Börjar nyårs kvällen med tjejmiddag!

2011-12-31 | 19:40:29

Tävlingssäsongen 2011 - ♥

2011-12-31 | 14:24:03
Här kommer ett 'kort' sammandrag från mitt tävlingsår 2011 tillsammans med Sörbys Wilma och Kiara! (filmerna i inlägget har lite svårt att ladda)

Bokstavligen talat har vi alla tre varit med om blod, svett och för min del även tårar. Men efter regn kommer solsken, och motgångar ger framgångar.
Efter 18 månaders uppehåll från tävlingar var jag och Kiara tillbaka på tävlingsbanan igen!
Vi inledde detta med en regional L:C, och bara att vi tagit oss runt banan var ett framsteg från våran tävlingstid innan hennes skada!Jag och Wilma inledde året med L:C-L:B klasser.
Efter att L:C satt som en smäck och L:B kändes inte så utmanande längre tog vi beslutet att debutera L:A! Jag hade aldrig själv hoppat det, men ändå tog jag en ponny från 0(noll) till detta.
Jag mesred en aning emellanåt, men Wilma hoppade kanon trots detta!Allt pinnade på för min och Wilmas del. Men en tävling fick jag och Kiara ett riktigt bakslag.
Jag trodde då att hon hade ont, även fast jag blev tilltalad om att hon bara var dum. Så jag ställde av henne tills vi skulle på klinikbesök ca 2 veckor efter.
Men det var något som fick mig att ändra tänkandet snabbt och sjutton.
Kiara hade vilat runt 10-12 dagar, men dagen innan Nygård skulle ha tävling sade jag till mamma att jag ville åka dit!
Och så blev det, ponnyn ÄLSKADE det och en ny glädje fann sig inom henne! Vi åkte ändå och kollade upp henne pga mina funderingar innan terränghoppningen, men det fanns inget fel på henne!
Så jag fortsatte i samma takt som innan med båda ponnyerna. Kiaras fokus låg på att träna på kombinationer, och för Wilmas del blev det mycket teknik-hoppning.


Wilma var lika glad och villig som alltid och vi hoppade några L:A med MYCKET fina rundor, och vi fick våran första L:A-placering i våran tredje 110cm!
Vid det laget kände jag att höjden inte var några problem, och mina tvivel hade börjat släppa.

Efter några om och men åkte vi till Vetlanda för att delta i Svenska Mästerskapen för NewForest (NF-SM). Och vi slog på stort när vi kom 5:a i förklassen, 2:a i LA:n och 2:a för mästerskapsklassen!På ett bra tag hade inte jag och Kiara haft någon dal i vårat tävlade, kanske för att vi inte hade hoppat L:B=kombination på ett tag?
Så jag anmälde oss till L:B och satte min högra arm på att det skulle gå bra, efter allt tränande hemma! Och för FÖRSTA gången detta året hoppade hon kombinationen på första försöket! Vilket även ledde till en 2:a plats!Lalala, vad allt funkade bra.
Men som vanligt rev Wilma något hinder på tävling, och jag ville därför inte hoppa en ackumulator-hoppning i Fjärrås som jag var anmäld till (Rivning=minus poäng). Så vi gick in i LC:n istället och tog hem våran första vinst tillsammans!Allt gick fortfarande bra med båda, och jag ville debtuera L:B+5 med Kiara. Det var en ackumulator i den klassen, vilket innebar att det inte var med någon kombination.
Första klassen den tävlingen vägrade vi ut oss, på kombinationen. Men det gick ändå bra i andra klassen! Trots det lilla skit-stoppet mot utgången.


Jag och Wilma tävlade på flitigt, någon L:B i Oktober, sedan var det bara L:A som gällde.
Vi fick bra flyt i Borås nationella meeting, Änglahoppet. Där hoppade vi L:A-L:A+5, men tyvärr fick vi några pet här och där under de fyra dagarna.

Vi avslutade sedan detta året med meeting i Grevagården, Christmas Show. Hoppade L:A alla fyra dagar, men TYVÄRR så fick vi pet i varje runda - Förutom sista då vi fick en nolla i grundomgången!Där avslutas kapitlet för mig och Wilma - 2011.
Vårat mål under våren är nu att starta MSV, utan krav, bara känna på höjden och fortsätta tävladet efter det :D

Hela detta året har fokusen först och främst legat på Wilma, vilket ni kanske märkt. Kiara är ingen ponny jag ska satsa med, hon håller inte för det. Utan jag tävlar henne från och till i perioder, lätta klasser.
Har väl lite funderingar på att starta någon L:A nästa år, hade ju självklart varit kul!
Men jag får inte glömma att ha KUL med henne.

Wilma satsar jag med, hon är ung och har kapacitet. Två nollor i MSV:B och hon är kvalad MSV:A. Lätt som en plätt! Men det tar vi en annan gång ;)

Tävlingssäsongen 2011 - ♥Godmorgon, sista dagen - År 2011

2011-12-31 | 12:01:55
Går inte åren lite för snabbt ibland?
Jag minns Nyår 2010 som om det vore förra veckan.
Men när jag tänker tillbaka på året som gått så har det hänt MYCKET! Att allt detta har hänt på ett ända år?

Ett sammandrag av min tävlingstermin med Wilma och Kiara är på G! Kommer om en stund :)


För övrigt .. Ska rida Wilma en stund i manegen idag och tar Apple Mouth bettet igen. Ska verkligen ha detta som mål nu att kunna rida på ett vanligt tränsbett när det inte gäller hoppning!
Kiara skulle egentligen kunna få en välförtjänt vila, men jag har lite andra planer som kanske blir av .. ;) Hoppas!

NU ska jag äta frukost, fixa med inlägg och sedan därefter bland annat duscha, rida, städa. Och sen mot kvällen åker jag iväg för att stanna där över Nyår och mysa!

Bildbomb del 5 - tagna 25/12-11

2011-12-31 | 00:25:06
"på marken bilder"

Uppdate

2011-12-30 | 23:54:04
Sitter just nu hos Sanna, vi sitter i köket med varsin dator. Kom hem hit runt tio och då tog vi in deras hästar, tvättade benen på dem och gav dem mat. Sedan gick vi in och gjorde ansiktsmasker, första gången någonsin som jag använder något sådant haha.
.
Imorgon ska allt fixas i deras stall för 7 hästar, hästar ska ridas osv. Så imorgon kommer ni få bilder här ifrån Sannas place. Mycket enklare när man är två hästmänniskor, båda tycker ju de är kul och ta "hästrelaterade"bilder.
.
Söt bild på mig och Ronja för ett antal årsedan, Sanna köpte även Ronja utav mig senare.

Just nu..

2011-12-30 | 20:58:13

Nu är vi på väg hem till Sanna, men först ett stopp på donken.
Hörs senare //sara

 

Shoppat!

2011-12-30 | 17:48:47
Har vart iväg och shoppat hela dagen! Blev lite saker, bland annat en del som är till Höglanda (så som diskmedel, koppar osv.).
Fick även köpt några ramar som jag ska sätta upp i mitt rum i Villan. Så ska framkalla några bilder på Wilma och Kiara. De får varsin stor ram, och i kollaget blir det blandade bilder på dom :)

För övrigt köpte jag ett par silvriga boots, röda stigbyglar och kläder!
Och jo juste! - Alla de tre Twilight filmerna blev mina också ♥ Har bara haft dåliga nedladdningsfilmer utan text innan. Dock så är Breaking Dawn i bra kvalité!

Fick med detta, de lite roligare sakerna, på bild -

Men jag är osäker på om jag vill behålla de röda stigbyglarna. Kanske säljer dom, så om någon skulle vara intresserad är dom dina för 150kr!

Testade nytt bett

2011-12-30 | 15:13:28
Som rubriken lyder testade jag nytt bett på Chapella idag, vi testade jaktbett.
.
Red ut turen som går förbi paddocken så svängde in där lite snabbt och hoppade ett räcke 4 gånger. Marken var ganska hård (frusen) så hopade bara lågt fyra gånger för att känna lite snabbt innan vi red hemmåt igen.
.
Svårt och säga efter en sådan här ridtur, men de gick bättre än vanligt i vilket fall. Ute i naturen var hon mycket lugnare i huvudet när jag tog förhållningar jag behövde inte ta i för allt jag hade för att hon skulle känna förhållningen och hon drog inte upp huvudet. Hon kändes heller inte lika "stum" som jag tycker att hon gör på babypelhamet. Inne i paddocken blev jag förvånad, efter hindret stack hon inte utan jag hade kontroll nästan direkt efter hindret igen. I vanliga fall brukar de gå ungefär minst en långsida innan jag har kontroll igen och där ligger våran svaghet, som vi försöker jobba på. Ska se om vi kan åka till ridhuset någon dag och testa bettet mer ordentligt.
.
Så här ser bettet ut,jag hade kedjan väldigt lös och jag satt även på bettringar när jag red.

Hästarna i hagen idag-mobilbilder

2011-12-30 | 14:11:21

Lite häftigt..

2011-12-30 | 10:55:22
Lite häftigt att i Stockholm(globen) så parkerade de alla "hästfordon" på samma ställen (tror jag, såg ut som det), så där vi parkerade våran hästtransport där stog även kända ryttares lastbilar.
.
Tycker de är jättekul och titta på alla maffiga lastbilar, den ena är värre än den andre. Hade gärna velat gå in och kika hur alla "värsting" fordon ser ut också haha.
.
Här är två bilder den ena på Linda Heeds lastbil och den andre lastbilen är John Hickey som stog precis vid våran transport, tyvärr han jag inte kolla på så många lastbilar för vi skulle bara hämta transporten och åka. Men de fanns en hel del superstora lastbilar och transporter, tyvärr han jag inte fota dem.

Vad händer idag?

2011-12-30 | 10:46:21
Nu ska jag gå ut och rida Chapella, får se om jag rider ut eller rider bort till padocken. Efter jag ridit henne ska jag släppa ut hästarna, mocka och allt sådant som hör till.
,
Vid fem kommer Sanna och hennes familj hit och hämtar mig, sedan åker vi hem till henne i Trollhättan där jag ska fira nyår med henne. Sanna rider ju själv så kommer trolitgvis "hästbilder" från när vi är hos henne också. Tar självklart med datan och kameran och eftersom hon är hästmänniska också blir de nog enklare och uppdatera hos henne.
,
Detta är ungefär det som händer idag, ska ju försöka blogga lite in i mellan allt packande osv. Jobbigt att packa både hästkläder och vanligkläder, det blir så mycket mera saker helt plötsligt haha.
,
Hörs Senare!
,
Jag och Sanna på bilderna under, vi har en ganska rolig historia om hur vi lärde känna varandra.
rubrik

2011-12-30 | 01:45:43
Förlåt för min dåliga uppdatering, kom hem från pv igår (torsdag). Direkt efter jag stigit av tåget vid halv nio åkte vi till farmor och käkade osv med en massa andra, kom inte hem förens straxs efter 24.00.
.
Nu under den senaste timmen har jag stirrat på datorn och försökt komma på något att skriva men de går inge bra. Ska ta och lägga mig nu istället så hörs vi senare idag, ni får veta senare vad som kommer att hända under denna dagen (fredag) osv..
Godnatt!♥Det är dags att säga farväl ..

2011-12-29 | 18:54:51
Efter många om och men jag har bestämt mig för att sälja dom ..

- Ni har varit i min ägo ett tag nu, och den dag ni kom till mig var jag överlycklig. Jag hade kollat på er ett flertal gånger innan, och då när ni väl blev mina så svor jag på att aldrig sälja er (I alla fall inom den närmsta tiden).
Men jag har insett det nu, att ni inte passar mig. Inte ett dugg egentligen. Förstår inte vad jag såg i er från början .. Men det var väl glansen som jag stirrade mig blind på?

Fast jag får ändå ta och säga det, Det är med sorg i hjärtat som jag säljer er.
Jag hoppas ni kommer till en annan ryttare som kan älska er lika mycket som jag gjorde i början av våran tid. För nu på sistone har ni bara fått mig ur obalans ..
Tyvärr!

Tack för våran tid tillsammans, genom vått och torrt!
Kommer tänka på er ibland, men jag vet att vi aldrig kommer ses igen. Kommer ändå snart att ersätta er med några andra som står mig kärare om hjärtat 


Farväl mina kära - Pioneer Crocodile :(

Wilma 29/12

2011-12-29 | 18:03:15
Efter många kliv bakåt har jag och Wilma idag tagit oss framåt ännu längre än förut!
Hon gick SÅ bra på det vanliga raka Apple Mounth bettet idag!

Lånade ut Wilmas pelham till Izabella som red Kiara idag, så jag skulle bara testa detta andra bettet på Wilma igen. Senast funkade det inte alls!
Och hon gick perfekt idag! Åh, lyckorus på hög nivå!
Hon var stark EN gång, bara en ända gång (för hon blev lite för glad av att galoppera). Annars låg hon så fint i min hand utan att bli framtung eller tung överhuvudtaget.
I högervarvet gick hon kanoners i alla gångarter, till och med i galoppen var hon lätt som en fjäder! I vänstervarvet hade hon lite svårare att ställa sig inåt i galoppen, men huvudsaken är att hon inte drog eller körde upp huvudet.

Det går, bara man har tålamod. Och mitt tålamod är kort som en stubin, så jag brukar inte utmana ödet. Dvs slänga på ett såpass milt bett efter mycket vila på denna ponny.
Men gud så lugn och fin hon vart idag!


Svar på frågor :)

2011-12-29 | 12:40:02
Anonym om Bildbomb del 3 - tagna 25/12-11:
Hej vad är det för snygga stövlar du har ? 
Tacksam för svar.
Svar: De är ett par parlanti stövlar

Anonym om Mina julklappar 2011:
Vart kommer den rosa fleecen ifrån? :)
Svar: Den är köpt hos http://queenswebshop.noxshop.se/ (dock är tröjan köpt i deras affär i Munkedal och inte köpt i webbshopen)