En ganska vanlig rubrik "Ridit"

2011-02-28 | 19:29:17
Red båda ponnysarna idag :) Trots att jag är sjuk, men det funkade.

Wilma skrittade jag ut en runda på ca tjugo minuter, med både uppför och nedför. Bra träning för bakbenen. Hade på gramanen, så även super bra träning för ryggen.
Sedan red jag på ängen en stund, pappa har gjort ett fyrkantspår så funkar jättebra att rida runt där, vilket jag gör nästan varje dag nu för tiden.

Kiara fick också en liten skrittrunda, innan jag gick in i manegen. Blev inte någon seriös ridning, för jag och Louise tävlade om vem som kunde få in mest och minst galoppsprång mellan två bommar. Så Kiara gick på fyra och sju steg. Louise längde på fem, och kortade på sju/åtta. Så ja, "flaxade" runt en stund, och Kiara tyckte det var jätteroligt!

Skulle kunna rabbla massa ointressanta saker om mina ridpass, så därför brukar jag inte skriva så mycket om dom när jag inte haft något "seriöst"ridpass.
Imon har jag hoppträning med Kiara iallafall! :)


Fråga till er

2011-02-28 | 17:39:25

Alla som befann sig på Göteborg horse show vad fick ni shoppat/fyndat på mässan? :)

Startlista inför Billdal

2011-02-28 | 14:01:58


 

 

Sjuk

2011-02-28 | 11:03:50
Kände mig lite sjuk igår. Hade nedskyld kroppstemperatur, kraftig huvudvärk och halsont.
Så jag stannade hemma idag. Men imon går jag till skola oavsett hur jag mår. Har lite saker jag inte gjort nu när jag inte var i skolan i Torsdags och Fredags.

Just nu tar jag det bara lugnt, och kollar på Beck - Vilket är dom bästa filmerna som finns! Har kollat på Gamen och Skarpt Läge, och nu ska jag kolla på Advokaten. Sen efter det blir det Annonsmannen :)

Får hoppas på att jag mår lite bättre senare idag, så jag kan rida. Blir bara lugna ridpass isåfall med gramanen, så att dom får jobba lite iallafall.


Gbg horse show shopping

2011-02-27 | 17:50:45
Så nu har jag kommit hem igen, stannade kvar i Göteborg igår efter scandinavium men nu är ja hemma igen.

Shopping @ gbg horse show(kl täcket, google bild)

♦Roeckl handskar
♦Kingsland ridbyxor vita
♦Tröja Charlies
♦ Kingsland täcke

Tror detta var allt som vi handlade men är super nöjd med alla saker :)Oh, nämen så trevligt!

2011-02-26 | 20:17:26
Nästa helg/tävling, då jag ska tävla i Billdal, ska jag vara med i Mountain Horse Pony Cup(MHPC) och Lennart Lindelöw ska dömma stilhoppningen ;)
Tränade för han förra året med Kiara, och så har jag varit på en av hans kurser då vi skulle rida en FEI-bana.

För övrigt så har han tyckt att jag ridit mycket bra, och haft mjuka händer - dock har jag ridit Kiara då. Så vi får vell hoppas på att han fortfarande "tycker om" min ridstil, nu när jag ska ha med Wilma i stilhoppningen.

Men lixom .. Hans smak är vell inte riktigt för "det nya". Så jag kanske inte ska komma i mina ljusblå Tretorn precis! Haha! Eller? Ska man köra på sitt eget race? ;)Ryttarmedelandet för Billdal finns här

Ingen mera Horse Show

2011-02-26 | 19:52:42
Jag har bestämt mig för att inte åka in till Horse Show imon. Jag har gått på mässan i tre dagar nu, och kan utantill vart alla butiker finns och vad dom har för utbud. Inget intresserad mig längre, att köpa .. Inte så roliga klasser imon heller.
Så nej - Jag stannar hemma imon.

Får bli en fixar-dag imon!
Rida igenom hästarna ordenligt skulle varit en bra sak att göra.
Kiara hann jag faktist rida idag, så jag skrittade först ut en kvart och sedan jobbade henne i manegen. Vilket funkade super! Skrittade sedan ut i tio minuter.
Wilma kommer vara super pigg imon! Vilat i två dagar nu ..


Morgondagens Program, dag 4

2011-02-26 | 18:00:00


Horse Show - Lördag

2011-02-26 | 16:41:48
Det blev en kort dag inne på Scandi idag.
Träffade Sara nästan direkt när jag kom dit. Och sedan gick vi runt tillsammans på mässan och kollade på blandannat GP-ponnyn, där Evelina Lindh vann! Bara tolv år var tjejen. Så riktigt bra jobbat! :)

Det belv dock inget storshoppande idag. Lite besviken. Jag letade som tusan efter sådana stigläder jag ska ha, men dom kostade runt femhundra-lappen, och det är jag inte villig att betala om det inte är något speciellt märke. Så får bege mig iväg nästa vecka och fixa stigläder, även en förbygel.

Dagens köp - Jacson Ben-paddar & Whitaker Set

Full fart!

2011-02-26 | 08:54:14

Och nu drar jag till Horse Show för tredje dagen!
BÄSTA DAGEN AV ALLA IDAG!

Horse Show - Fredag

2011-02-25 | 23:14:37
Herregud vad jag har gått idag! Skulle nog gissat på några tiotal mil - minst!
Men dagen har varit jättebra/jättekul. Träffat massa folk, shoppat snygga och bra saker - riktiga fynd!

Har till och med haft syrebrist i mina lårmuskler och kraftig värk i mina knän - det är inte illa det för att bara ha gått runt på mässan! ;)

Go'ingar som kom med hem idag var
♣ Marinblå Whitaker ridbyxor
♣ Blå Sporrar
♣ Glans-schampo, fläck-borttagning, skimmel-schampo & sår-spray
♣ Pannband
♣ Röd Kingsland Tröja

Så nu ska jag sova, och ladda om inför en ännu till fullspäckad dag!Attyrory Frankie

2011-02-25 | 23:03:00
2008VS

2010


Ridväst

2011-02-25 | 22:12:38

Ridväst är något som jag nästan alltid använder de är en liten "sak" som kan göra stor skillnad när olyckan är framme. Jag använder alltid västen när jag tränar,tävlar, rider ut på frankie själv, rider nya hästar osv. Jag slarvar med västen när jag tex rider Chapella på henne använder jag endast västen när jag hoppar hemma, hopptränar och tävlar då jag känner mig säker på henne använder jag inte alltid västen hemma. På Frankie däremot använder jag alltid västen (kan slarva när jag inte rider ut ensam). Jag har västen på dressyrträningar, alltid  när jag hoppar och rider ut på han själv. Även om jag nästan aldrig ramlar av så känner jag mig inte helt säker på Frankie utan väst så det känns mycket bättre och veta att västen är på.

 Jag tror faktiskt att jag fortfarande hade tävlat med väst oavsett om regeln fanns eller inte. Min mamma har alltid sagt till mig att använda västen så jag tror faktiskt att jag hade tävlat med den även om jag inte behövde. Får väll se vad jag säger när jag är 18 år hehe ;)

Min mamma flög av illa för några år sedan och efter de började jag även använda ridvästen ännu mer.
Jag tror faktiskt att jag aldrig har tävlat utan väst.

Hur ofta använder ni väst?
Hjälp :)

2011-02-25 | 21:11:41
Hjälp, har verkligen ingen aning om vad jag ska blogga om..

Så kom gärna med förslag :)


Morgondagens Program, dag 3

2011-02-25 | 18:00:00