Taggad ponny

2013-03-31 | 11:24:00

Dagens planer

2013-03-31 | 08:23:41
Godmorgon bloggen och alla kära läsare! Idag står det jobb på schemat för mig och ikväll blir det ridning, putsning och packning inför morgondagen.. Jag jobbar 11.00-18.15 idag och jag gick upp en timma för tidigt då jag ställde om klockan på mobilen och sedan ställde den om sig automatiskt tydligen trots att jag stängt av det? Men men jag har sprungit runt i huset och studerat alla klockor så jag borde nog ligga i rätt tid nu..;) 
 
Ikväll blir det ridning, packning och putsning som sagt inför morgondagens tävlande i Billdal. Jag och Brent startar 1m och 1,10m (sveland), dock hade jag gärna debuterat 1,15m istället för och hoppa 1m. Men kände att jag ville ha en förklass inför sveland-klassen som är "huvudklassen", antar att Brent kommer vara ganska tittig i billdals ridhus imorgon. Så därför får vi debutera 1,15m en annan helg.
 
Någon utav er som ska till billdal imorgon?
 

Mina startnummer imorgon

Mot Billdal!

2013-03-31 | 07:49:00

Mysigt @ ridtur

2013-03-30 | 15:25:00

Glad påsk!

2013-03-30 | 13:53:33
Visst är det idag det är riktiga påsk och då man ska önska alla en "glad påsk"? I vilket fall, om jag är sen eller tidig med att säga det - GLAD PÅSK! :D

Gick upp tidigt även idag för att släppa ut mina pållar, men det hade mamma redan hunnit med att göra när jag vaknade vid halv åtta. Men skönt ändå att gå upp tidigt i alla fall, och inte sova bort hela dagen som är lätt hänt på lov. Så har hunnit med lite allt möjligt trots allt idag, bland annat red jag Obelix innan lunch.
Ska ut och rida Kiara nu och efter det putsa utrustning och packa in mina tävlingsgrejer fär imorgon in i hästbussen.

Vill ni ha bloppis igen? Söker ni något speciellt så lämna en kommentar, så kollar jag efter det och i sådana fall lägger jag ut det. Har även jättemånga schabrak jag tröttnat på och gärna skulle vilja byta mot andra fina schabrak. Så har ni någon gång sett något fint schabrak jag ridit med och vill byta mot så länka det inlägget! :)

Hemma från Lidköping

2013-03-30 | 13:44:38

05.25 rullade vår bil mot Elin och 05.50 rullade jag och Elin vidare mot Lidköping. Dock vaknade jag 03.50 inatt/imorse och kunde inte somna om, känner att jag kommer vara lagom social ikväll..

Elin och Felicia blev i vilket fall trea i sin klass så något gjorde jag nog rätt. Elin startade bara första klassen som började åtta så vi var hemma redan vid tolv-tiden. Men jag kom precis nyss hem då jag har varit hos farmor och fikat.

Nu har jag lagt mig i sängen och ska se om jag kanske kan sova en liten stund. Om någon timme ska jag ut och rida Brent, sedan städa mitt rum samt göra mig i ordning inför ikväll.

Mobilbilder från idag

Brent hoppträning 27/3 - Film

2013-03-29 | 21:28:58
Här är en liten film från hoppträningen i Onsdags.
 
I Onsdags var det hoppträning på schemat igen. Det var första gången som jag tränade på det tredelade i apple mouth bettet och så bytte jag till vanlig nosgrimma istället för remonten. Brent kändes väldigt fin och skötte sig under hela träningen, blev dock två stopp på våghindret med vattenmatta (tittade och var fjantig) och ett stopp i trekombinationen som var mitt fel. Men känslan var bra under hela träningen även om jag inte alltid hänger med i hans språng. Glömde även mina mini-sporrar så det ser ut som om att han backar av väldigt mycket dock inget jag kände av så mycket.  Vi eller rättare jag gjorde även ett framsteg under träningen.. Jag gillar inte trippelbarr och särskilt inte med Brent då jag inte vågar lita på honom fullt ut än sedan kraschen. Men på träningen vågade jag faktiskt rida på mot den och satt inte och backade av vilket var ett plus.
 
Första klippet är det väldigt dålig kvalite på, men blir bättre på nästa klipp...

Långfredag ~ Lov

2013-03-29 | 21:06:00
Hej på er, allt bra?
Haft en gosig första dag på påsklovet! Gick upp tidigt imorse för att släppa ut mina fina ponnysar, mamma fick absolut inte släppa ut dom, hehe. Ville se hur glad Obelix skulle bli av att kunna springa obegränsat i en hage för första gången sen jullovet, och glad är väl bara förnamnet på honom - Jäklar vad han sprang fram och tillbaka, försökte få med sig dom andra som bara stod och åt hö och inte fattade vad han höll på med. Lika glad som han blev, lika bittra blev dom andra över att dom inte fick stå i lugn och ro och äta på sitt hö utan att han kom farandes från höger till vänster ;)
Tur hade jag idag också att ingen utav medryttare skulle komma till Kiara, så red en runda i skogen med henne förut  Hon var sig lik, lika pigg och galen som vanligt med andra ord.
Även ridit Obelix och min systers ponny "Mackan" idag. Båda två fick trimmas lite, och det gick jättebra med killarna också trots att båda var supertaggade och nog hellre hade velat hoppat... De får tyvärr vänta tills på söndag ;)

Tävling på Lördag och Måndag

2013-03-29 | 17:15:00
Imorgon åker jag iväg tidigt som hästskötare åt min kompis Elin, vi beger oss då mot Lidköping där hon ska tävla. Vi kommer redan åka halv sex så jag åker nog hemifrån mellan 04.45-05.10 beroende på vem som ska köra mig. Jag har varit hästskötare åt Elin en gång innan när Borås hade sina grand prix tävlingar förra året. Det är även Elins hästar som jag har ridit några gånger när hon ej kunnat, lånade även en c-ponny utav Elin och tävlade för längesedan haha.
 
Men på Måndag är det tävlingsdags för mig och Brent, vi åker då till Billdal och startar 1m och 1,10m (sveland). Även här blir det tidig uppstigning då vi åker ca 05.30 för tävlingen börjar åtta. Ska bli intressant och se hur Brent reagerar i billdals stora och ljusa ridhus, de brukar även ha mycket blommor så han kommer nog ha mycket och titta på. Men vi siktar på två dubbelnollor som vanligt!
 
två bilder från sist jag var hästskötare åt Elin
 
 

Överlycklig ponny

2013-03-29 | 12:33:11

Godnatt-hälsning från Landvetter

2013-03-28 | 22:44:52
Nu ska jag inte klaga eller skylla ifrån mig på något ovettigt för att jag inte bloggat, men jag har knappt kunnat skriva på tangentbordet för att handleden gjort (gör) ont. Är inte så lätt heller att kunna skriva med högerhanden eftersom jag har en lång jäkla skena som tar emot varje rörelse jag gör med fingrarna. Men nu slängde jag iväg den åt sidan och tänkte skriva lite mera än bara ett par få meningar!

Jag och Obelix är nu hemma i alla fall, i Landvetter med andra ord. För mig blir det andra natten jag ska sova hemma ända sedan jullovet, och prinsen har inte ens varit hemma sedan han lämnade efter jullovet, han har stått på skolan ända sedan andra veckan detta året.
Vi kom tyvärr hem lite för sent för att han skulle hinna få komma ut i hagen med de andra hästarna, men han fick i alla fall kommit ut på en skogstur och fick länga ut på galoppen ordentligt. Nu kör jag på långa uteritter under lovet, får verkligen passa på när vi är hemma (som jag sagt tusen gånger så suger ridmöjligheterna i Kungsbacka). Tror jag inte Obbe har något emot, dock reagerade han på alla is- och snöfläckar som fortfarande existerade i Landvetter, så det var väldigt läskigt idag. Men jag red barbacka på han för första gången i skogen och det brydde han sig inte ett dugg om, han skötte sig kanon!
 
Till helgen är det tävling, ÄNTLIGEN! Fast det var ju inte så länge sedan jag tävlade egentligen, men då var det med Kiara och inte med Obelix. Han var det längesedan jag tävlade, eftersom vi fick hoppa över den vi hade anmält oss till förr-förra helgen då han var lite smått skadad.
Så jag ser fram emot att tävla på söndag igen med honom! Hoppar L:B & L:B+ :D
Stannar hemma hela lovet. Måste ta hand om stallet själv nästa helg också för mamma och syster ska till Ljungby på meeting. Skulle egentligen åkt med, men det känns för tidigt att åka med Obelix på meeting när vi knappt tävlat i år. Hade han gått stadigt dessa två tävlar och fått flera rundor i bagaget hade jag nog åkt med. Men har sommaren på mig att tävla och åka på meeting, så det är skit samma att jag missar Ljungby.

Nu ska jag packa upp allt jag lyckats dragit med hem... Blev lite för mycket kläder, som alltid. Sedan ska jag krypa ner i min underbara egna säng och somna till en film. Får höras mera imorgon :) Godnatt ♥

Hemma ♥

2013-03-28 | 21:12:32
Nu har jag och Obelix tagit semester ett par dagar och återvänt hem till Landvetter!
En barbackatur stod på schemat, och han var så glad över att få komma ut i skogen igen och kunna galoppera utanför fyra väggar ♥

Im also alive

2013-03-27 | 21:59:14
Hej bloggen! Jag lever, till och med Bella skickade ett sms förut och frågade om jag levde haha ;) Förutom en jäkla jobbig förkylning mår jag bra.Jag har bara mycket i skolan just nu därav den dåliga uppdateringen. När det lugnat ner sig lite igen kommer jag tillbaka och uppdaterar. Idag tränade jag och Brent så film från träningen kommer upp när jag hinner fixa iordning detta. 
 
Kommande dagarna:
Torsdag: Prov hinduism & buddhism,åker kanske till Göteborg och då blir det utgång!
Fredag: Inläming Svenska, åker hem från Göteborg om jag åkte dit, rida Brent osv..
Lördag: Åker till Lidköping som hästskötare åt en kompis, rider Brent när jag kommer hem och sedan påskfirande hos oss med massa folk.
Söndag: Jobbar 11-18.15, rida Brent efter jobbet + putsa och packa allt inför tävling.
Måndag: Tävling i Billdal åker redan 05.30 hemmifrån, blir nog lång dag då det är mycket starter.
Tisdag: Tandläkaren
 
Så här ser mina närmsta dagar ut och utöver det som står finns det andra skolarbeten som jag måste jobba i kapp med + projektarbete, pojkvän, Brent osv.. Därför kommer jag vara frånvarande ett litet tag till, men försöker slänga in något inlägg här så fort som jag kan. Tänker på bloggen hela tiden, men just nu måste jag försöka prioritera skolan lite hur tråkigt det än är..
 

Glöm inte anmäla er

2013-03-27 | 09:56:14
Våran nuvarande bloggtävling hittar ni HÄR
OBS; anmälningstiden är flyttad till 
denna söndagen!

I'm alive

2013-03-26 | 19:52:00
Kollade upp min handled idag, och läkaren kunde konstatera med en gång att det var en stukning och att jag har nerver i kläm på grund av att den är så svullen. Har ridit och jobbat i stallet som vanligt i en vecka med den såhär, så måste låta den vila helt i tre dagar nu och inte böja på handleden något alls. Den måste få läka ihop självmant under vila, och har därför fått en skena på 15+ längst undersidan av armen för att stödja upp.

Lite tricky är det allt nu när jag inte kan vrida underarmen någonting. 
Testade att rida förut och handställningen blev katastrof, som om jag körde barnvagn. Men trots att jag inte kunde hålla ordentligt i högertygeln gick Obbe fint och bra idag!

Kan garanterat tävla på söndag i alla fall, får bara ha något tunt bandage runt handleden så att jag får på mig handskar men ändå får något stödjande runt om. Typiskt ändå att först skadar sig Obelix, och nu har jag skadat mig... Tänker dock inte missa ännu en till tävling, nej nej! ;) :D