kr på Hööks! Får hoppas den håller bara...

Ett år sedan - Chapella ♥

2012-10-30 | 14:55:00

+ med att bo på landet..

2012-10-30 | 12:01:34

... Man har inga grannar och då kan man se ut precis hur som helst när man rastar hunden utan att någon ser.

God förmiddag alla kära läsare! Jag hade tänkt gå ut och rida nu, men då fick jag någon konstig tanke att mamma skulle dressyrträna idag.. Ringde henne och jo så var det ju, så jag ska inte längre gå ut och rida.

Istället ska jag gå ut och fixa lite i stallet och sedan gå en längre promenad med vovven och pojkvännen. Hörs senare!

Fina tjejen ♥

2012-10-30 | 12:00:00
Två rundor vi gjorde för exakt två år sedan... Tiden går så fort. Känns som jag bara hade henne ett par månader totalt, men dom månaderna var hela 2år & 3månader. Saknar henne varje dag ♥

Helt otroligt vad hon utvecklades på så kort tid... Här springer hon som en skållad råtta och hoppar flackt. Men jäklar vilken grym inställning hon alltid haft! Hon är verkligen helt otrolig denna ponnyn.