tiden går snabbt

2011-11-30 | 22:33:09
Igår blev det årets sista hoppträning med Chapella, både jag och hon var svettiga efter träningen. Vi gjorde egentligen inget som var speciellt svårt för de flesta hästar, men för Chapella är det svårt.
.
Vi började med att travhoppa ett räcke, det gick bra i början. Efter de första gångerna visste hon vad vi gjorde och då ville hon istället springa iväg och galoppera över travbommen.
Sedan red vi på en volt med fyra galoppbommar, där vi skulle få jämna galloppsprång mellan varje. Detta funkade ganska bra, dock så tar hon alla chanser hon får till att springa fortare och fortare. Vi tränade även på att jag och Chapella måste komma ut i hörnen efter vi hoppat, för hon genar gärna.
Efter en stund hoppade vi en bana och allt funkade bra tills vi kom till den sista linjen där det var en oxer/ räcke (beroende på vilken linje) efter hindret skulle man gå på fyra väldigt korta till en liten bom. Där fick vi problem då jag inte får tillbaka Chapella tillräckligt snabbt, och hon lyssnar inte helt och hållet på mig. Så vet inte hur många gånger vi fick komma om den linjen haha, men det var en nyttig träning för oss.
.
Idag direkt efter skolan åkte jag in till torp (köpcentrum) för att handla lite presenter och för att besöka min praktik-plats. Mamma kom även in sedan och hämtade mig. Så fick vi köpt lite små saker till hunden som kommer på fredag. Kom hem kvart över nio, gick in och bytade om och gick sedan ut och fixade stallet. Chapella har fått vila idag.

Eventuellt till salu/bytes

2011-11-30 | 21:26:09
Grått Lami-Cell schabrak med rosa kant
Strl cob/full

Säljes för bud eller bytes mot annat schabrak i märkesväg
:D SÅLD

viillman@hotmail.com

Många sömntimmar

2011-11-30 | 20:17:06
Idag ska jag försöka hålla mig vaken ett tag! Somnade i min fåtlöj med datan i knät strax efter sju igår kväll. Har en aning ont i sittbenen efter det ..
Men jag vaknade efter ett tag och lade mig i soffan för att kolla på film, men då somnade jag igen. Sen återligen när jag vaknade kröp jag ner i sängen, och sov fram tills 7.30 imorse. Har sammanlagt sovit 12h inatt!

Ska ner och röra på Wilma en stund nu, för hon gick bara gå ute i några timmar idag och har stått i boxen sedan tre-fyra tiden.

Blogg.se har inte funkat sen några timmar tillbaka, så har inte änns kunnat komma in på startsidan. Men nu helt plötsigt slutade det lagga. Får hoppas att det funkar även när jag kommit tillbaka!

Avslutas 00.00 inatt!

2011-11-30 | 20:06:00
För att komma direkt till tävlingen klicka här!

24 dagar kvar!

2011-11-30 | 16:46:37
Längtar till julen! Och nu är det endast 24 dagar kvar :D
Men i år är det inte julklapparna som lockar mig, utan maten. Jag köper ständigt små presenter till mig själv och någon riktig mat här på Höglanda faller mig aldrig in att göra. Så ja, julmaten längtar jag efter!

Har inte önskat mig något i år heller.
På grund av att mamma letat nytt jobb under hela hösten har hon inte fått någon lön, så det har gått åt mycket pengar till tävlingar, träningar, veterinärbesök, boendehyra på Höglanda osv.
Jag och min syster har därför valt att åka till Grevagården nästa vecka på meeting istället för att få massa julklappar i år.
Då hoppar jag och Wilma fyra LA:er, precis som på Ängla! Känns som det var längesedan vi tävlade tillsammans, så jag längtar och räknar ner dagarna tills vi åker nästa vecka! 

Vad har ni önskat er för roligt i år då? :D
Hoppträning

2011-11-30 | 12:25:29
Hopptränade med Wilma igår, för våran tränare på skolan.
Jag red katastrof och lade henne nära på de flesta räcken, och det var inget "go" i hennes steg.
Tror hon var lite trött, så jag vågade inte sätta avståndspunkten lite längre än normalt. Är rädd att hon inte hinner med sig själv och panikkastar sig när hon inte har "tigern i sig".

Men alla fel som jag gjorde igår blev jag inte tillsagd om. Tränaren rättade mig aldrig, utan jag fick göra det själv och ta om det jag tyckte blev fel. Det ända jag får höra är "Bra, bra, bra".
Jag får inte ut någonting av hoppträningarna på skolan, jag själv ska sätta punkter på det jag själv gör fel. Jag får återgärda mina fel utan några instruktioner, och så ska det inte vara. Då kan jag lika gärna hoppa själv utan en tränare känner jag.Prova-på-dag @ SRG

2011-11-29 | 13:22:55
Lugn dag på skolan idag kan man säga!
Vi började 8.15 och gick då gick vi bort till Svensgård på ett litet besök, där det bara finns kossor. Stora, fläckiga, trevliga djur det där .. Eller inte? Är inte så förtjust i "typiska bondgårdsdjur". Hästar, hundar och katter ligger mig närmare om hjärtat!

Just nu sitter jag inne på mitt varma rum med två tjejer som är här och har prova-på-dag på skolan. Den ena är även en läsare till bloggen. Kul, kul! :D
Så alla ni 96:or som läser bloggen och har funderingar på SRG - Kom och prova på en dag så kan jag visa er runt osv!
Det är bara att säga till eran SYV/vägledare på skolan och be dem ta kontakt med SRG, eller så ringer ni själva.

Snart blir det hoppträning med Wilma!

Wilma ♥ Apple Mouth bett?

2011-11-29 | 00:10:48
Testade ett rakt Apple Mouth bett på Wilma idag. Allting gick över förväntan, och jag tror faktist att hon gillade det?
Hon gick mestadels i form och sökte sig neråt, men det var lite kämpigt i galoppen i början. Efter några varv i ett litet högre tempo och lätt sits i galoppen gick hon sedan som bäst i vänstervarvet, och då var det bra! Avslutade där för ville inte förstöra den goda känslan vi fick fram. Vänstervarvet brukar ju vara knepigast.

Ska testa detta bettet igen på Torsdag under dressyren. Imorgon på hoppträningen har jag hennes vanliga bett för att inte riskera något.

Jag har alltid haft lite svårt för vanliga tränsbett på henne för hon springer iväg i galoppen och kör upp huvudet. En martingal kommer inte äns på tal i dagsläget att slänga på henne för att överväga ett vanligt tränsbett. Då kör jag hellre på det raka pelhambettet med gummi som hon trivs bra med!
Varierar mycket med hackamoret, så hon får vila sin känsliga mule som får skav, och så hon inte "rids in" på ett litet skarpare bett.


Saknar den varma sommaren ♥

Smart - globen

2011-11-28 | 22:06:00
I globen får alla ryttare gå banan under pauserna. Då byggs banan upp och man går banan, sedan plockas alla hinder bort igen och sedan börjar alla shower igen. Då kan det vara flera shower innan ens hoppklass börjar.
.
I alla fall, när de bygger upp banan igen har de "lampor" som lyser där varje hinder ska stå. Detta tycker jag är otroligt smart, allt för att spara tid. Allt är alltså redan mätt och det "lyser" exakt där hindren, blommor osv ska stå.
Globen is nice!

Ett år sedan - Chapella

2011-11-28 | 21:12:30
För exakt ett år sedan alltså den 28/11-10 gjorde jag och Chapella våran sista tävling för året 2010.
.
Vi åkte då till Adventshoppet i Trollhättan i snöovädret, vi höll på att vända på vägen dit pga vädret. På vägen hem fastnade vi på motorvägen, snacka om snöstorm!
.
Vi hoppade i alla fall bara en 1,10 på söndagen som vi vann, kunde inte gått mycket bättre. Vi skulle egentligen åkt dit alla dagar, men ena dagen blev inställd pga ovädret och andra dagen strök vi oss. Men tredje dagen kom vi iväg, fast om vi varit smarta skulle vi stannat hemma.
.
1,10 - Vinst, bästavän kom tvåa!
.
ärevarv

Mörka tider

2011-11-28 | 19:10:28
Nu ska jag ut och rida Chapella i mörkret, på med mycket reflexer eftersom jag rider ut. Igår fick hon vila pga stormen.
.
Känner att det är en sådan tråkig och mörkperiod just nu, men de är bara att bita i det sura äpplet och köra på. Chapella är alltid lika pigg och glad oavsett, kan inte fatta hur hon kan vara så possetiv till precis alltning!
.
Något ni vill läsa om? :)

Hörs senare!
Ni tror väl inte ..

2011-11-28 | 18:42:43
.. att jag ridit Wilma ännu? Nejnej, jag sa ju att jag aldrig följer mina planer!
Hon fick sin mat senare än vad jag trodde, så jag lät henne äta i fred och samtidigt gick strömmen igen. Så jag och Anna tog en tripp till Maxi istället :D

Tänkte gå ner till stallet nu och rida om manegen fått tillbaka belysningen. Ska testa ett nytt bett, och funkar det bra rider jag ett vanligt pass idag. Men funkar det inte så tar jag bara och skrittar runt en stund, så får hon vila upp sig extra till hoppträningen imorgon.


Två härliga bilder ifrån vintras!

Stormväder

2011-11-28 | 15:28:20
Åkte till skolan med Wilma precis innan det blev som värst storm igår. Klass 3 varning har det varit här omkring, och det var helt galet igår!
Stalltaket lyftes ett ental gånger på kvällen och alla trodde det skulle gå sönder, men det sitter kvar som tur är!
Och så gick strömmen ett antal gånger här på Höglanda ..

Dagens väder är i alla fall lugnare, och det är knappt någon blåst.
Wilma står ute nu på eftermiddagspasset, så jag låter henne stå kvar tills dom på stalltjänsten tar in henne. Sen gör jag iordning henne och rider en stund.
Får se vart jag rider, det återstår att se. Brukar aldrig följa mina planer när jag väl har några ;)svar på era frågor :)

2011-11-27 | 20:56:38

Julia om Ställ frågor till mig!:
1. Hur kändes det precis när du kom in i Globen?
2. Vem är din förebild?
3. Hur skulle du beskriva dig själv med 3 ord?
4. Har du någon fobi?
5. Vad gör du på fritiden när du inte är i stallet?
6. 3 grejer du inte kan klara dig utan?
7. Morgon/kvällsmänniska?
svar: 1.
När jag stod i ingången precis innan det var min tur var jag så jävla nervös. Sedan när jag travade in på arenan släppte nervositeten och de blev en mer wow upplevelse. Sedan var jag så koncentrerad på att jag skulle repetera banan direkt jag kom in eftersom jag inte han gå den riktigt.
2. Jag har ingen direkt förebild, men jag tycker att tex rolf och angelica rider bra.
3. snäll, envis, glad
4. hatar möss och ormar
5. på vardagarna kommer jag hem strax efter fem och då är det alltid stallet som gäller. På helgerna när jag inte tävlar träffar jag min pojkvän eller kompisar.
6. pengar, mobil, hästarna/pojkvän
7. både och men mest morgonmänniska

Emilia
om Frågor och svar:
Såg dig! (om det är du som hoppade?) Var riktigt kul! :)
svar:
jag hoppade semifinalen på torsdagen.

Julia om Ställ frågor till mig!:
1. Nervös inför Globen?
2. Framtidsdrömmar?
3. Har ni eget stall?
svar: 1.
jag blev skitnervös samma dag, men inte så mycket annars.
2. en dröm hade ju varit att man hade haft mycket pengar så man hade kunnat köpa många fina unghästar.
3. ja

tove :) om Kändishotell:
vilket hotel är det ??? ;) hoppas du vinner globen :D
svar:
vi bodde på quality hotel globe

Jenni om Ställ frågor till mig!:
Hej :)
1. har chapella kapacitet att gå 140/145 klasser?
2. Vilka ridstövlar skulle du rekommendera? (både snygga och sköna)
3. Vad tycker du om JW hjälmen, positivt/negativt.
Mvh:)
svar: 1.
Jag tror att Chapella kan gå 1,40 ja. Dock måste jag bli säkrare för jag är höjd rädd.
2. de skönaste stövlar som jag har haft är mina förra pioneer med bling. De är både sköna och snygga, tyvärr är kvaliten inte den bästa och den modellen jag hade finn inte längre. Mina nuvarande stövlar som är utav märket parlanti är också sköna och snygga, med bättre kvalite. Jag gillar mer stilrena stövlar och de måste sitta "tajt". Moutain horse stövlar är också snygga och sköna med bra kvalitet, men på mig sitter dom inte så "tajt" som jag vill ha det.
3. Jag har haft JW hjälm sedan 2006 och jag älskar hjälmen. Den är stilren, sitter skönt och är snygg. Enda minuset är att hjälmen är jäkligt varm på sommaren (vet inte om den är varmare än andra då jag inte har något att jämnföra med). Sedan blir ju hjälmen även solblekt tillslut vilket är synd med alla sammet hjälmar. Jag har haft min i mer än 3 år och den är fortfarande hel och ren. 

Anonym om Test ridit i globen!:
1. Varför får du rida där ?
2. Ska du hoppa med Rolf-Göran bengtsson ? :o
Lycka till!!
svar: 1.
jag kvalade till cupen stockholm trophy som gick i globen.
2. nej, honom tävlade jag inte mot.

amanda om Hoppat julhinder:
Åh, vet du någon webshop som säljer babypelham? Har letat öööööverallt men hittar inget! :(
svar:
jag har ett tvådelat gummi babypelham och det var väldigt svårt att få tag i. Mamma beställde  det från någon hemsida men kommer tyvärr inte ihåg ifrån vilken.

Ännu mera bilder från globen

2011-11-27 | 19:51:21
.
det var på denna linjen till detta hindret som vi gick på 4 galoppsprång istället för 5-6 och det syns på bilden att vi hoppat av för långt ifrån så som hon får sträcka på sig.