Nya tävlingsbyxor!

2013-02-28 | 20:39:59

Storhäst-ryttaren!

2013-02-28 | 19:54:14

Svar på frågor

2013-02-28 | 19:28:39
Grymt tänkt där med utgick-grejjen! Haha, jag skrattade lite med tanke på failen ;) Bra fixat med det ;D 
När jag kollade på resultaten så trodde jag nästan att det hade hänt något med Brent, typ att han var halt, men så var det som tur var inte! 
Lycka till tills nästa tävling! När blir det? :) 
Kram!
Jo nu i efterhand undar jag bara vad jag tänkte med egentligen haha.. Nästa tävling blir i Alingsås den 16/3 vi hoppar då 1m (eller 1,05 minns inte riktigt) och 1,10 i avd.A. Sedan kommer jag befinna mig på troya dagen efter Alingsås (17/3) och hjälpa till på stenungsunds storhästtävlingar där.
 
Anonym Om:
Snyggt, är det ditt favorit-märke?
Har för mig att denna kommentar hörde till ett utav mina inlägg där jag visar något från anna scarpati. I sådana fall är svaret ja, anna scarpati är mitt favoritmärke än så länge på schabrak och jag har ägt 4 olika schabrak från AS tror jag.. Jag tycker även cristina sport gör snygga schabrak och de påmminer om anna scarpati tycker jag. Dock äger jag inget cristina sport har dock ett på önskelistan (dösnyggt). Så än så länge ligger anna scarpati högst upp på listan gällande schabrak. .
 
Mina anna scarpati schabrak, huva och täcke ser ni nedan (dock är täcket i fel färg på bilden)

Ett år och två dagar sedan♥

2013-02-27 | 23:03:00
För ett år och två dagar sedan kom denna krabaten in i mitt liv lite hemligt - 25 februari 2012. Vår resa har bara börjat och den har hittills bokstavligt talat innehållit blod, svett och tårar. Men iår hoppas vi på ett bättre år än vad 2012 visade sig att bli.
 

27 februari

2013-02-27 | 22:53:00
Hej, här ekar det tomt utav frånvaro från mig. Dessvärre ekar mitt huvud också tomt, noll inspiration till att blogga. Är fortfarande sjuk, eller rättare sagt så gör halsen fortfarande ont. Men har klarat mig igenom skolan idag, och Obelix fick springa av sig på linan under dressyrträningen förut. Så duktig var han, och skötte sig superbra!

Får se om jag rider honom imorgon eller om han får vila. Inte för att han egentligen behöver vila, men det var ett tag sedan han hade en dag ledig. Så är kanske skönt för honom att bara lunka runt i hagen hela dagen istället.
Har hoppträning på fredag i alla fall, och på söndag är det tävling! :D
Charmig (glad?) pålle jag har

Ska ta mig en snabb dusch och sedan lägga mig i sängen och kolla på film. Lär inte kunna somna med en gång för jag tog en tupplur på tre timmar under eftermiddagen, så har fått sovit dom timmarna redan. Börjar inte så tidigt imorgon heller (8:40) och behöver inte gå upp förrens vid 8-tiden. Blir bara degig i huvudet om jag sover för länge på nätterna... Så har ett par timmat till godo innan jag behöver ha somnat. Skönt att bo på skolan och inte behöva passa busstider osv på morgonen! ;)

Hoppträning

2013-02-27 | 17:45:51
Nu ska jag springa ut i stallet och göra iordning Brent inför kvällens hoppträning!
 

Johanna & Brent

2013-02-26 | 21:07:30
Igår var Johanna här och red Brent igen. Johanna och jag har som projektarbete att jag ska lära henne att rida på Brent ;) Så igår tog vi en promenad ut i det fina vädret, det var första gången som Johanna red ut på Brent igår. Jag ledde dock Brent större delen utav turen då han oftast är som han är när man rider ut. Men han skötte sig, han var dock ganska trött på oss ett tag när vi skulle fota mycket och trava super sakta haha.
 
Här nedan ser ni några bilder från gårdagen

Är hon inte söööt!? ♥

2013-02-26 | 18:15:00

Im sexy and I know it

2013-02-26 | 18:13:02
Lite material till projektarbetet;)
 
johannaochsara.blogg.se  

Sjukanmäld idag...

2013-02-26 | 17:06:48
Har haft ont i halsen i tre veckor, men i helgen bröt det ut ordentligt så jag haft svårt för att svälja och prata. Kollade upp det hos läkaren igår, och fick ta prover osv. Men jag hade inte halsfluss eller någon bakterie, utan bara virus i halsen/kroppen. Tydligen så har jag nedsatt immunförsvar och har lätt för att bli smittad utav andra, men det viruset jag har nu kan inte smittas. Så det ända jag kan göra är att vänta ut detta och ta värktabletter när jag får febertoppar, finns annars bara mediciner jag kan ta mot hostan och inte halsen. Dock är hostan inget problem... Har bara så jäkla ont i halsen.

Så blir vila tills jag känner mig bättre och inte anstränga mig så jag får ondare i halsen. Är antagligen därför det bara blivit värre och värre för att jag fortsatt rida varje dag och hållt på i stallet. Kände igår att det gjorde för ont när jag red, så idag fick Obbe gå med på 1:ornas hoppträning. De hoppade fram på ett par hinder och hoppade sedan en bana med nio språng och ca 70-80cm. Och han skötte sig så bra så!

Brent 1,05m Kungsbacka 24/2 - film

2013-02-25 | 20:42:00
Här har ni film från gårdagens 1,05m klass, har film från 1,10m med men finns inte så mycket att visa därifrån eftersom jag klantade mig ;) 
 
Klassen nedan är väl ingen runda jag är direkt stolt över, vi fick en del bra språng och några som blev tokiga. Vid hinder nummer sex kom den största missuppfattningen och jag trodde vi skulle landa i hindret, men Brent klarade det ändå på något vis.. Men jag tänker inte ta och gräva ner mig i denna runda, vi kör lite mer "seriöst" och bättre på nästa tävling! 
 
Har ju sagt att jag ska försöka lägga upp film från alla rundor bra som dåliga för att ni ska kunna få se skillnad osv.. Så här har ni film på en mindre bra runda från oss enligt mig (inte missnöjd med Brent!).

Fina pojken! // 24 februari 2013

2013-02-25 | 20:08:00

Resultat från Alingsås 24/2-2013

2013-02-25 | 18:30:00
Tävlingen gick inte så bra igår... Som jag hade förväntat mig var Obelix jättetittig, förmodligen för att vi inte varit ute och tävlat sedan November. För han måste tävlas regelbundet för att hållas fräsch och vara i form. Fyra månaders uppehåll blir alldeles för lång tid att ha paus på, så det blev lite mycket att ta in igår för honom.
 
Det var regionalt igår, med andra ord blir man utesluten efter två stopp. Och vi fick två stopp i båda klasserna. Han blev väldigt skygg när han kom in på banan och det var plank och flera grindar under hinderna, så det var mycket att titta på tyckte han.
 
Men vi laddar om inför nästa helg, då hoppar vi L:C & L:B på Kungsbacka RK. Bara han får komma igång nu igen så kommer han leverera lika bra resultat som innan! :) Det tvivlar jag inte på. Klart är det surt att börja tävlingssäsongen så som det gick igår, men det är inte mycket jag kan göra åt det. Jag får ge honom dessa tävlingar i början, ge honom den tid han behöver. Han är en speciell ponny med skarpt psyke, så det är ingen ide att "läxa upp" honom och bestraffa han när han gör fel. Det skulle bryta ner honom och då hade han nog slutat hoppa. Så vi kämpar bara på nu tills det släpper!

Live!

2013-02-25 | 17:05:01

Anna Scarpati - skrittäcke

2013-02-24 | 21:03:56
Nämnde som sagt i något inlägg längre ner att vi svängde in på svensk ridsort på väg till tävlingen. Vi bytte då animo ridbyxorna mot ett skrittäcke utav märket anna scarpati. Har nämnt länge att Brent behöver ett nytt snyggt skrittäcke  att ha på tex tävling och vi hittade då detta från anna scarpati. De han hade innan på tävling var antingen mammas gröna eller mina ponnyers gamla som var en aning försmå. Men idag fick han alltså ett eget supermusigt och snyggt skrittäcke från anna scarpati. 
 
Jag har inte hunnit ta några egna bilder på täcket utan letade upp några på nätet istället. Bilderna nedan kommer från Charlies, dock stämmer inte färgerna på bilderna nedan med färgerna på de täcket som vi köpte.