26 juni

2013-06-26 | 22:11:00

Godkväll bloggen! Vill först och främst säga att det är hästhoppning på Eurosport just nu, så ni inte missar det ;) 

Dagen började med att jag och mamma åkte in till Uddevalla i förmiddags som jag skrev. Blev som sagt shopping på Ikea, Hööks och Mio innan vi kunde bege oss hem igen. Väl hemma var jag i full gång med att plocka ut den gamla sängen och in med den nya med hjälp utav pappa. Så nu håller jag på och storstädar mitt rum från topp till tå. Dock dröjer det några dagar innan jag blir klar med allt haha.

Hästarna (Brent & Ådi) fick sig en promenad för hand i regnet.

Imorgon är det jobb som gäller igen, jobbar då mellan 11-20.15. Får se om jag hinner göra något tidsinställt som kan komma upp under morgondagen när jag jobbar..

 

Shopping @ Ikea

2013-06-26 | 20:46:00
Eftersom jag köpt en ny säng behövdes självklart nya lakan och så vidare, det är ju lite skillnad på en 90 säng och 160 säng.. Så innan vi åkte och hämtade sängen svängde vi även in på ikea. 

På ikea köpte jag en prydnads kydde (har redan en likadan men vill ha två för det ser dumt ut annars tycker jag), två lakan, ett överkast och två paraplyn till familjen. Letade även efter någon bra hylla att ställa mina pokaler på, men hittade inget som föll mig i smaken tyvärr. Så pokalerna får stå i ett hörn på en stol och fortsätta damma tills jag hittar någon annan lösning. 

Två år sedan - Chapella

2013-06-26 | 18:39:00
 
 

Shopping @ Hööks

2013-06-26 | 15:17:19
Jag och mamma har varit ute på en liten shopping runda nu på förmiddagen. Egentligen skulle vi inte köpa något speciellt utan bara hämta min säng som redan hade kommit. De sa att sängen skulle komma i början utav augusti men den kom redan igår, men jag är inte mindre glad för det haha :) Så nu ska jag försöka få ihop sängen och "renovera" lite i mitt rum helt själv.. Visar slutresultatet sedan. 
 
Vi svängde i vilket fall in på hööks en sväng och skulle kika på deras rea. Hittade lite saker som var nödvändiga, nästan allt var nödvändigt i alla fall ;) Det som blev köpt var ridskor till mamma, hemma benskydd, ridhandskar och  ett täcke och det var 50% på alla våra köp faktiskt :)
 
 
 

25 juni

2013-06-25 | 21:57:00
Hej på er, kass bloggningen även idag, jag vet...
Har ju intensivkurs denna veckan också och har därför hållt hus på bilskolan ett par timmar även denna dag. Efter mina körlektioner åkte jag hem till en vän, Elin, och vi åkte vidare och åt lunch. Blev inte så mycket mera exklusivt än köttbullar och mos, har inte riktigt vuxit upp ännu och satsar på oxfile ;) Men jag är såpass vuxen när det gäller val utav dricka och dricker kaffe till maten!

Är fortfarande med Elin och ska sova hos henne inatt. Åker imorgon direkta vägen till bilskolan härifrån och därefter hem. Så tyvärr får uppdateringen vänta tills imorgon.
P.S - Glöm inte frågestunden! 

Häst nummer 2

2013-06-25 | 21:26:26

Kosläpp

2013-06-25 | 15:20:26
Hjälpte pappa och släppa ut några kalvar här hemma och passade då på att fota lite halv bra bilder. 
 
 
 

Häst nummer 1

2013-06-25 | 10:55:47

Läkarens besked

2013-06-24 | 23:12:00
I måndags för en vecka sedan var jag hos ögonläkaren då mitt skadade öga har varit rött till och från enda sedan i början av denna månad. Ögat har varit mer irriterat än vanligt och jag har sett suddigt vissa dagar därför fick vi en akuttid i måndags. Men självklart när vi väl skulle till sjukhuset var ögat inte rött längre.. Läkaren kunde i vilket fall se att det inte var någon ögoninflammation för tillfället, men han antog nog att det hade varit det innan. Men nu är mitt öga lika rött igen, så vi har ingen aning om vad det kan var för något..
 
I vilket fall kunde läkaren konstatera att min tårkanal inte funkar som den ska, för det har jag ju inte vetat i sådär 9 månader.. Han försökte "töja" ut kanalen lite, men en ny operation kommer i vilket fall bli av. Han kunde dock inte avgöra om det blir en "mindre" (lokalbedövning) eller en "större"(behvöer sövas) operation, utan det får experterna göra.
 
Så om ett x-antal månader kanske jag har ett normalt fungerande öga igen. Även om jag är rädd inför operationerna med tanke på hur det gick sist gång.. Så hoppas jag på att denna operation kommer bli lyckad och att min tårkanal blir som vanligt igen! 
 
 
 

Min dag - 24 juni

2013-06-24 | 22:50:00

Godkväll bloggen! Känns inte som om att jag gjort så mycket idag, men ändå har jag inte hunnit sätta mig vid datorn.

Började dagen med att vakna runt nio-tiden men orkade inte lämna sängen förrän 45min senare. Släppte sedan ut hästarna med mamma och tog mig sedan en promenad. Strax efter ett åkte jag och mamma in till Uddevalla och beställde en ny säng till mig. Äntligen säger jag bara nu slipper jag och min kille knö i en 90 säng, även om det är mysigt ;) Var även på ett möte innan vi begav oss hem.

Väl hemma fick vi hjälpa pappa och släppa in några kossor. Sedan fick vi slänga i oss mackor och tog in hästarna väldigt snabbt. Vid halv sex var vi hos hovslagarn som fixade till Ådis skor på 10min. Efter det åkte vi vidare till våra kompisar och red i ridhuset.

Ådi har knappt varit i något ridhus förut, men det var inga problem alls förutom ett hörn med alla hinder som var livsfarligt i början.. Att det var en annan häst i ridhuset var inte heller några problem. Ådi var väldigt pigg och frammåt , hans bjudning har blivit mycket bättre men mycket beror nog på att han fått mer styrka och bättre kondis också. Red runt ett tag med lite tempoväxlingar och volter, hoppade även ett litet sockerbitshinder några gånger. Han var fin, men i mitten/slutet blev han väldigt jobbig i handen. Han bet tag i bettet och bara sprang några gånger och så gör han ibland när han tycker det blir jobbigt. Men tillslut släppte det med och la vi av.

Jag red även våra kompisars "nya" treåriga c-ponny en snabbis. Den har tidigare varit svår och hoppa upp på då han är ganska försiktig för nya personer. Men han reagerade inte alls på mig, varken när jag hälsade eller hoppade upp. Så vi alla blev lite smått förvånade. Red sedan runt i både trav och galopp utan några problem. Han stack första gången jag fattade galopp men tror jag kan ha kommit i obalans för sadeln passade inte mig riktigt. Men vi gjorde om det och han var superduktig.

 

24 juni

2013-06-24 | 21:05:27
Todeloo :D
Idag har jag haft två körlektioner och hunnit med att göra tre tester på bilskolan. Teorin börjar sätta sig bättre nu, och körningen går prima. Har inte kört så mycket innan, så visst är jag inget proffs precis, men det går framåt med stormsteg för varje körlektion!

Har inte hunnit med så mycket mera idag än att ha varit på bilskolan. Ridit Celine har jag gjort i alla fall, och hon gick kalasbra och var knappt trött efter "mellan-rundan" som vi tog idag. Vi har delat upp vägarna i skogen och kallar de för lilla-rundan, mellan-rundan och stora-rundan, samt så har vi den långa stora-rundan. Travar och galopperar man tar det mellan 30-60min beroende på vilken väg man tar. Så idag red vi i ungefär 45min, och Celly verkade inte ha någon träningsvärk från igår. 
Och just det, har preliminärt planerat in en clearround med henne nu också! :)
Ta en minut och släng in en fråga i frågestunden också! Ni har ju annars så himla mycket frågor, varför inte ställa dom nu när jag väl har frågestund och kommer svara på dom? Kom igen då!

Film från igår

2013-06-24 | 17:51:26

Falsterbo horse show 2013

2013-06-23 | 23:47:00
Nu är det inte jättelångt kvar tills falsterbo horse show drar igång igen (6-14 juli) :D
 
Jag kommer befinna mig nere i Skåne 9-11 juli, åker dit på tisdag kväll och checkar in på hotell, går på falsterbo på onsdagen och åker hem på torsdagen (går kanske en stund på falsterbo på torsdagen med). Jag jobbar alla andra dagar så därför får vi ta en liten snabb roadtrip dit ner de två dagar som jag är ledig. 
 
Jag har inte kommit på någon direkt shoppinglista och ärligt talat har jag det mesta som jag behöver, men självklart kan man önska sig mer. Till exempel skulle ett par bruna parlanti inte suttit helt fel ;) Annars är det hemma ridbyxor, hemma träns och så vidare som behövs..
 
Ska ni till falsterbo, vilka dagar i sånna fall, någon planerad shopping? :D
 
förra årets shopping
 

Godkända unghäst-benskydd

2013-06-23 | 23:12:16
Jag behöver tips om benskydd som är godkända på tävling för unghästar! Vet inte om jag har några godkända bakbenskydd, men i vilket fall så har jag mestadels bara benskydd som är ett par år gamla och slitna. Så känner att jag vill köpa ett par nya benskydd till Celly, snart när hon blir så stor att hon ska ut och tävla för första gången ♥

Så tipsa gärna om bra benskydd som är godkända, gärna länk också vart man kan beställa, skulle varit supergulligt :) 

Dagens ridning

2013-06-23 | 22:28:54
Vi har som sagt börjat rida Brent mer nu, just nu ska han gå travintervaller och lite galopp in i mellan. Han får även gå med lite bommar på rakt spår och vi varvar även med ridning och tömkörning.
 
Idag blev det några travintervaller på en grusväg och även lite galopp. Det är så härligt och rida min fina prins igen även om vi inte gör så mycket, han har dessutom världens längsta hals jämför med Ådi haha. Red förbi paddocken förut när vi gjorde travintervaller och vet ni vad..? Brent svänger alltid självmant in i paddocken eller så stannar han och undrar varför vi inte svänger in där haha.. Jag har då aldrig haft en häst innan som stannar och verkligen vill in i paddocken, men Brent är ju speciell ;)