På väg hem

2012-09-30 | 18:56:17

Hej allihopa!
Kunde inte uppdatera igår då jag åkte till Göteborg direkt efter träningen. Men nu sitter jag på tåget hem, är hemma runt nio tiden.
.
Ska skriva om gårdagens träning ikväll och fixa film. Red på kandar för första gången igår.. Får se om jag ska rida när jag kommer hem, eller om mamma redan gjort det.
.
Så film från träningen igår kan ni vänta er ikväll. Får se vad jag kan hitta på mer..
.
Har ni några frågor eller önskeinlägg kanske?
.
Pratade förresten med Bella förut och hon är nu på akuten tror jag. Hoppas det går bra!

Debut idag

2012-09-30 | 13:25:00
Är aspirant på stalltjänsten idag, och har fått styra upp allting och så nu under morgonen. Nu har vi rast till 14:30, sedan är det insläpp av hästar, mockning osv. Tycker faktiskt det är kul att få styra och ställa lite hur man vill!
Har funderat mycket på om jag vill jobba i stall när jag går ur skolan. För jag vill jobba med hästar, och hjälpa till med att rida andras hästar. Så det är absolut ett alternativ, att jobba i ett tävlingsstall eller liknande. 
 
Efter jag slutat ska jag iväg på clearround med Champis. Blir debut för hennes del, och hon är bara 5år, så vi ska hoppa 50-60cm hade jag och Annie tänkt. Hoppade henne i fredags och det gick bara bra. Roligt, roligt!
Funderar på vilka färger som passar henne bra, hon är ju gråskimmel fast åt det mörkare hållet... Tips på schabrak-färg? :) 

Bilder från L:C

2012-09-29 | 22:40:00

Resultat från Bulycke 29/9-2012

2012-09-29 | 22:14:54
Obelix var helt super idag! Har ingenting alls att klaga på.
Funkade lika bra som det gjort på hoppträningarna, så äntligen kunde jag rida på samma lugna sätt och bara rulla på. Sådant jäkla bra flyt hade vi i båda klasserna!

L:D+5 bed.A:0/A:0 - Dubbelnolla och VINST
L:C bed.A:0/A:0 - Dubbelnolla och 3:e placering

Är så nöjd som man kan bli. Helt otroligt hur bra han gick idag! Vet inte om det beror på att det var inomhus, eller om han bara helt enkelt släppt spärren och litar på mig nu. Allting stämde i alla fall inne på banan, och det är jag så glad över.

Ååh, är så stolt över oss båda efter dagens insatser!
Innan idag hade vi tävlat 4 gånger, 7 starter - 6 uteslutningar, 1 runda med 13fel. 
- Motgång ger framgång -

Efter motgång kommer framgång

2012-09-29 | 17:41:15

Nyrakad ponny

2012-09-28 | 23:20:00
Var hemma ett par timmar idag, men fick ingen tandläkartid förrens på tisdag. Så får åka hem nästa vecka igen. Fick i alla fall klippt Kiara så att hon inte är en lurvig björn imorgon på tävlingen. Dock så gjorde jag bara en halsklippning+huvud, och det är inte vackert för 5-öre. Men hon var blöt på magen när jag satte igång... Så klipper bort de resterande av pälsen nästa vecka. 

Så himla snäll är hon att klippa, stod blixtstilla och på samma ställe hela tiden. Det har hon gjort varje gång vi rakat henne. Hon har lärt sig med tiden och fattar precis vad hon ska göra och vad som ska göras, gammal är hon ju lilla snuttan ♥

Kom tillbaka till skolan för en timma sedan, och sitter och kollar på film med min syster som ska sova över här inatt. Hon ska med på tävlingen imorgon, så jag kan lova bilder och eventuell film!

Godnatt på er, sängen kallar och klockan är ställd på 06:30 :)

Brent hoppträning dag 1 - Fredag

2012-09-28 | 23:18:00
Gjorde en snabb film från dagens träning. Han var riktigt fin i slutet, finns såklart mycket kvar att jobba på.
 
Orkar inte skriva något större, upp runt sju-tiden imorgon för träningsdag 2. Ni får helt enkelt titta på filmen och bilda er en egen uppfattning om hur det gick.
  

snabbt inlägg

2012-09-28 | 22:32:31
Tjena!
 
Kom hem från träningen för cirka en timma sedan, fixade klart i stallet och har sedan suttit i sängen. Träningen idag gick som förväntat, vi hade svårt med de små bommarna. Men när det blev riktiga hinder och banor gick det bra.
 
Imorgon är det träningen igen för samma tränare, och det blir nog mer hoppning då. Tränaren tyckte jag skulle testa och rida på kandar, så testar nog det imorgon (fast jag vill egentligen inte). 
 
Orkar inte skriva så mycket, är super trött och ska snart sova. Åkte hemifrån halv 8 i morse och kom hem nu efter halv tio, så är ganska slut. Tänkte försöka fixa film från dagens träning, så om jag hinner klart med den idag kommer den upp här inom kort.
 
arkiv-bild

Hoppeträning

2012-09-28 | 18:09:00
Hoppträningen gick bra med Obelix idag. Han var lösgjord genom hela kroppen och ålade sig fram om jag inte höll om med benen och ramade in honom. Så fick jobba med rakriktningen mot hinderna hela tiden för att han inte skulle skjuta ut bakdelen.

Annars var det inga problem med verken hoppningen eller det andra. Han bjöd på bra, jag kunde lätt hitta avstånden, kunde ställa honom bra i svängarna och balansera upp bra.

Ganska simpla linjer vi höll på med idag. Men nyttiga för att träna på avstånd med böjt spår, och att rida ordentliga vägar. Lätt att bygga upp också, så detta kan man göra ofta och lågt om man har svårare för något utav det.

Torsdag & lite till

2012-09-27 | 23:21:00
Hej allihopa! 
Dagen har gått i ett och jag har ej hunnit och uppdatera er.
 
Dagen började med ett besök på vårdcentralen, men gick därifrån arg som ett bi. Jag sade innan besöket att de kommer säga si och så, och de var precis de dom gjorde..Efter besöket åkte jag vidare till praktiken.
 
Kom hem från praktiken efter sex tiden, då tog jag in hästarna och bytte täcke på Brent. Sedan gick det någon timme, jag käkade osv. När jag skulle gå ut i stallet för att rida frågade pappa om vi skulle övningsköra, så jag gjorde det innan stallet också.
 
När jag kom ut i stallet var klockan runt halv nio och kolsvart ute. Bestämmde mig för att inte rida utan vi körde en annan variant. Tog på honom longeringsgjorden, träns och sedan en gummisnodd +  massa reflexer, sedan tog vi en promenad. Jag hade Brent i ena handen och våran lille vovve i andra handen. I början forstod inte Brent vad han hade på sig, han gick väldigt långsamt och avvaktande. Men när vi började trava, eller ah han travade och vi sprang så började han slappna av mer. Gjorde tempoväxlingar på grusvägen i trav (= jag fick springa för livet) och han gick riktgt fint, och tyckte inte snodden var läskig längre. Gick/sprang den turen som jag hade tänkt och rida, så planerna blev inte ändrade så mycket.
 
Tyckte det var bättre och leda honom i mörkret, han är inte riden i möker många gånger. Jag har gjort det ett fåtal gånger på honom, och innan mig är han nog bara riden i ridhus nästan. Sedan var mamma inte hemma och när hon  inte fanns i närheten ville jag inte rida i mörkret om något skulle hända. Vi har haft för mycket olyckor nu, så kör lite på den säkra sidan.
 
Efter jag fixat allt i stallet packade jag transporten inför imorgon. Imorgon är det träning om jag nämnt innan i Uddevalla. Eftersom jag har min praktik i Uddevalla hinner jag ej åka hem imellan praktiken och träningen. Så mamma kommer med transporten och hämtar mig efter praktiken så åker vi direkt mot träningen. Därför har jag packat ut all utrustning, så mamma bara behöver borsta och lasta Brent imorgon.
 
 älskar min väst & mina mysiga tröjor♥

i-landsproblem

2012-09-27 | 23:17:00
Ack ack, måste tillbaka till tandläkaren imorgon och kolla tandställningen. Gummibanden som sitter på de två framtänderna håller på att åka av, och har vridigt sig på något knepigt sätt. Vet inte riktigt hur det ska se ut egentligen, men så som det ser ut nu har det inte gjort innan. 
Ont gör det i tänderna i alla fall, smärta på hög nivå. Framtänderna sitter HELT ihop nu efter gårdagens spänning. Igår hade jag fortfarande glugg, men nu är den borta. Istället är det glest på sidorna, och ser nästan värre ut för tillfället. Men det blir bättre snart, smärtan försvinner, och tandställningen ska inte sitta på så länge till!

Nu är det dags att ta de sista värktabletterna för dagen, klicka på Andra Avenyn och krypa ner under täcket. Tidigt uppgång imorgon, först stalltjänst 08:00 och sedan hoppning som börjar 08:50.
Hörs mera under morgondagen, ska försöka att blogga om lite roligare saker än vad jag gjort på det senaste. Kom med ideeeeeer, snälla ni! Nattinatt ♥ 

Ridit x2

2012-09-27 | 22:12:00
Obelix fick sig en tur på travbanan idag. Han fick vila igår, eftersom han gick såpass hårt i måndags och tisdags. Och han kändes riktigt fräsch idag! Kunde samla galoppen jättebra och böja honom bra i nacken åt båda hållen.

Red Champis förut också, och det lossade riktigt bra i slutet! I början var hon väldigt stel i vänster och ställde sig utått i det varvet. Men efter mycket travarbete på volt och galopp längst långsidorna fick hon sänkt huvudet och höll en bra och stadig form. Så är väldigt nöjd över dagens pass med henne!

Imorgon är det hoppträning på schemat :) Hoppar ju då med Obelix. Men ska hoppa lite på Champis efter jag slutat också. Skulle ni vilja ha bilder eller film? 
Obelix och hans nya tjejkompis Zinderella

Kiara

2012-09-27 | 15:07:38

Jag har sedan lång tid tillbaka sagt att jag aldrig vill sälja henne. Men när Wilma åkte ansåg jag att den enda utvägen var att sälja henne för att vi skulle ha råd att köpa en storhäst till mig. Fast sedan ringde ju Ellinor till mig och erbjöd Obelix till ett bra pris. Så vi kunde, som tur var, behålla Kiara även om vi köpte honom.

Och planen med henne är att behålla henne hela hennes liv och att jag kan tävla henne någon gång ibland min sista ponnytid. Annars är det bara lugn ridning för henne nu när jag inte är hemma och rider henne själv, vilket hon trivs med lika bra.

Hon är ingen ren tävlingsponny längre, men hon älskar att hoppa.

just some years ago

2012-09-27 | 08:31:00

somebody that i used to know ♥

2012-09-26 | 23:28:00
en bra runda 
 
globen / sista tävlingen (omedvetet) 
 
sista filmen på os