Gott nytt år!

2012-12-31 | 23:36:48

Känner att jag borde lägga upp något inlägg här den sista dagen på året 2012. Har tyvärr inget kul att skriva, men bloggar imorgon när jag är hemma igen. Mitt nyår spenderas här i mölnlycke med pojkvän. Vi käkade tre rätters förut och nu är vi hos hans kompisar och "partajar" lite. Om ett litet tag ska raketer skjutas sedan får vi se om vi stannar här, drar till krogen eller drar hem. Blir nog bra oavsett, gott nytt år på er allihopa!

31/12 - Sista dagen år 2012

2012-12-31 | 08:05:09
Åh, herre jesus - I'm awake! Har varit vaken länge, ända sedan klockan ringde. Och har redan hunnit fixa lite i stallet nu innan jag ska rida Obelix. Väntar bara på att det ska bli lite ljusare, men går rätt segt med det... Ska rida en runda på skogsvägen om det inte är för halt. Annars har det torkat upp bra ute, och det är ingen is kvar alls på våran gård eller ut till hagen. 
 
Ska fira nyår i Ljungskile i år, hos en saknad vän. Var nästan helt beslutsam över att bara vara hemma ikväll och ta hand och djuren, men så bestämde jag hastigt att åka hem till Sofia istället. Så ska möta upp henne inne i stan om ett par timmar, och efter shopping på Nordstan åker vi hem till henne och gör klart allt som ska fixas, stallet osv.

Hörs lite senare! Hoppas ni får en bra nyår :D

Duktiga svenskar!

2012-12-30 | 18:13:00
Skyller ifrån mig pga den dåliga uppdateringen igen. Åkte hem till en kompis igår kväll och sov över. Blev dock bara en timmas sömn i natt, så fick sova ikapp under förmiddagen ett par timmar och kom hem lite senare än tänkt.

Har precis kollat på hoppningen som gick på SVT1, och är mycket imponerad över många ryttare. Speciellt våra svenskar! Henrik von Eckermann vann klassen, och Jens kom trea!
Såg Jens mycket när han red igenom sina hästar i Globen, och han är sådan att hästen SKA lyssna. Gör hästen fel så är det med en gång gör om - gör rätt. Gillar att han är en riktig fighter inne på tävlingsbanan, sparar inte på krutet utan satsar järnet från början! 


Oh just det! Beställde hjälmen igår, och gissa vilken färgkombination jag tog ♥ Får hoppas jag passar i den bara. Dom AYR8-hjälmarna i Leather look har så kort skärm, och jag såg jätterolig ut när jag provade min systers sådan hjälm fast i blått. Men den var en storlek för liten också, så den satt lite ovanpå huvudet. Well, well, lär vänja mig vid synen om jag skulle se förskräcklig ut i den! ;)

Alla 97:or - Boka in i kalendern!

2012-12-30 | 17:44:55

Dagens ridning + lite till

2012-12-30 | 10:33:26

Jag har varit duktig och har redan varit ute och ridit Brent. Red ut en sväng som vanligt och idag blev det även lite trav. Imorgon har jag skrittat honom i en vecka, så vi ska börja trava imorgon men tjuvstartade lite med det idag. Blev inte så mycket trav då vägarna här hemma är isgator, men det fanns några få ställen där marken var bar och det gick att trava.

Mina planer idag är att åka till torp och sedan nordstan för eventuell shopping. Vet inte vad jag ska ha på mig imorgon (nyår), får se om jag kan hitta något idag. Sedan stannar jag kvar i Göteborg hos pojkvän och kommer väll hem på tisdag igen.

Ni får ursäkta mig att jag inte bloggar så bra just nu. Men igår kväll var det middag hos farmor och tiden räcker inte till nu innan nyår helt enkelt. Men jag ska försöka blogga lite då och då när jag kan :)

Förhoppningsvis blir bloggningen bättre nu efter nyår också. Vi taggar inför det nya året som ska bli bättre än detta! I januari börjar träningarna komma igång igen och vi ska även till en sadelutprovare, så då lär det hända lite mer!

Pepper på julafton

2012-12-29 | 18:47:00
 
 

29/12

2012-12-29 | 17:44:00
Idag kom jag upp ur sängen när klockan ringde, tog bara fem snoozningar = 25min! ;)
Så har hunnit med mycket idag jämfört med de andra senaste dagarna då jag bara sovit och sovit. Dock har jag inte hunnit med bloggen...
Har varit på annat håll under dagen, och inte hemma. Bland annat var jag på skolan en snabbis förut och hämtade lite saker, och var en sväng förbi Svensk Ridsport när vi ändå åkte förbi där. Men de har inte mellandagsrea, så blev inget storshoppande. Måste ändå spara pengar inför horse show i april! Köpte bara en liten sak till Obelix.

Är så halt ute idag och så har det spöregnat, så hästarna fick gå ute ett par timmar på förmiddagen och kom sedan in för att äta lunch, och sedan stått inne hela dagen. Går inte ta sig någonstans utan att det är blixthalt, så kan inte rida heller. Usch, vad detta vädret/årstiden är jobbig :( Längtar verkligen till sommaren!

Just det! När jag var i Nordstan senast så köpte jag en jacka och ett par byxor, och några ville att jag skulle visa vad jag hade köpt. Så här får ni några bilder :)

April 2012

2012-12-29 | 17:02:34
1 april - Började denna månad med att åka till Göteborg för att göra min och Brents första lokala start tillsammans. Vi startade 90cm och 1m i Avd.B,  vi rev ett i 90cm men var felfria i 1m klassen. Denna tävlingen var alltså Brents första tävling någonsin (troligtvis) och det var min första tävling på över 4 månader. Bella var även på denna tävlingen för att spana in mig och Brent, hon hade självklart kameran i högsta hugg. Så nedan ser ni ett urval utav bilderna som klickades den dagen.
  
 
9 april - Jag fortsatte att rida min kompis d-ponny ett antal gånger. Den 9 april tävlade jag honom en klass i Uddevalla för att visa upp honom för några som var intrisserade utav honom (han var till salu). Vi startade en LC och det kunde inte gått så mycket bättre för vi vann. Vi var även snabbare än både b och c-ponnyerna ;)
 
 
 12 april - dressyrtränade några gånger i månaden. Nedan ser ni film från vår andra dressyrträning som gjordes denna dag.
 
Blev en del "hag-bilder"
 
 
14 april - Hade vi en liten fotografering med mig och hästarna, dock var det ju minder seriöst kanske.. Ett urval utav bilderna ser ni nedan.
 
 
22 april - Denna dag gjorde vi vår andra riktiga tävling i Essunga. Vi startade 1m och 1,05m, i 1m utgick vi och i 1,05 fick vi 4 fel. Detta var Brents andra tävling och det var första gången som vi stötte på kombination på tävling. Kombinationen stod längstmed väggen precis vid en spegel, många hästar vägrade ut sig här. Brent hoppade A-hindret men drog förbi B-hindret, jag kom igen men stannade honom och tog ettan och utgick. Jag kände att de inte skulle gå då han försökte dra förbi hindret långt innan, så jag valde då istället att gå ut. Men i andra klassen hoppade han kombinationen när den stod på ett annat ställe, tyvärr rev vi ett hinder. Men både jag och  mamma var supernöjda ändå!
 
 22 april - Direkt efter tävlingen i Essunga åkte vi till en sadelutprovare för hon skulle ändra om vår sadel, sedan åkte vi vidare mot hästtandläkaren. Brent hade två större vargtänder i munnen som fick dras ut, men annars var han fin. Tandläkaren tyckte dock det var konstigt att Brent hade varit så snäll i ridningen som han varit, då han måste haft vargtänderna i vägen som gjort ont. Tandläkaren gillade även Brents stam väldigt mycket!
 
28 april - Min bror konfirmerade sig.
 
 

Nu ridning i regn!

2012-12-29 | 12:15:59

AYR8 leather look

2012-12-28 | 21:32:47
Har bestämt mig nu för vilken modell utav hjälm jag ska köpa... Charles Owen AYR8 Leather look. Däremot kan jag inte bestämma vilken färg jag vill ha på sidorna och i mitten. Den enda färgkombinationen jag inte vill ha är svart/guld eller helsvart. Så antingen svart/silver, brun/silver eller brun/guld. Men det lutar mest åt en brun hjälm med silver i mitten.

Bestämde mig för att köpa denna modellen för att utsidan av hjälmen inte är lika känslig mot regn och solsken som de andra hjälmarna är. Så lägger hellre till ett par hundra för att den utseendemässigt ska se likadan ut efter ett par månader.
Några har undrat varför jag ska köpa en till hjälm när jag redan har två, och tyckt att det bara varit onödigt, att jag kan lägga pengar på något annat behövligt, bla bla bla. Så tänkte skriva varför jag ska köpa en ny hjälm - Min "hemma-hjälm" har börjat släppa i sömmarna från nackstycket och trepunktsfästet. Och jag vet inte om det går att fixa. Dessutom är den lite för liten för mig, så därför tyckte jag att det var bättre att köpa en ny hjälm efter jul - För egna pengar, som jag sparat sedan innan och önskat mig i julklapp.

Denna hjälmen som har släppt sömmar där bak är min John Whitaker, från Charles Owen, och den köpte jag av min kompis i somras. Så den är väl använd sedan innan och är några år.
Min andra hjälm som jag har på tävlingar är hel och fin, aldrig slagit i backen med den. Så den ska jag fortsätta ha på tävlingar, och hemma rida med min nya hjälm som jag ska köpa + använda på tävling! :)
 

Gårdagen och dagen

2012-12-28 | 20:00:28

Gårdagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag trodde att jag skulle vara hemma hela dagen och ha tid för bloggen. Jag hade tänkt försöka fota lite och uppdatera er endel, men planer kan ändras..

Jobbet ringde mig igår vid tio tiden och undrade om jag kunde komma in och jobba. Jag svarade ja och då hade jag 1h och 10min på mig att rida, släppa ut hästarna, duscha, äta osv haha. Slängde på mig klädet och sprang ut i stallet, slängde på Brent ett täcke och träns. Hann skritta honom i ca 20min barbacka innan jag var tvungen att släppa ut dem. Han var snäll och skötte sig bra, var tredje gången han reds barbacka och första gången jag red barbacka ute. Hade sedan 20min på mig att duscha osv, hann med allt förutom frukosten.

Blev därför inget bloggande igår då jag jobbade. Kom hem strax innan åtta på kvällen med pojkvännen, var trött efter jobbet så lade ingen tid på bloggandet igår.

Idag har jag skrittat ut en lite längre tur på Brent. Allt gick bra förutom att han inte vill skritta i nedförs backarna haha. Snart är denna veckan slut och då kan vi börja trava om underlaget tillåter det.

Bilder från idag

Lite från uppvärmningen...

2012-12-28 | 18:25:14

28/12

2012-12-28 | 13:01:00
Från och med idag är det slut med sovmorgon(ar?). Sover så bra i min säng att jag inte kommer upp förrens 11-12 på dagarna. Medans jag kan sova till max 9-tiden i sängen jag har på skolan, även om jag lagt mig när solen börjat gå upp på morgonen igen. Så inga fler lång-sovande dagar mera nu under detta lov har jag lovat mig själv!

Idag har jag absolut ingenting planerat. Och har bara en häst att rida, för första gången på en hel vecka. Är superhalt ute så går inte att rida på alla grusvägar i skogen, och på ängarna vi brukar rida i är det knaggligt och små isfläckar överallt. Så är lite jobbigt att inte kunna rida som vanligt...

Obelix har tyckt att det vart jättekul att ridas i snön, men har inte kunnat jobbat honom ordentligt och inte ridit i manege eller paddock sedan vi åkte ifrån skolan. Så åkte iväg och hopptränade med honom igår kväll och red igenom honom. Men han var riktigt mjuk i sidorna för att bara ha gått rakt fram i två veckors tid och endast blivit ställd då och då när jag ridit i skogen. Kändes som han inte hade tappat något, kondition eller styrka/uthållighet.  Och hoppningen gick jättebra!

Sååå fina!

2012-12-27 | 15:08:00
Chapsen var verkligen så fina jag hade hoppats på att dom skulle vara!
Men dom var lite stora, så är rädd för att dom kommer glida ner när jag rider. Längden är perfekt, men det är rund vaden och vristen som dom sitter lite löst. Finns inte i mindre storlek så kan inte byta dom heller... :(

Shopping

2012-12-26 | 22:04:00

Idag fick Brent ett nättäcke från back om track. Har haft ett sådant täcke för något år sedan, men sålde det för det var för litet. Så idag köpte mamma ett nytt som passar Brent.