Tråkigt men sant

2012-08-31 | 19:37:00
Jag tror inte jag fortsätter blogga som det ser ut nu. Visst tycker jag det är roligt, men det är inte lika roligt när man inte har något kul att berätta eller skriva om. Och även om statistiken är hyfsat okej nu ändå även när vi inte bloggat bra, så räcker det inte för att hålla motivationen uppe. För en blogg behöver kommentarer, så känner jag i alla fall. Och just nu händer det ingenting.

Jag har pratat med Sara och hon vet hur jag känner. Och hon känner ungefär likdant, att det just nu är omotiverat att blogga. Så ja...

Vad är roligast egentligen - En blogg med många besökare och lite kommentarer? Eller en blogg med mindre läsare och många kommentarer?

Allmänt

2012-08-30 | 22:09:03
Hej allihopa! Har haft praktik idag som vanligt, men jobbade de sista timmarna och stängde butiken. Så jag kom hem efter nio någon gång och ligger nu i sängen. Brent har vilat idag som sagt, har inte ens visat mig i stallet idag. 
 
Känner att jag har kommit in i en bloggtorka just nu. 
 
Blir inget tävlade på några veckor, hade en tävling inplanerad den 9 september i Färgelanda.. Men vi tog bort den för jag ska iväg på annat, så nästa inplanerade tävling är näst sista eller sista helgen i september kommer inte riktigt ihåg. Vi hopptränar varannan tisdag och tränar dressyr lite då och då. Annars händer det inget speciellt för mig och Brent på ett tag. Vi rider ut som vanligt och det är inte kul för er och läsa om när jag rider ut varje dag..
 
Mina dagar ser ut så att jag har praktik varje dag i 12 veckor. Jag har inga direkta fasta tider, bara att jag ska jobba ca 8h. Så ibland kommer jag hem tidigt och ibland sent. Känner att jag har mycket plugg som hänger över mig, stora viktiga arbeten och vissa saker jag ligger efter med. Det får en också väligt trött och "orkar inget". 
 
Jag vill kunna skriva alla de där dunder inläggen som alla andra kan, men hittar ingen störra inspiration. Jag kan sitta i timmar med ett nytt dokument utan att  komma på något. Vet inte vad det är, kanske är det för att jag inte rider, tävlar och tränar som förut. Som jag nämnt innan har det aldrig gått en sommar utan tävlade förens iår, jag har aldrig tävlat och tränat så här lite något år innan..
 
Nog tjatat, nu ska jag sätta på ett avsnitt utav project runway och sedan sova. Imorgon är det en ny dag med praktik som vanligt..
 
bild från riksmästerskapet 2011

Ridpass på travbanan

2012-08-30 | 17:01:00
Obelix verkar trivas jättebra på skolan! Och jag tror att han sköter sig bra när han går ut och in från hagen. Har inte fått höra någonting, så han har nog varit snäll. Det var bara första dagen som han var lite spänd när han skulle ut till hagen, och då ledde jag honom. Är ändå förvånad över att han tagit det så bra med miljöbytena nu! Först flytt till Landvetter och nu till Höglanda. Han har även blivit så snäll att hoppa upp på, och jag kan röra mig "normalt" i sadeln utan att han blir spänd.

Idag red vi på travbanan några varv, och han var så pigg. Haha! Dressyrträningen var inte så lång och krävande igår, så jag anade att han skulle vara mer eller mindre som en tickande bomb idag. Hade hackamoret också så det blev lite dragkamp emellanåt. Men jag nöjde mig efter 4-5 varv. För imorgon är det hoppträning, så då ska han få arbeta :D

Bildserie

2012-08-29 | 23:46:00
(ej nytagna bilder)
 
Brent får en puss...Garino blir avis..


Garino får en tröst puss


utvärdering - Sotenäs

2012-08-29 | 22:33:39

Utvärdering tävlingsplats

Framridning - Framridnings paddocken var avdelad, så man kunde rida fram på en mindre del. Sedan finns det även en paddock några tiotals meter bort som man kunde rida fram i. Jag red dock bara fram i den lilla avdelade delen, skrittade dock fram ute. Men eftersom det var få starter och jag hade unghäst var det automatiskt inte mycket folk. Så det funkade att trava på den mindre delen, sedan kunde jag rida på framhoppningen nästan med en gång.


Framhoppning- I den avdelade paddocken jag nämnde ovan, såklart större än den lilla delen. Stod en oxer, lilla och räcke framme som vanligt. Brent tyckte att allt utanför paddocken var väldigt farligt.. Handikapprampen, "gatlyktorna" och allt möljigt var farligt, annars funkade det bra på framhoppningen. Däremot kändes det som om att vissa ryttare inte hade koll, jag fick hela tiden se vart vissa skulle ta vägen. Enligt några fanns det ingen högerregel, men det funkade bara man hade koll. 

Cafeterian- Sotenäs har en liten söt cafeteria som täcker en bit utav ena kortsidan på ridhuset. Finns några bord och stolar så man kan kika ut över ridhuset. Jag köpte endast dricka och festis från kafeterian och de var normala priser. Kikade även in godiset och chipsen men lyckades hålla mig borta från det ;) Jag vet inte vad de hade för maträtter och så för det kollade jag inte på, men vet att de stod och grillade något ute i alla fall.


Parkering- 
I en ganska stor grushage, däremot blir det väldigt smalt när det står transporter längst med båda sidorna. Alla ekipage står mitt i vägen när man lastat ut och sadlar osv, så när nya transporter ska förbi går det inte riktigt om man har en spänd häst. Var en transport som skulle förbi mig och Brent och tydligen kunde de inte vänta så jag kunde flytta mig. Så jag och Brent blev fast mellan transporter och det åkande ekipaget och han höll på att krypa ur skinnet, han försökte hitta närmsta utväg men lyckades hålla honom tur nog. 


Tävlingsbanan- Var i deras ridhus, blev därför min och Brents första inomhus tävling nu efter sommaren. Ridhuset är ganska smalt och hyffsat långt. Underlaget hade varit lite löst i något hörn dagen innan på ponny, men jag märkte inget av det. Eftersom ridhuset inte är bland de största kom hindren ibland ganska fort, men det tycker jag är en bra  träning på lägre höjder i alla fall.  


Läktaren- Finns en mindre läktare på samma kort sida som cafeterian, när det inte är så mycket folk funkar det annars kan det bli trångt. Sedan är det lite tråkigt om man sitter ner ser man ibland inte för det står folk framför.

 

Personal- Jag känner nästan alla på sotenäs känns det som.. Min mamma har ridit för dem och jag red där mycket när jag var liten, även på ridskolan. Så jag känner många ur personalen och de skötte allt bra vad jag märkte. 

Övrigt/sammanfattning- När man kom fram till tävlingen fick alla chaufförer en kaffebiljett, det tycker jag är bra för våra föräldrar. Sedan fick man även ett medlemskort på my one som de hade sponsrat med, det var ovanligt och kul. Tack för en snabb och smidig dag!

 

Brent igår, idag och imorgon

2012-08-29 | 21:45:49
Igår - Igår reds Brent utav min mamma och dressyrtränare. Mamma red en dressyrträning i spöregnet och som vanligt hoppar även min tränare upp en stund. Jag såg inte träningen för jag var på väg hem från praktiken, men det hade gått bra. Han var ganska spänd sade mamma, men det berode nog på spöregnet.
 
Idag - Idag red mamma Brent igen och jag kan säga att jag blev förvånad när hon sa barbacka. De hade bara tagit det lugnt skritt och trav barbacka. Brent har aldrig blivit riden barbacka förut och jag trodde aldrig att mamma skulle göra det först.
 
Imorgon - Vila
 
 

Fin matta!

2012-08-29 | 20:00:20
Åh, var iväg och köpte en sådan fin matta förut! Passar perfekt in till mitt rum här på skolan, och så fint ihop med mina prydnadskuddar :D

Börjar få ordning på inredningen nu. Ska bara framkalla lite bilder på pållarna och sedan hänga upp på väggen med fina ramar. Just nu ser det lite tomt ut... Tänkte ta hit mina rosetter också, så fyller det väggarna mera. Kommer bo här mera än hemma fram tills sommarlovet, så då kan dom likaväl få hänga med hit och inte ligga i en låda som dom nu gör där hemma i Landvetter.

Första dressyrträningen

2012-08-29 | 14:27:00
Dressyrträningen gick väldigt bra! Vi gjorde mycket övergångar och varvade med att trava över några bommar på ena stora volten.

Red på ett rakt bett med äpplesmak (Apple mouth bett) istället för det fullcheek jag hade tänkt. Gillar att rida på raka bett, och föredrar rakt på pelham. Och jag har ju haft babypelham på honom ett par gånger, så jag tänkte att detta raka bettet kunde komplettera bra.
Överlag så funkade det bra. Jag kunde svänga utan problem och han blev inte stark. Det var bara i högervarvet som han fortfarande var lite stel i sedan några dagar tillbaka. Men det var inte så att han hade högt huvud, bara att han inte gick korrekt i form vissa stunder/steg.

Elin var så snäll och fotade, så bilderna får ni nu med en gång ♥

De nya ridbyxorna jag köpte på sv.ridsport rean, supersköna är dom. Älskar dom!


Dags och länga läderna i sadeln!

2012-08-29 | 10:00:00
Godmorgon på er!
Har haft historia nu första lektionen, och om någon timma är det dressyrträning med Obelix som gäller :D Första dressyrträning med honom, och första sedan innan sommarlovet. Ny tränare har vi nu också i 2an (eller vi har haft henne i markarbete innan).

Har tyvärr ingen filmkamera med mig till skolan, glömde den hemma. Men jag ska försöka fixa någon som kan fota, och i alla fall filma hoppträningen på fredag!

Vi hörs efter träningen, för då har jag slutat för dagen. Göttans!
Och vet ni vad?! Jag har inte ont det minsta i tänderna efter att den spändes!

Obelixen ♥

2012-08-28 | 21:35:00
För några timmar sedan kom Obelix till skolan, och resten utav mina saker som skulle in i rummet. Så nu är mitt rum i princip helt färdig stylat, och lille pojken trivs så bra nere i stallet i sin nya box.
Han har fått en bästis också, Nathalies ponny Snobben ♥

Red han en stund i manegen förut, och det gick sååå bra! Han var helt cool-lugn och slappnade av bra. Inte alls lika spänd som förra gången jag red honom här på skolan. Glömde dock att byta bettet, men det var nog bra att jag hade hoppbettet ändå. Så jag kunde svänga ordentligt och inte behöva ta i honom så mycket. Gjorde tempoväxlingar och lite skänkelvikning i traven och galoppen vilket funkade kanonbra. Så kul att han är så lätt att arbeta med!

Imorgon är det dressyrträning och då ska jag tesa ett fullcheek! :)

Månadag

2012-08-27 | 20:12:32

Hej allihopa, kom hem från praktiken för ett tag sedan. Precis som Bella har jag komiskt nog också spänt min tandställning idag. Däremot tror jag att det är mycket värre för mig eftersom jag spänt både uppe och nere ;)
.
Nu ska jag gå ut i stallet och röra på min prins. Han ska bara gå en kortare sväng idag, som vi brukar göra dagen efter tävling.
.
Så här ser jag ut just nu, fryser riktigt mycket gör jag också.

Hur ont på skala 1-10 kommer jag ha?

2012-08-27 | 19:49:00
Hej på er goingar! Haft en bra dag? :D
Min skoldag gick fort, för vi hade bara lite genomgångar i matte och engelska. Så jag passade på att fylla upp Obelix box med halmpellets på skolan när vi ändå slutade så tidigt och jag hade tid. Så den är fixad och klar, och väntar nu på att han ska komma ner till Höglanda!
Allting ska bara packas och in i hästbussen, så är det bara för mamma att komma ner med honom imorgon efter att jag slutat. 

Och vet ni vad? Idag firar jag tre veckor med min tandställning, tjoho. Haha! ;)
Vilket betyder att den idag blivit spänd... vilket är mindre kul, och jag börjar frukta hur ont jag kommer ha om några timmar och resten utav veckan. Fast det som inte dödar, det härdar. Får tänka på hur fina tänderna kommer bli sedan!


Ridning på skolschemat drog igång idag, och tyvärr missade jag mitt markarbetspass eftersom jag inte hade/har någon häst på skolan. (Markarbete har man bara var fjärde vecka, för vi är så många i klassen). Men på onsdag är det dressyrträning, vilket det alltid kommer vara framöver. Och på fredag är det hoppträning, som också alltid kommer vara den dagen! :) Så kul att träningarna drar igång nu igen efter sommaren!

Film - Brent sotenäs 26/8-12

2012-08-27 | 19:40:00
Här är filmen från gårdagens tävling i Sotenäs. Vi båda är lite ringrostiga efter att inte ha tävlat på över 2 månader, men jag tycker ändå att det var en bra början igen. Mamma lyckas aldrig något vidare filmningen , men det är bättre än inget i vilket fall. 
 

Del 3

2012-08-27 | 15:27:01

Dagens outfit @ SRG

2012-08-27 | 10:55:00