Ett inlägg skrivet för x-antal månader sedan

2013-07-30 | 14:59:00
Dagar som idag är inga bra dagar, dagar som idag bryter jag ihop totalt och vet knappt varför. För lite mindre än ett år sedan var det inte alls ovanligt att jag bröt ihop flera gånger i veckan, på varje träning och tävling osv. Men under det senaste månaderna har det varit bättre fram till någon vecka sedan. 
 
Jag förstår inte riktigt vad det är med mig jag bryter ihop om och om igen och var som helst. Det är som om att bägaren rinner över tillslut och då bryter jag inte ihop för en sak utan då flyger massa tankar omkring i huvudet. Jag är ingen sådan person som riktigt stannar upp och sörjer för dagen utan jag fortsätter som vanligt och håller masken uppe. Men tillslut är det som  att bägaren rinner över. 
 
Idag bröt jag ihop i skolan igen, vilket egentligen inte har hänt så många gånger just där. Så jag kunde bara tänka vad som väntade mig under dagens träning med Brent.. Jag är ingen person som gillar att prata om privata saker kring mitt liv med någon. Jag har väldigt svårt och öppna mig och vill inte visa mig sårbar inför andra, jag har aldrig varit en person som berättar allt om mig själv för någon. Även om jag har folk i min närhet som jag kan berätta allt för klarar jag inte riktigt av och släppa på den spärren alltid. Men jag måste jobba på det.
 
Detta är en utav anledningarna ibland till varför jag inte alltid bloggar. Då ligger jag möjligtvis på mitt rum och orkar inte röra mig eller sitter med rödgråtna ögon som jag gör just nu. Det med att jag inte orkar göra något är väll också en sak som hör till det hela. Så fort jag stannar upp tex lägger mig på soffan en stund efter skolan så ha jag ett helvete och ta mig därifrån sedan. Samma om jag är ledig kan jag bara ligga still hela dagen för jag orkar inget annat. Eller när jag är med min pojkvän som jag känner mig trygg med kan jag somna om flera gånger på dagen. När jag är med honom är jag alltid helt slut om vi inte hittar på något, jag somnar mitt på dagen bara sådär (vilket jag aldrig annars gör)
 
Allt ovan går dock i perioder men har funnits där mer eller mindre under de senaste åren. Jag vet inte om det har med stress och göra eller vad det är, men något är det. Sedan mår ju min kropp långt ifrån bra och de kan ju ha med stress att göra, så allt hänger verkligen ihop om man säger så.
 
Jag tror ärligt talat att när skolan är över kommer mina "problem" och minska för där trivs jag inte alls. Jag längtar så tills allt är över så jag "bara" kan koncentrera mig på jobbet, hästarna, nära och kära osv, med saker som jag trivs med helt enkelt!
 
Ja och varför skriver jag detta röriga inlägg här då? Det kan jag faktiskt inte svara på, men nu vet ni i vilket fall hur det ligger till. Jag lever långt ifrån den där rosa bubblan där allt är perfekt som en del läsare uppfattar att bloggare gör..
 

Tisdag

2013-07-30 | 11:51:00
Hej allihopa! Idag är det jobb som står på schemat mellan 11-20.15 och ikväll kommer även min pojkvän hem till mig. Troligtvis får jag gå ut och rida Brent en sväng när jag kommer hem och imorgon blir det troligtvis lite hoppning. På söndag är det tävling igen :)
 
Imorgon bär det även av mot sjukhuset och då får vi veta om det blir operation med en gång eller om det måste göra den större operationen. Om det blir den större operationen får jag då får jag nog vänta lite till. 
 
Hörs senare (om internet vill sammarbeta hemma det vill säga) :)
 
 
 

Mina skönheter

2013-07-29 | 21:01:59
Nu har jag ju haft mina nyaste, underbara, ridstövlar ett tag. Dessa beställde jag på Göteborg Horse Show i våras och de kommer från Alex's Boots. Specialbeställde de och beställde med swarovskistenar, och jag är supernöjd med det eftersom det gör dom lite personliga. Själva modellen på denna stövel hade de inte sålt så mycket utav heller, och det var även därför jag valde denna modell. Ville inte ha ett par vanliga svarta ridstövlar som de flesta har. Så då blev det dessa skönheter!

I början var dom mera röd-färgade och det var tänk redan vid beställningen att jag skulle putsa upp dom en aning så att de blev mera åt det chokladbruna hållet. Nu glänser dom jättefint i sin bruna färg och passar kanon till min bruna hjälm och kavaj!

Så nå, hur snygga på skala 1-10? :)

Två år sedan - Chapella

2013-07-29 | 17:58:27
Nu är det två år sedan (28-31 Juli) som jag, Chapella och min familj befann oss i Hammarö.Jag tävlade då i något som heter riksmästerskapet som man kvalar till. Det var ett härligt meeting med fint väder (vilket är ovanligt när det är tävlingar där haha) och hyffsat bra rundor från vår sida. Huvudpunkten på detta meetinget var att jag och Chapella kvalade till Globen, med stort G  ;) 

 
 
 
 

Jag + stor häst *174mkh*

2013-07-29 | 13:47:46
Redan från början då min kompis Elin köpte sin storhäst Gigloriouz har jag hjälp henne med att hoppa honom och rida honom när hon inte hunnit med det när han stått på skolan. Hon är själv mera åt dressyrhållet och så som han hoppat innan är galet, så förstår henne. För innan har han kollat på varje nytt hinder och hoppat meter över eller tvärnitat. Har flygit av honom två gånger (utan att skada mig), fått hjärnskakning en gång för att han ställde sig och nockade mig och en annan gång vred han till min handled så jag fick nervkläm och fick spjäla upp handleden. Annars har jag klarat mig rätt smärtfritt, höhö! ;) 

Nu har han inte varit igång så länge efter att han var tvungen att ha vila, och Elin har tillsammans med "sin" veterinär lagt upp hans schema för igångsättningen noga för att han ska bygga rätt muskler rätt från början. Så förra veckan när jag var hos henne hoppade vi studds med honom för att han ska få mer tryck bak och lära sig att korta sig. Fortsatte med en annan bomövning i Fredags när jag var hos henne för att få han mera runt i språnget och inte lång. Han hoppar väldigt mycket upp och långt efter hindret, så försöker få upp honom mera i sprången och bromsa upp. 
Man ser ganska tydligt på filmen att jag försöker lyfta upp honom, men han är inte så berörd över att inte få mycket med eftergift och fortsätter lite långt ändå. Det är dock skillnad på honom sedan förra gången och en helt annan häst från när hon köpte honom! Han kollade inte ens på dessa hinderna som var nya för honom och hoppade även om vi kom helt knas.

Måndag

2013-07-29 | 08:43:00

Godmorgon allihopa! Vilken tur att jag gjorde några tidsinställda igår.. För när jag kom hem igår krånglade vårt internet. Därför kunde jag inte uppdatera något mer på kvällen.

Brent är i vilket fall mycket bättre i sitt ben nu, lite svullen kring såret bara. Därför kunde jag och mamma rida en liten tur igår på båda hästarna tillsammans. Jag red Brent med det nya tränset och mamma red Ådi. Det är svårt och utvärdera tränset efter en gång, men han kändes hyffsat bra. Ska rida med tränset fler dagar denna veckan så han vänjer sig och på söndag är det tävling igen.

Idag är det jobb som står på schemat igen mellan 12-20.15. Får se om jag rider när jag kommer hem eller om mamma motionerar någon.

tre mobilder från igår på Brent

 
 

 

VARNING FÖR KÄNSLIGA LÄSARE

2013-07-28 | 22:06:44
Celine skadade sig i hagen i Fredags så att vi fick åka in till kliniken med henne för att kolla upp det. Vi kunde inte se hur djupt det var, men det hade inte kommit mycket blod ur såret och hon ömmade inte. Men vi antog att det skulle behöva sys, så vi åkte iväg med henne med en gång. Och veterinären var lite tveksam när hon såg det första gången om det verkligen skulle behöva sys. Men efter att de hade rengjort det och tänkt över infektionsrisken som är ute nu så bestämde de sig för att sy ihop det ändå, och det blev fem stygn. 

Nu går hon på metacam och ska ha det i tio dagar. Stygnen ska jag ta bort själv efter tolv dagar och jag får rida henne, bara hon inte går i form. Såret ser bättre ut idag än vad det gjorde igår, och vi skyddar henne med halstäcke så att insekter inte kan komma åt det. Så såret läker bra!

Detta lyckades hon få uppe på mankammen, vilket gör det lite komplicerat eftersom hon böjer upp och ner med huvudet och stygnen riskerar att gå upp. 

Mer bilder

2013-07-28 | 18:06:00
Här kommer några mer bilder på Brent i tränset :)

 

Ett år och 5 dagar

2013-07-28 | 14:35:00
Idag är det ett år sedan och 5 dagar sedan Bella var hemma hos mig och testade på att rida Brent. Ett urval av Bellas kommentarer: "jag kan inte luta mig bakåt", "jävlar", "jag har inte tillräckligt med magmuskler" osv.. Visst kommer det bli intressant att se Bella på storhäst? ;) 
 
 
 

Svar på kommentarer

2013-07-28 | 10:00:00
Sofia Om:
Va inte han skadad?? Eller vad har jag missat?:O
 
Svar: Brent var skadad men är frisk nu. Han har under det senaste cirka 2 månaderna varit under igångsättning enligt ett schema vi fått från veterinären. Jag skulle aldrig startat honom i strömstad om han inte varit frisk eller om veterinärerna inte hade gett klartecken..
 
 
Ida Om:
Varför åka och tävla om hästen inte varit helt bra och man inte har tränat? är det rätt mot hästen? inte hopptränat ordentligt men ska ändå tävla.. ?
 
Svar: Brent fick klartecken om att han var frisk för ca 2 månader sedan, dock har vi haft ett igångsättningsschema för att han inte ska få tillbaka samma skada igen. Så frisk har han varit ganska länge men vi har haft ett schema som vi följt med varierande träning just för att han skulle träna upp sin föredetta skada. Jag och Brent har tränat själva och jag kan inte direkt påstå att vi är direkt okunniga, vi har ju tävlat förut? Dessutom åkte vi till strömstad utan förväntningar, det kunde gå hur som helst och det var inget som störde oss. Det var hans fjärde utomhus tävling någonsin, vi åkte bara dit för att få rutin inte på blodigt allvar? Och anledningen till att Brent stannade var på grund utav att han var tittig på ett hindret precis som många andra hästar, inget mer med det lixom?. Men han var gudomligt fin på framhoppningen. Och det här med att träna för tränare, jag och Brent kommer framöver  i stor del få lita på på min och mammas kunskap.. Jag kommer inte hinna träna regelbundet för någon tränare pågrund utav att jag inte vet hur jag kommer jobba  framtiden. 
 
Blev ett ganska rörigt svar på denna kommentar men jag hoppas ni förstår vad jag menar.
 
 
 
 
 
 

Dyon Difference // Brent

2013-07-27 | 22:53:22
Här kommer bilderna på Brent i dyon difference tränset :) Jag var för lat för att spänna fast alla remmar ordentligt, men tränset satt ju kvar ändå den korta studen haha. Vill även skryta om hur duktig Brent är som står helt stilla, med örona frammåt medans hans matte försöker fota lite bilder till bloggen ;)
 
 

Lördag

2013-07-27 | 09:26:06
Godmorgon allihopa! Idag är det jobb melln 11-18 som står på schemat, så som en liten stund ska jag bege mig mot bussen. Har varit ute i stallet och fodrat hästarna, släppt ut dem och mockat så det är bara vatten och sopa lite som är kvar ikväll. 
 
Jag orkade inte starta datorn igår så tyvärr kom det aldrig upp några bilder, men ska se om jag kanske hinner göra några tidsinställda nu..Annars får jag fixa det när jag kommer hem igen. Jag känner på mig att jag kommer vara "död" ikväll.. Jag kom i säng väldigt sent inatt då jag hatar att sova själv i huset (ingen annan hemma), sedan ringer även min pojkvän mitt i natten då det hade hänt lite saker på deras utgång.. Fattar verkligen inte hur vissa folk tänker, men saker och ting kunde gått mycket värre än vad det gjorde så tur hade dem..
 
Nu måste jag springa och fixa klart det sista innan farmor kommer och hämtar mig för att köra mig till bussen. Här på landet finns det inte några busshållplatser nära direkt.. Hörs senare!
 
Smakprov från igår
 
 
 

Fotomodell

2013-07-26 | 20:09:52

Nu har Brent precis stått modell framför kameran med det nya tränset. Det passade men satt ganska tajt under vid "plattan". I vilket fall kommer det upp bilder här senare.

Nu ska jag ut och rida Ådi och sedan gå en promenad med Brent för hand. Han har fått ett sår på benet och är svullen därför blir det ingen ridning på honom idag.

Dyon Difference

2013-07-25 | 07:46:05
Igår kom äntligen mit nya dyon difference hem till mig, bara en vecka försent. Vi beställde ju hem tränset under falsterbo eftersom vi inte kunde hitta ett endaste difference i brunt, storlek full och i hoppmodell där nere.. 
 
Ska bli intressant och se hur Brent reagerar med detta träns, kanske känner jag skillnad och kanske inte.. Jag hade ju även ett svart difference för några år sedan på Frankie och även lite på Chapella. Dock kände jag ingen större skillnad på dem, men då red jag endast med tränset på träningar och tävligar. Jag kanske skulle använt tränset oftare för att få en större effekt? I vilket fall ska det bli kul och testa har hört kompisar som känt superstor skillnad på sina hästar.
 
Någon utav er som har erfarenhet utav dyon difference, hur tycker och tänker ni kring tränset? :)
 
Några snabba bilder från igår kväll, bättre bilder kommer när jag provar det.
 
 

Gårdagens ridning och lite till

2013-07-24 | 22:58:00
Godkväll allihopa! Jag hade tänkt blogga igår men jag hann somna i sängen innan jag hann starta datorn.. Som vanligt består mina dagar av mycket jobb, häst och pojkvän. Hade även tänkt blogga tidigare under kvällen men det åskar och blixtrar som tusan här, tror åskan hade slagit ner i ett hus nära oss. Så egentligen borde jag nog inte ligga här med datorn.. 
 
Igår var Ådi och Garino på ett besök hoss hovslagaren och det gick bra. Förutom att Garino hade lite tråkigt och kröp ut genom skötardörren..? Brent tyckte överdrivet synd om sig själv som var ensam i stallet med massa mat och han hade även fått extra kraftfoder. Men jag gick ut och red på honom medans mamma var borta med de andra hästarna.
 
Brent fick sig en lagom uteritt  med lite klättring igår. Han var fin till och från tills vi kom till grusvägen där han i princip alltid bråkar. När vi red på grusvägen hemmåt flög han åt alla håll och kanter och om han inte fick springa i väg i full galopp blir han sur och backar ner i dikena. Men så fort jag vänder åt andra hållet på samma väg är han som en ängel och går så jäkla fint. Så man kan väll säga att det jämnar ut sig men är lite konstigt, ena hållet på grusvägen är han klockren men så vänder jag hemmåt och han blir galen haha. Jag kunde dock trava en bit på vägen utan att han slängde sig vilket är framsteg.
Ådi fick sig också en uteritt med lite klättring och något enstaka varv i paddocken. Ådi är hur cool som helst att rida ut både i naturen och i trafiken, märks inte att hästen är 4 år.. Vi svängde även in en liten sväng i paddocken och hoppade 4 språng på det som stog framme. 2 språng på oxern och 2 på räcket om jag inte minns helt fel, var inga större problem där men vi hoppade väldigt lågt. 
 
Bilder från igår, hann aldrig fota Ådi