Gårdagens träning - film

2013-01-31 | 21:41:00
Igår var det hoppträning för mig och Brent som stod på schemat. Om man ska sammanfatta det kort var det lite hejsan hoppsan men han var fin i slutet.
 
Red på gramanen för andra gången och han var inte direkt glad över den. Han tvärnitade när det blev jobbigt för att han inte kunde komma undan, vilket man ser på filmen några gånger. I studsen längst med långsidan var han fin men det blev alltid kort på de sista hindret. Tog såklart av gramanen när vi började hoppa mer och jag tror faktiskt att han var lite lugnare och lydigare tack vare gramanen. Dock var han fortfarande stark och körde huvudet upp i vädret ibland, men stundvis var han riktigt fin. Emma (tränaren) tyckte han var mycket "lydigare" denna träning jämfört med den första gången, så det går frammåt! (Vet inte riktigt vad jag ska skriva..)
 
Det blir bättre kvalite på filmen längre fram i filmen

2 år ♥

2013-01-31 | 21:24:23
 
 

Schabrak // hjälp?

2013-01-31 | 18:45:00
Här ekar det tomt och jag har medvetet inte bloggat på någon dag. Jag ville att Bellas inlägg skulle ligga i fokus ett tag då jag känner likadant.. Men det blev ingen större reaktion från er så kanske lika bra och lägga ner allt? Men vi kör på ett tag till!

 
Nu på lördag blir det årets första tävling för mig och Brent, vi åker till Alingsås och hoppar 1,05m & 1,10m i avd.B. :D Någon utav er som ska dit? 
 
Som vanligt har jag stora schabrak problem, så kanske ni kan hjälpa mig och bestämma vilket sett/schabrak jag ska ha? ;)
 
Vilka två tävlingsset/schabrak tycker du att vi ska ha på lördag? Jag tror jag kommer ha ett schabrak som passar med någon huva, dock inget måste. Kommentera vad du tycker! 
 
1)Vinrött schabrak + huva
 
2) Antares schabrak + Anna Scarpati huva (med eller utan huva?, aldrig använt)
 
3) Randigt Anna Scarpati schabrak + huva (med eller utav huva?)
 
4) Blå/rosa Anna Scarpati schabrak + huva (med eller utav huva?)
 
5) Rött Anna Scarpati schabrak
 
6) Folksam schabrak + Anna Scarpati huva (med eller utan huva?)
 
 

Vad har hänt...

2013-01-29 | 21:20:16
Känns oerhört tråkigt att logga in på bloggen nu för tiden... Vi har inte bloggat lika bra som vi gjort innan, men vi har inte heller alltid haft flera inlägg per dag. Även om vi bloggat varje dag och publicerat flera än ett inlägg om dagen under den senaste tiden så är statistiken hälften så bra som den var i somras/höstas. Det är svintråkigt verkligen, vet inte vad som gick snett eller när det började gå utför? :(

Kan ni berätta vad det är som förändrats på bloggen? Så vi kan försöka bli bättre på det vi gör och försöka komma tillbaka till det vi hade. 

Tisdag // Nytt i garderoben

2013-01-29 | 16:27:00
Hej allihopa! Jag har kommit hem tidigare idag, ovanligt och komma hem när det fortfarande är ljust ute.. Slutade vid  halv elva idag, dock gick vi på projektarbete lektionen som ej är obligatorisk så slutade vid halv tolv. Jag åkte en sväng till torp köpcentrum med en kompis och spenderade tiden där med henne till strax efter två då vi tog bussen hem (kommer hem strax innan fyra med den bussen).
 
Blev igen större shopping idag men fyra nya saker har flyttat in i min garderob under de senaste dagarna. I lördags kom mamma hem med ett par sockar  som skulle vara varma och en slags "tröja/nattlinne" till mig. Sedan jobbade jag hela helgen som jag nämnde så i Söndags handlade jag ett par skor (billigt). Vi har just nu lagertömning så jag passade på att köpa ett par skor på rean, frågan är dock om jag kommer använda dem.. Och idag blev det ett linne från bik bok. 
 
Idag ska Brent ska vila, ska dock gå en promenad med honom då han stått inne idag. Imorgon är det träning, torsdag rida bort eventuell träningsverk och fredag lite lösgörande inför tävlingen. Vill inte att han ska vila dagen innan träning egentligen, men jag vill inte att han vilar på torsdag eller fredag heller så det får bli idag helt enkelt. Kommer dock att tränsa honom för att kunna testa dyon tränset med remontnosgrimman, har bara ridit med den vanliga nosgrimman hittills. Eftersom det är hoppträning imorgon ska jag rida på remonten så får testa det ikväll så det passar imorgon..
 
 

Godnatt!

2013-01-28 | 22:19:25

Här ekar det tomt på inlägg från mig idag.. Dagen har gått i ett och jag har inte riktigt hunnit blogga eller haft någon större inspiration.

Kom hem kvart över fem och la mig då direkt i sängen och kollade på ponnyakuten. Kom ut i stallet strax innan halv sju (var tvungen och hjälpa mamma med Facebook innan med, oteknisk som hon är). Mamma gick med ut i stallet och hon grejade med broddhål medans jag fixade vatten, mockade och hela den biten.

Tog ett ganska bra tag för mamma och få broddat Brent eftersom vi inte använt hålen på ett tag. Men strax innan halv åtta begav vi oss ut på en tur. Blev mest skritt och lite trav då jag inte kunde se hur underlaget var överallt, men han var fin de stunderna vi fick jobbat.

Kom in från stallet strax innan nio tiden. Fick broddat av Brent innan jag kunde ge dem nattmaten osv. Nu ligger jag här i sängen och ska sova, så jag får försöka bättra min inspiration till inlägg tills imorgon istället!

Natti natti!

Barrerad eller inte barrerad?

2013-01-28 | 18:00:00
Jag är så jäkla trött på att höra folk snacka hit och dit om att vissa hästar är barrerade eller ser barrerade ut. Hästfolk tror så himla mycket och tror i vissa sammanhang alltid det värsta. Så fort en häst hoppar utöver det vanliga tros den vara barrerad. 
 
Vissa förstår inte hur negativt dessa anklagelser om barrering kan skada försäljningsstall. När det gäller stora stall med försäljning, uppfödning och liknande ska man inte uttala sig om saker man inte har en helt sann källa till. För börjar någon sprida dåliga nykten, fortsätter en hel klan till. Och tillslut smutskastas hela stallet på grund av ett falskt rykte. För det finns många försäljningsstall som är helt seriösa i sin verksamhet och behandlar sina hästar precis som vanliga privatpersoner, ger kärlek och trygghet för hästarna. 
 
Sedan att man lägger hästen lite nära för att den ska hoppa upp sig är en annan sak. Det kan man göra i en försäljningsvideo för att visa hästens kapacitet, eller för att hästen ska bli mera försiktig. Eller så får man helt enkelt bara ett avstånd som blir helt fel och man får en sen avståndspunkt omedvetet. Men att hoppa nära inpå hinder är inte skadligt om det inte händer upprepande gånger gång på gång.
Det är en helt annan sak om man barrerar hästar genom att till exempel lägga grus eller andra föremål i benskydden. Det tycker jag inte är okej. Inga metoder som påverkar hästens teknik genom skadliga metoder gillar jag. Men tyvärr så sker detta runt om i hela världen, till och med hos privatpersoner. Det är inget man kan blunda för, men verken jag eller du kan ändra på det. Barrering kommer alltid finnas. 
 
Om det nu skulle visa sig att en häst jag är intresserad av skulle vara barrerad så överväger jag inte om att inte köpa den. Varför skulle jag? Det är väl inte mitt fel att den blivit behandlad på fel sätt, då är det ju bättre att jag köper den och kan garantera att den får det bättre hos mig. Hopptekniken spelar stor roll, och om den är barrerad eller inte skiter jag i. Har den bra teknik och gillar att hoppa så är det poängen för mig.

En bra häst kan faktist vara en naturligt bra häst, och inte behöva vara barrerad!

onödig fakta

2013-01-27 | 21:48:00

Sist jag gjorde detta testet var för ca 4 år sedan, hittade det nyss när jag kikade igenom min "bilddagbok". Det har såklart ändrats en hel del under dessa år.. Jag har numera ingen kingsland kavaj, jag har inte kvar Frankie, jag har samlat på mig mer stövlar osv..

 

RYTTAREN:

Namn: Sara Fritzson
Smeknamn: Sara, Fritzson, praktikanten (jobbet som driver med mig)
Klubb: Stenungsund hoppryttarförening
Född: 1994
Längd: ca 170cm
Hårfärg: mörk blond?
Tävlat som högst, hoppning: MSVA
Tävlat som högst, dressyr: har inte tävlat dressyr, men fälttävlan där dressyr är ett moment..
Hopp- eller dressyrryttare: hoppryttare


HÄSTEN:
Namn:
 Brent
Smeknamn: Brentan, bebis, fuling och alla möjliga ord.
Född: 2006
Kön: valack
Ras: import holland
Ursprung: Holland
Mankhöjd: ca 170cm
Färg: brun
Tecken: ett vitt bakben och tecken i ansiktet


UTRUSTNING RYTTARE:

Hjälm: john whitaker
Säkerhetsväst: race safe
Stövel/sko: parlanti, pioneer, mountain horse & något mer märke.
Handskar: 4 par roeckl handskar och ett par vinter vantar från hööks.
Skjorta: 2 kingsland, equiline och något annat märke.
Kavaj: Animo
Spön: Inga speciella märken, men de jag använder är ett dressyrspö, ett grönt hoppspö, ett svart hoppspö och ett glittrigt hoppspö.
Sporrar: Äger några par men har inte använt det på flera månader.

UTRUSTNING HÄSTEN:
Transport:
 boj
Sadel: brun antares
Stigbyglar: freejump
Stigläder: antares
Träns: dyon och två från hööks används. 
Bett: de som används mest är flippan, bubbelbett, vanligt tredelat och rakt gummi.
Hjälptyglar: ska troligtvis börja rida med gramanen lite mer. 
Luva: anna scarpati 
Schabrak: (tävling) 3 anna scarpati, folksam, antares, vinrött minns ej märke, säkert glömt något..
Sadelgjordar: magplatta
Benskydd: veredus
Benlindor: använder ej lindor
Ridtäcken: behöver köpa ett nytt!
Täcken: (tävling) 3 kingsland och hvpolo

 

Ett år sedan - träning Felicia

2013-01-27 | 21:11:14
Idag är det exakt ett år sedan som jag tränade min kompis häst för Anna Emanuelsson. Elin som ägaren/min kompis heter fick en sådan hemsk förkylning under en längre period att hon inte kunde rida. Därför fick jag träna och rida Felicia några gånger då hon behövde hållas igång för SM osv.. Elin och Felicia har tävlat upp till 1,50m, så de är ingen dålig häst direkt.. Felicia är även till salu om någon är intresserad.
 

Snöstorm ute

2013-01-27 | 20:36:00
Har precis slängt på mig varma kläder och sitter med en kopp varm choklad i soffan hos Elin. Vi kom in från stallet för en stund sedan efter att ha fixat i stallet och ridit ute i snöstormen på två utav hennes hästar. Har aldrig i hela mitt liv ridit när det snöat och blåst så mycket. Trodde ögonen skulle ploppa ur och ögonbrynen falla av, jäkla pissväder. 

Imorgon börjar vi 07:00... vilket innebär uppgång redan innan 6-tiden. Men då slutar vi innan eftermiddagen i alla fall vilket är skönt, för vi får bara jobba 8h/dag. Så vi kommer hem innan det blir mörkt och hinner göra i ordning i stallet och rida i dagsljus. 

Vet inte riktigt vad jag ska blogga om egentligen... Gjorde klart ett inlägg inatt som handlar om barrering utav hästar, som jag ställer in på tidsinställt för imorgon. Men annars ekar det tomt i utkast-korgen :(

Flytt

2013-01-27 | 11:36:45
Godmorgon!
Idag är det dags för mig att flytta hem till Elin för att imorgon börja våran två-veckors praktik. Har inte packat någonting ännu, men tvättat har jag hunnit med att göra i alla fall. Ingen häst ska ju med denna gång, så det blir bara ungefär hälften av hälftens packning som ska med.
 
Har varit nere i stallet under morgonen och lagt i ordning Obelix utrustning och planerat ut vilka benskydd, schabrak, träns osv. som Frida kommer få välja mellan. Haha, åh, ska lämna min ponny i två hela veckor kvar på skolan. Klart man är lite överbeskyddande! Men det kommer gå så bra så, det tvivlar jag inte på. 

Är helt kääääär!

2013-01-26 | 22:28:00
 

Årets första tävling om 1 vecka

2013-01-26 | 22:16:49
Om exakt en vecka är det dags för årets första tävling. Vi åker då till Alingsås (lördag) och hoppar 1,05m och 1,10m i avd.B. Brent är sju år i år och får därmed starta avd.A, men vi har valt och vara snälla mot honom och starta avd.B (troligtvis) första tävlingen. Brent är fortfarande ung i sitt sinne och i sin kropp och jag vill inte stressa fram, iår blir trots allt hans andra tävlingsår någonsin. Om man tänker tillbaka på förra året hände det mycket och vi missade mycket pågrund utav olyckor. 
 
Iår hoppas vi på ett skadefritt år för både Brent och mig, så min pojkvän slipper sitta och torka blod från mitt ansikte igen.. ;) Jag är riktigt taggad inför vad denna tävlingstermin har att erbjuda oss, även kul att få börja tävla Avd.A igen och få fajtas om prispallen (inom en framtid). Ska även bli kul att vi har tänkt och åka iväg på något meeting, sist jag var på ett "meeting" var i Globen 2011 om man kan kalla det för meeting. Om jag är ledig och om det finns bra klasser åker vi troligtvis till björbeck i sommar, väldigt fint där.
 
Är ni lika taggade som jag inför detta nya året? Hur ser det ut för er? Ska de bli kul och följa vår utveckling? :D
 
En favoritbild i repris på Brent ♥

Duktiga små ponnysar ♥

2013-01-26 | 21:29:45
Har varit hemma idag och sagt hejdå nu innan jag åker på praktik. Pussade på min prinsessa som jag inte träffat på över två veckor, och tog en ridtur i skogen med henne.
Min klasskompis Nathalie åkte med mig hem så en utav min systers ponnyer fick följa med på turen, och efter halva vägen bytte vi. Båda ponnysarna skötte sig super, och Kiara fick till och med arbetat lite med dressyr-Nathalie på ryggen! Hon fick också testat att hoppa henne ett par språng efter skogsturen, och Kiara lyckas alltid charma med sin positiva inställning för hinder. Så det var glada miner och mycket skratt från min knasiga dressyrtönt som tyckte det var kul med lite fart och fläkt ;)
Och jag har blivit barbacka-tönt nu när Obelix blivit barbacka-inlärd, så han fick sig ett joggade pass idag utan sadeln. Femte gången jag red honom barbacka... och han accepterar det relativt bra nu. Lite spänd blir han om man sträcker ut benen, men jag travar och galopperar utan problem. Till och med Frida vågade sig upp på han utan sadel för ett par dagar sedan, och han skötte sig bra då också med henne på ryggen! Så duktig han är lilla Obbe ♥ 

Hemma efter åtta

2013-01-26 | 20:20:20

Hej allihopa! Jag sitter just nu på bussen på väg hem, ska dock snart gå av bussen (tur det kom massa fulla ungdomar nu..)

Jobbet har gått både snabbt och bra idag, det sega är att jag måste vänta så länge på torp för bussen. Men roade mig med att läsa massa bloggar ;)

Brent har vilat idag (tror jag, mamma frågade om han kunde göra de i alla fall). Så denna kväll händer det inte så mycket mer för min del, blogga, film..?