Dagens gästträning!

2012-01-31 | 20:31:45
Gästträningen för Tomas Torgersen idag gick bra!
Återkommer med en utvärdering av hoppasset under morgondagen, och om NI vill ha film så får ni faktist ta och säga till! :D

Sneakpeak ..

Säljes

2012-01-31 | 18:41:04
Här är lite saker som är till salu.
Inget utav saker är använda mycket, sakerna är i princip endast provade.
♣ Vid intresse maila mig på sarra-1-@hotmail.com eller släng in en kommentar här.

31/1

2012-01-31 | 18:25:25
Hej allihopa, vet inte hur många gånger jag bett om ursäkt för min dåliga uppdatering. Jag gör det tyvärr igen, Bella är duktig i vilket fall.

Har suttit och stirrat på dataskärmen i över en timme, det står verkligen helt tomt. Har inga bilder, inget att skriva om, jag kan inte tänka klart. 2012 har inte direkt börjat som jag velat, har hela tiden hoppat upp nya problem, och de är inte slut än.

Nej nu får jag ta mig i kragen, sätta ett leende på läpparna igen. Försöka ta tag i bloggandet igen osv.

Jag sitter just nu i soffan med en uppsvullen käft. Var hos tandläkaren förut och drog ut en tand, så känns som halva mitt ansikte domnat av. Åkte från tandläkaren för två timmar sedan och bedövningen sitter fortfarande kvar lika mycket. Hoppas den försvinner snart så jag kan käka!

Marinblå vs. svart hjälm

2012-01-31 | 12:12:00

Tack!
Jag tycker att båda är lika fina, i princip.
Men har du till exempel marinblå säkerhetsväst tycker jag definitivt att den blåa JW-hjälmen passar bättre till det!
Annars om man tänker bort övrig utrustning så är det hugget som stucket för min del att välja :D

Iofs, ska man tänka långsiktigt så blir en svart hjälm fulare i färgen än en blå. Så satsa på en marinblå i sådana fall!

Grevagården

2012-01-31 | 10:10:00
Här kommer några få bilder till som Evelina fotade under Christmas Show!


L:A, Lördag

Saknar verkligen inte dessa stövlar jag ägde då ..!

Today is the big day!

2012-01-31 | 07:58:00
Dags att upp och hoppa, en helt vanlig Tisdagsmorgon då vi inte har sovmorgon. Men idag är det gästträning för Tomas Torgersen så det gör dagen lite speciellare än de andra Tisdagarna :D Ser fram emot det jättemycket, ska bli riktigt skojsigt!

Våran första lektion början 08.10, men om jag minns rätt så har vi denna lektion (Djurens Biologi) för att jobba med våran inlämning. Så det är upp till en själv att göra det man ska.
Jag ska i alla fall ut till stallet innan 9-tiden och börja smått med Wilma. Hon ska vara framriden innan vi ska få en genomgång av Tomas kl: 10.00. Sedan börjar träningarna och fortsätter ett par timmar framåt. Tror varje grupp rider i 1h? Jag är alltså med i första gruppen.

Så det är bara att hoppas att Wilma är på sitt bästa humör och visar upp sitt rätta jag idag! Men det brukar aldrig vara några som helst problem med denna ponnyn, så jag känner mig lugn :)


Hopp- och dressyrträningen v.4

2012-01-30 | 22:41:00
Tänkte bara dra lite snabbt om förra veckans övningar vi red och hoppade!

Som sagt så red jag även en storhäst under ena hoppträningen.
Fick förfrågan av Maria (som jobbar i stallet) om jag ville rida skolhästen Nimpa, och varför inte tänkte jag? Dock så var jag lite nervig över att rida en såpass stor häst, och hoppa storhäst som jag inte gjort på några år. Och det gick inte helt katastrof, men nästan.
Nimpa var pigg och stark, och jag var som en vankande fjäder sittandes i sadeln när hon drog framåt. Så det blev en del konflikter när jag ville svänga åt det hållet hon inte ville åt ..
Annars så gick det okej, jag ramlade inte av i alla fall!

Wilma skötte sig kanon denna träning!
Övningen som vi hoppade denna dag ser ni nedan, och några gånger hoppade vi på en helt rak linje istället för att rida som ett "S" över hinderna. Och Wilma var med för skänkeln och lyfte på tossingarna bra!

På dressyren i Torsdags tränade vi på tempoväxlingar (mellan bommarna) och skänkelvikning från konerna placerade i hönerna på den del av ridbanan vi red.
Så vi red som ett "timglas" under nästan hela passet, och växlade mellan trav→övergång till skritt→trav och galopp→övergång till trav→galopp.
Wilma gick faktist jättebra i galoppen i vänstervarvet! Annars är det kaos när det gäller galopp i vänster längst långsidan. Hon bara skjuter in bakdelen och studdsar för skänkeln.
Så en av de bättre dressyrträningar var detta! Dessutom red jag på det vanliga raka bettet och hon var knappt stark - Framsteg, framsteg!


Bilder från Greva!

2012-01-30 | 19:15:25
Käraste Evelina skickade några bilder ifrån Grevagården, Christmas Show 2011!
Superfina! Här får ni de första bilderna som är från Fredagens L:A-runda :D

Älskar denna ovan ♥

Älskar även denna med ♥

Tre snabba!

2012-01-30 | 18:44:36
Agnes Åberg om Bloggtävling:
Hur hög är Wilma?
Vill du ha siffrorna enligt mig eller mätintyget? ;)
I slutmätningen blev hon 144,8, spänd och overkade hovar.
I hemmamiljö är hon 3-4cm lägre.


Hannah S. om De har gjort det igen!:
haha,varför skulle du inte kunna tävla med det? :D

Är lite för kräsen när det kommer till tävling, hehe.

Michaela om Läsarfråga!:
Hur långa är ni och hur mycket väger ni ? :)

Jag är ungefär 167cm, och väger lagomt för min längd.
Är ganska vältränad faktist, haha! :)


Morgonpigg ..

2012-01-30 | 07:30:00
Klockan 06.00 var jag uppe ur sängen, på väg ut till stallet för att släppa ut de fyra ponnysarna.
Strax efter 06.30 satt jag i bilen helt klarvaken, med tre fullpackade Ikeapåsar i bagaget med bland annat presenter till Wilma! Fick några fina saker av Birgitta igår kväll - Snäll granne, eller hur?! :D

Nu taggar jag frulle, cornflakes och te, tillsammans med Maskinen - Liv och Död!Hööks levererar!

2012-01-29 | 22:08:26
På tal om Hööks produktnyheter som jag skrev om här om dagen så har de även nu fått in ett fåtal saker från Lami-Cell:D Gillar Lami-Cell väldigt mycket!
Dessutom är dessa färger de fått in jättefina!

Bra Hööks! Det var nog det bästa ni gjort på länge!

svar på frågor :)

2012-01-29 | 21:25:40
Svar: Nej jag står inte på något tak.;) Vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men sitter på kanten till rabbaten. Det är en liten sementmur och där på ligger takpannor, utav någon anledning..

Svar: Vet att jag skriver jättetråkiga inlägg just nu, men jag har en bra anledning till det. Ska försöka komma med lite roligare saker, men ni får jättegärna komma med förslag!

Svar: Jag är 169-170cm, vad tror du jag väger? ;) Haha ne men vikten håller jag för mig själv. Vet att jag inte väger för mycket, men vågen är min fiende!


Svar: Han heter Garino.

Svar: Ja ibland har jag problem med det och då är jag för lat för att öppna explorer så gör punkter istället.

Charles Owen AYR8 - Säljes!

2012-01-29 | 19:19:00
-Om du är intresserad, klicka på denna länk-

Finfina presenter till ponnyn!

2012-01-29 | 18:14:50
Har vart hemma en stund nu, och bland annat tagit en lång tur ute på skogsvägarna med Kiara! Det var ett tag sedan jag red henne .. Så det kändes bra att sitta på hennes rygg igen. Dock bara lite ovant eftersom hon är så himla hög, och Wilma är så liten jämfört med henne. Och det ska bara skilja någon centimeter på dom enligt mätintygen - Jo, tjena!

När jag kom hem möttes av en hel uppsjö av superfina(!), nya benskydd som Wilma ska få och ett Anna Scarpati schabrak ♥
Så det ska lilla tjejen få imorgon när jag kommer tillbaka till skolan. Förhoppningsvis håller hon humöret uppe några dagar sedan, haha! Hon har vart lite sur på mig ett tag bara för att hon inte fått något på länge ;)

Nu ska jag, för första gången på länge, äta en rejäl middag tillsammans med familjen!
Sedan fortsätter jag med att ladda upp med inlägg för kvällen och morgondagen :D

Bild tagen på julafton, mums!

Gästtränare i hoppning

2012-01-29 | 11:16:16
På Tidag kommer TobiasTomas Torgersen för att gästträna oss ettor i hoppning!
Tycker det ska bli spännande med en helt ny tränare. Att få höra vad han tycker om Wilma, mig, vad han bygger upp för övningar, hans sätt att se på olika ting osv.

Våran nuvarande tränare i hoppning bygger alltid en specifik övning varje hoppträning, och då finslipar vi bara på grunderna i princip. Minns inte senast vi hoppade en bana på våran tävlingshöjd (på en hoppträning)? För det är ju höjden och finslipningen utifrån det som jag behöver träna på.
Detta tragglande på små hinder fram och tillbaka är bra, men ärligt talat så har jag redan plattformen att stå på sedan ett bra tag tillbaka. Jag vill utvecklas med mål att hoppa MSV snart, och DÅ krävs det mer.

Så det ska bli kul att få hoppa för en annan nu och se hans upplägg!
Tävlingarna drar snart igång så jag hoppas på ett bra träning som ger mycket, och som jag kan leva på ett tag framöver :)

Vill ni att jag haffar någon som kan filma på Tisdag?
Jag vet inte vad ni gillar om filmer från hoppträningar, för det skiljer bland tittarsiffrorna från film till film. Även om det är långt ifrån alla som tittar på filmerna jag lägger upp, så är det alltid några som kollar. Så jag ger frågan till er som är intresserade!