Död efter dagens behandling

2012-07-31 | 21:13:04

Helt död efter dagens "behandling". Började dagen med att åka ut till smögen med min pojkvän. Vi gick där ett tag innan jag skulle till min "doktor", sedan har det inte hänt så mycket mer. Är alltid helt slut efter jag varit där, men idag fick jag den värsta "behandlingen" hittills.. Hon frågade om jag hade huvudvärk, mådde illa eller ville spy för det brukar patienterna göra efter det jag fick.. Men jag mår bra bara slut i kroppen.Mamma rider idag för jag orkar verkligen inte.

Missa inte fälttävlans banhoppning!

2012-07-31 | 11:22:12
Du kan följa hoppningen i Kunskapskanalen mellan 11.30-12.00.
Därefter på SVT1 12.00-16.35


Svenskarnas startnummer idag
11. Linda Algotsson
17. Malin Petersen
26. Niklas Lindbäck
38. Ludwig Svennerstål
51. Sara Algotsson Ostholt

Favoritmarkerade tävlingar

2012-07-30 | 22:25:47
Har kollat igenom alla tävlingar på TDB från och med idag och framåt i tiden. Fast endast inom 200km, och för ponny. Så många meeting som ligger både högre upp och längre ner i Sverige är inte med. Iofs så har vi inte så stora planer att åka på meeting så långt ifrån oss ändå. Grevagården är liksom lagomt att åka till tycker mamma! :)

Man har ju sina favorittävlingar och tävlingsplatser. Vi (jag och min syster) har varit lite här och var och tävlat, men längst har vart Vetlanda. Vilket inte är så långt. Det finns ändå väldigt bra tävlingar för ponnyer året om i västra götaland, bohus och halland. Oftast så blir det för bra ibland, och tävlingar krockar. Vilket är tråkigt då man får välja bort tävlingar som man egentligen hade velat åka till.
I de flesta fallen när tävlingar krockar med varandra så brukar vi välja att åka till det stället där vi varit innan och är "bekanta" med.

TDB har en funktion så man kan stjärnmarkera tävlingar och lägga till dom i sina favoriter. Så jag markerade de tävlingar som passar mig och min syster (fast som för tillfället passar min syster bättre 9/10). Väldigt praktiskt att man kan göra såhär, så har man sina favoriter på ett ställe :D

Men jag vet helt säkert att fler tävlingar kommer komma ut efterhand. Och säkert någon som vi hellre vill åka på än någon som är markerad just nu. Sedan så åker vi ju inte på alla som vi jag, hehe, favoriserat heller. Dessa tävlingar är dom som jag skulle kunna tänka mig/vilja att åka till, mer eller mindre.

De tävlingarna som är favoriter av favoriterna är Änglahoppet (Borås) och Christmas Show (Grevagården). Just för att det är meetings, och jag älskaaaaar att åka på meeting! Och så har jag tävlat på båda ställena innan, så de tävlingarna går före de andra - För de var så bra där :)
(Grevagården Christmas show förra året på bilderna ovan)

F5-knappen för att uppdatera sidan

2012-07-30 | 18:57:04
Bloggdesignen och kommentarsfältet har flyttat på sig lite huller om buller under dagen. Skulle det så konstigt ut så uppdatera sidan tills det ser bra ut igen! :)

OS Fälttävlan - Terräng

2012-07-30 | 13:00:00
HÄR kan du se dagens terräng som sänds live kl:13:25.
Från och med 14:00 kan du följa tävlingen på TV/Kunskapskanalen.

Svenskarnas starter idag -
Linda Algotsson/La Fair - 14:06 svensk tid
Ludwig Svennerstål/Shamwari - 15:06 svensk tid
Sara Algotsson Ostholt/Wega - 16:10 svensk tid
Niklas Lindbäck/Mister Pooh - 17:14 svensk tid
Malin Petersen/Sofarsogood - 18:18 svensk tid

Designa egna iphone skal

2012-07-30 | 10:36:14
Jag är helt snurrig när det gäller iphones och jag kan ingenting om dom. Jag har en 3GS, men det är något fel på den så jag använder den inte. Den lämnades in på lagning och fick batteriet bytt, för den höll på att stänga av sig själv hela tiden. Men den har inte blivit bättre, så jag vet inte vad felet kan vara. Någon som känner igen det? Så snälla upplys mig om vad felet kan vara isåfall... 

Det som jag har koll på är att dessa skalen nedan inte passar till min iphone, haha. Men så fort min börjat fungera igen så ska jag köpa massa fina skal. Går det att beställa egna skal till 3GS? Har så många fina bilder jag skulle vilja pryda skalen med... 

Hade inte så många bilder på denna datorn, men dessa två bilder älskar jag 

Ett beslut för framtiden

2012-07-29 | 21:34:51
Idag har jag tagit ett beslut, ett beslut som jag aldrig trodde jag skulle kunna göra efter att jag och Wilma gick enskilda vägar. Jag har gråtit och gråtit sedan Wilma togs ifrån mig, och allting rasade samman på några sekunder. Även om jag inte vill tro på att allt händer av en anledning, eller att det är ödet, så kanske det faktist är så i livet. Att allting händer av en anledning. Fast kan saker och ting bli lika bra som det var innan? Jag har haft väldigt svårt för att tro det, men det som krävs är att man själv kanske måste våga öppna nya dörrar och stänga de bakom sig. Oavsett hur svårt det än är. Man måste bara våga släppa taget.

Det beslutet jag idag har tagit, trodde jag inte var möjligt. Men det är gjort.
- Och jag är så otroligt tacksam för denna chansen. En ny dörr har öppnats.


Denna dag går i ett..

2012-07-29 | 20:08:14
Har jobbat mellan 11-17 idag och kom in för en liten stund sedan. Min familj är på skarasommarland idag så har fått tagit mig hem på egen hand. Det innebar en promenad på någon kilometer till en gård där min cykel stod, sedan var det en cykeltur på några kilometer för att komma hem. Väl hemma tog jag en promenad med vår lilla vovve och passade på att ta in hästarna.
 
Nu har jag suttit och "vilat" lite på soffan men ska byta om för att gå ut i stallet. Brent ska ridas ut som vanligt idag men inte på det tredelade bettet. 
Hörs senare om jag inte somnat! Jobb imorgon igen.
 
En favorit bild på Brent fotad utav Bella♥

Sugen på något?

2012-07-29 | 18:52:00
Finns bra priser på ett flertal ridkläder och övrig utrustning till hästen som jag kan ta hem från England för ett billigare pris än vad som säljs i sverige. Har kontakt med en försäljare där, som jag även köpt hjälmar och mina Kingsland-Ontario tröjor ifrån.

Vissa priser är bara något hundra billigare än här i sverige, medans vissa andra saker skiljer det upp mot tusenlappen. Det som är "kul" är att det även finns modeller som inte finns att få tag på i vårat land, men som går att beställa där!
Så är det något speciellt ni söker så är det bara att fråga mig, så tar jag reda på om dom har det på lager :) Finns de flesta utländska märkerna, så som Kingsland, Whitaker, Animo (med flera).

Kan ta hem de flesta hjälmarna som finns till ett mycket bra pris. Tex Charles Owen AYR8/ GR8/ Wellington och GPA speed air/ Titium/ Air S (med flera).

Litet urval -

För mera info så kontakta mig på viillman@hotmail.com eller facebook!
EDIT: Priserna kan ändras med jämna mellanrum!

Bra väder och shopping på G

2012-07-29 | 09:57:35
Godmorgon, hann ni med och läsa alla inlägg igår? Eller har ni ett par stycken och läsa ikapp nu? ;) Blev väldigt många inlägg under gårdagen, dock inte så "tunga" att läsa igenom.
Både jag och Sara skulle bli väldigt glada om ni vill börja kommentera lika bra som ni gjort innan. För kommentarsfronten är rätt så död just nu... tråkigt nog...

Ser ut att bli fint väder idag! Solen har varit framme lite nu, och enligt min telefon ska de inte börja regna förrens på eftermiddagen! Ska in till göteborg med Jenni om en stund och kolla runt i lite butiker, och då är det skönt att slippa regnet. Så idag drar jag på min shortsen och skippar jackan! 


Och för er som vill se OS dressyren live idag (sänds 10:55-17:45), samt pricka in svenskarnas starttider, klicka er in HÄR och checka tiderna nedan :)

Sara Algotsson Ostholt, Wega - 11:24 svensk tid
Niklas Lindbäck, Mister Pooh - 14:02 svensk tid
Malin Petersen, Sofarsogood - 17:20 svensk tid 

Min tävlingsutrustning

2012-07-28 | 22:17:59
Här kommer ett inlägg med bilder på min tävlingsutrustning,
min tävlingsutrustning har ju ändrats lite sedan jag lade upp ett sådan här inlägg senast.
 
Efter olyckan har jag fått köpa nya saker samt fått en tävlingsskjorta och vantar mindre. Därför tänkte jag göra ett sådant här inlägg igen, jag ska även fortsätta med detta med annan utrustning i olika "kategorier". Träning, hemma, min, Brents utrustning osv..
 
Utöver det ni ser nedan tillkommer en racesafe väst, roeckl handskar (ska köpas nya), sporrar, spö osv.
 
Tävlingsskjortor - equiline, kingsland, kingsland och treadstone
 
TävlingsridbyxorKingsland (har även ett par från hööks, måste köpa ett par till)
 
Tävlingskavaj - Animo 
 
Tävlingshjälmjohn whitaker
 
Tävlingsstövelparlanti
 
TävlingsjackorKingsland och Kingsland

Fin bild ♥

2012-07-28 | 21:47:24
Fina tjejen, bild från Söndagens klass i Varberg...
Fotad utav http://linndelwer.blogg.se/

Brent denna veckan

2012-07-28 | 21:38:02
Måndag - Bella och jag red honom.
Tisdag - mamma red honom.
Onsdag - Red ut en sväng som vanligt idag på vanligt tredelat. Brent hade varit väldigt jobbig för mamma på det tredelade dagen innan. Så denna dag testade jag och rida på det igen, men han var super fin.
Torsdag - Red ut en "mellan" tur, med klätterbackar. Vi får nu rida som vanligt så börjar rida mer och mer som vanligt.
Fredag - Vila
Lördag - Red ut på det vanliga idag och han var skit jobbig.. Red en kortare tur men red fram och tillbaka på en grusväg. Han vet vilket håll som är hem så han ville inte vända tillbaka på grusvägen, så vi bråkde med det ett tag. Sedan när jag vände hem igen skulle han galoppera och blev sur för att jag skulle skritta. Så han flög lite kors och tvärs för att komma undan, när vi väl galopperade sedan fick jag inte stopp utan fick rycka tag några gånger.Men sista biten i trav på väg hem gick väldigt bra. 
Söndag-Blir ut någon tur imorgon på något annat bett.
 
några bilder från denna veckan

Sveriges ridgymnasium - Kungsbacka

2012-07-28 | 19:28:57
Det är inte långt kvar tills skolan börjar igen. Längtar så mycket till mina underbara vänner, och tills dagen jag flyttar in. Kommer inte bo på skolan den första och andra veckan när vi börjat, utan jag flyttar in i september. Och då till mitt nya rum i "längan"!

Är lite nyfiken på om någon utav Er kommit in på skolan?! I sådana fall, kommer ni ha med er egen häst/ponny, samt bo på skolan? :D

Vet att jag frågat förut, men det var under omvalsperioden då gymnasievalen var preliminära. Har även haft en frågestund om skolan, där ni kunde fråga allting ni undrade över SRG på Kungsbacka/Höglanda. Men nu har ni chansen att få svar på era frågor igen, eller på era nya frågor - Så fråga allt ni undrar över, så ska jag svara på dom i ett inlägg! Ni som även funderar på att börja nästa år, eller om några år, kan också ställa frågor såklart :DNu stallet

2012-07-28 | 18:49:56

Ska nu gå ut i stallet och rida ut Brent en sväng i regnet. Mer uppdatering senare!