Gula hästar in my ♥

2013-05-31 | 22:48:00
Smälter varje gång jag ser min prinsessa, och jag blir lika glad varje gång jag rider henne ♥ Stod och borsta henne länge förut och friserade hennes extremt långa hovskägg och man. Hon har fått sådan underbar färg nu också, nu börjar hennes prickar synas mera när hennes fluffig vinterpäls är borta. Tog sedan en barbackatur runt om våra stora, gröna ängar med gräs som gick ovanför mina fötter. Galopperade längst kanterna och bara njöt på min favorithästs rygg!
Nästa år när jag ska köpa storhäst ska jag göra allt för att hitta en GUL häst. Ska fråga varenda ägare till en gul häst om de kan tänka sig att sälja sin häst, om det mot förmodan inte skulle vara en tjock och seg häst som jag inte kan ha att tävla med. För ja, jag ska ha en tävlingshäst, inte en fjordning och ha till körning.

En gul storhäst som kan hoppa är verkligen min drömhäst. Vill absolut inte ha en helbrun häst utan täcken, är den inte gul ska den i alla fall ha bläs eller höga strumpor - Helst både och i sådana fall! Kommer vänta på att den perfekta storhästen ska dyka upp! Men tyvärr vet jag redan nu att den prickfria hästen till ett superpris inte kommer finnas, too bad for me...

Ett år sedan - Brent

2013-05-31 | 22:25:29
Denna videon är filmad för exakt ett år sedan. Jag vet att jag inte ville lägga upp denna videon för ett år sedan just för att träningen gick så dåligt. Som ni ser kunde min lilla prins inte ta sig igenom en cavaletti utan att hoppa över allt ihop. Än idag kan han ibland ha svårt för cavaletti men inte alls på samma nivå som för ett år sedan. Då var det katastrof haha!
 

Den finaste som finns!

2013-05-31 | 20:37:17

31 maj

2013-05-31 | 19:36:00
Bloggen blir lidande nu i slutkanten på skolterminen. Har fortfarande arbeten jag behöver jobba upp för att få högre betyg, och tiden läggs mestadels därför på det och inte bloggen. Vårat internet på skolan suger också, och mobilbloggningen blir det heller inte så mycket av. Så då vet ni att jag inte är så lättillgänglig sista tiden nu i skolan.
 
Har även massa bollar i luften just nu, men inget jag tänker gå ut med på bloggen. De flesta vet nog vad det handlar om, och när allting är klart kommer jag berätta om allt.
 
Obelix åkte till min vän Ellinor, som även är hans f.d ägare, i tisdas för hon ska tävla honom till helgen. Om det blir en eller två klasser bestämmer vi på plats, men eftersom hon är för gammal för ponny kommer hon starta avd.B. Vi har ju haft en rätt så rejäl svacka nu under en längre period (men med "okej-resultat" för det mesta) så vi behöver bryta mönstret och Ellinor erbjöd sig att tävla honom. Håller tummarna för att hon kan göra något magiskt och vi får tillbaka vårat flyt som vi haft innan. 

Min utrustning - Del 1

2013-05-31 | 18:35:06
Jag har tänkt att nu under en framtid fota min utrustning i olika delar och lägga upp här på bloggen. Så idag kör vi igång med mina hjälmar!
 
Mina hjälmar (alla hjälmar som finns här på gården är inte med på bild, men tyckte det var ondödigt och ta med de hjälmar som inte används)
 
Okänt märke
Detta är egentligen mammas gamla tävlingshjälm som hon hade för många år sedan. Men jag använde den själv väldigt mycket förr här hemma. Men numera är det mamma som har den igen när hon rider mina hästar. 
 
John Whitaker
Detta är min andra john whitaker-hjälm som köptes 2008? om jag inte minns helt fel. Den var hel och fin dock ganska solblekt fram tills den 9 juni förra året då jag och Brent kraschade. Så nu är skärmen av men jag använder fortfarande hjälmen här hemma. Jag har alltid älskat denna hjälm både i utseendet och "bekvämligheten", det som är ett minus är att hjälmarna blir blekta och är väldigt varma på sommaren.
 
"Mips hjälm"
Fick denna hjälm 2007 när jag tävlade gp-ponnyn i scandinavium. Jag använde den ganska flitigt under 2007 när jag tävlade fälttävlan även en del träningar hade jag den på, annars har hjälmen inte varit någon större hit hos mig. Hjälmen säljs endast i svart och numera är det en annan tillverkare utav hjälmarna än vad det var när vi fick dem (så de kan ha ändrats en del). Det som är roligt med hjälmen är att den är ganska unik då det bara är vi i gp-ponnyn som fick den ljusblåa färgen. Dock tycker jag inte att den är särskilt snygg eller bekväm då den känns som en cykelhjläm. 
 
John Whitaker
Eftersom min tidigare JW-hjälm gick sönder blev jag tvungen och köpa en ny. Jag valde mellan lite olika hjälmar men det blev en likadan JW-hjälm igen, min tredje rättare sagt. 
 
Hjälmväskor
Hjälmväskan till vänster köptes på scandinavium för minst 7år sedan, men väskan hänger med än idag. Den andra hjälm väskan är från exklusiv horse wear och denna väskan vann jag för många år sedan.
 
 

Mer bilder från gårdagen - Ådi

2013-05-30 | 23:06:44

Plugg-time

2013-05-30 | 21:18:35

Gårdagens ridning + bilder

2013-05-30 | 15:35:00
Igår red vi ut som vanligt och mamma promenerade med Brent samtidigt. Ådi har börjat tuffa till sig nu och är även mer frammåt. Just nu testar han mig lite i ridningen, när han tycker att han är för långt ifrån Brent så bara han tvärnitar det kvittar vilken gångart det är. Sen när Brent är inom lagom avstånd igen enligt Ådi så går han igen, han vägrar ta ett steg frammåt tills Brent har kommit närmre. Så det är väll detta vi kommer jobba med ett tag så det inte blir en ful ovana som sitter i. 
 
 
haha Ådi bröt av min nagel efter ett "tvärnit"

My boys <3

2013-05-28 | 23:15:27

Hejdååå Obbe

2013-05-28 | 21:04:32

Svar på fråga

2013-05-28 | 18:53:24
Du är så himla duktig! Hur länge har du hållt på med hästar? Om du räknar från sen du började på ridskola eller hur det började :)
 
Först och främst tack så mycket! Jag har hållt på med hästar i hela mitt liv kan man säga. Min mamma hade hästar och tävlade själv när jag föddes så det blev helt enkelt så att jag hamnade på samma spår. Jag fick min första ponny (shettis) när jag var runt ett år och har ridit mer eller mindre hela tiden sen dess. Jag alltid haft minst en egen häst men jag gick även på ridskola under några år. Där red jag anntingen på en lektionshäst eller min egna ponny. 
 

Hemma

2013-05-27 | 18:36:00

Vet inte hur många gånger jag har försökt publicera ett inlägg från mobilappen idag utan framgång.. Började med rubriken "på väg" sen "framme" sedan "på väg hem" och nu blir rubriken "hemma" och äntligen publiceras det.

Trots lite förseningar i förmiddags hann vi till kliniken i tid. Det var nämligen så att några utav våra kossor rymde precis när vi skulle åka så vi fick jaga in dem först. Brent är i vilket fall undersökt och nu är han ute i hagen med Ådi och Garino. Brent ska nu äntligen sättas igång igen lite försiktigt enligt ett schema som vi fått. Men han var mycket bättre idag!

Bilder från Troya

2013-05-27 | 18:22:17

Resultat från Troya 25/5-2013

2013-05-27 | 17:09:50
L:C A:0/A:0 - 4fel i fas.2
Han kändes fin på framridningen och framhoppningen, lite stark emellanåt men han lyssnade bra på när jag tog tag i honom. Så det kändes bra inför att gå in på banan. Och rundan var egentligen ingen katastrof, fick ett stopp i omhoppningen för att jag vände upp honom för sent mot en oxer. Men han hoppade jättefint och tyckte det var kul, därav blev det lite dragkamp mellan hinderna.
L:B A:0/A:0 - Ute.
Jag tyckte han kändes bra till denna klassen också och hade som mål att först och främst nolla, och eventuellt ta någon sväng innanför. Men så stannade han helt oprovocerat på en oxer i grunden två gånger, så vi blev uteslutna då det var regionalt. Vet inte vad jag gjorde för fel, för vi låg bra första gången och helt perfekt andra gången.
Bilder kommer, och eventuellt film från första klassen!

Presentation - Sara Fritzson

2013-05-26 | 22:49:00
Idag har det rullat in en hel del nya besökare här på bloggen tack vare ponnysanning! Därför tänkte jag dra en kort liten presentation om mig :D 
 
Mitt namn är Sara Fritzson och även jag har synts på ponnysanning några gånger tidigare, en gång var för att jag skulle tävla i globen bland annat.. I vilket fall är jag född 1994 och går sista året på handelsprogrammet i Uddevalla, själv bor jag mitt ute på landet 7km från det lilla samhället Dingle. Jag bor på en ganska stor gård med min familj och utöver våra hästar i djurväg har vi en hund, en katt och mjölkkor. Min fritid består större delen utav skola, hästar, jobb och tillbringa tid med pojkvännen, men om 10 dagar kan vi stryka skolan!
 
Till mina hästar då.. Just nu har jag två storhästar och en shettis, den ena storhästen är min och den andra lånar vi. Min storhäst heter Brent och honom har jag haft sedan februari förra året. Han är 7år och vi har själva importerat honom från holland. Vi har hunnit tävla upp till 1,10m felfritt men skulle startat högre förra året om inte skador kommit i vägen. Vi missade hela sommaren då vi gick omkull på en tävling där jag fick honom över mig och skadade mig, efter det gick han över bommen i transporten och skadade sig själv. Iår har vi gjort några få tävligar men han står just nu skadad, ska dock på återbesök imorgon och se vad veterinären säger. Brent har även en ganska bra stam då han har bland annat Heartbreaker och Nimmerdor i sig.
Den andra storhästen som vi lånar heter Caravaggio men kallas Ådi. Han är 4år och har inte gjort speciellt mycket då ägarna inte riktigt hunnit med honom. Jag har haft honom en vecka så jag kan inte berätta så mycket om honom än förutom att han är supersnäll för att bara vara 4år. 
Den sista hästen är vår lilla super söta sällskaps shettis som heter Garino. Han går mest in och ut från hagen och har det bra.
 
Hoppning är alltså min gren och det har jag tävlat i alla år, men jag tävlade även fälttävlan under 2007. Mina ponnyer/storhästar jag haft genom tiderna heter: Lillman, Alice Bah, Ronja Robbersdaughter, Strätes Ramson, Hembys Mimosa, Attyrory Frankie, Chapella och min nuvarande Brent. På ponny har som som bäst tävlat MvsA, vinster upp till Mvsb samt globengehäng, gp-ponny final i scandinavium, placering i mvs fälttävlan, brons i inviduellt lag-SM fälttävlan och på storhäst placering upp till 1,30cm, andra placerad i finalen utav riksmästerskapet, stockholm trophy i globen osv..
 
Så det var lite snabb information om mig. Har ni frågor får ni mer än gärna ställa dem i kommentersfältet :D