Animo ~ Nook bianco ~

2013-04-30 | 23:40:15
Jag har alltid varit utstickande med min utrustning, mer eller mindre i perioder. Men för det mesta har jag kört på något liknande som ljusblå Tretornstövlar eller rosa schabrak, att vara diskret har inte varit min grej. Det är väl tur att man förändras och ändrar stil, för numera gillar jag saker åt det stilrena hållet och vill inte sticka ut lika mycket.

Hittade ett par UNDERBARA Animo-ridbyxor som var pimpade på fickorna, men på ett stilrent sätt, och det gillar jag. Dom passar till allt men gör ändå outfiten lite tuffare. Och det bästa av allt är att de har supergrip på insidan av knäna vilket ger ett kanobra grepp i sadeln.

De är inte så billiga precis, men beställer man de från utlandet är dom lite billigare. Köpte ju dock två par vita ridbyxor under mässan nu, så får se över lite hur jag vill göra... ;)

ett år sedan - Chapella

2013-04-30 | 22:46:17

Obelix idag

2013-04-30 | 20:11:07

Letar häst

2013-04-30 | 14:47:00
Eftersom Brent kommer vara borta under en obestämd tid har jag ingen häst att rida eller tävla på. Därför undrar jag om ni vet någon som vill låna ut sin häst eller som behöver ha sin häst tävlad osv? Jag kommer inte köpa någon ny häst utan vill hellre låna någon under en period. Jag har väll inga speciella krav på ålder osv, men det ska vara en "tävlingshäst" som jag vill låna, är även van vid "problemhästar". 
 
Jag är öppen för alla förslag. Så vet ni någon som vill låna ut sin häst/ha den tävlad kommentera då här, skriv på facebook eller maila [email protected]
 

Resultat från Billdal 21/4-2013

2013-04-30 | 12:48:00
Har helt glömt av att skriva hur det gick förra tävlingen, så här kommer resultaten -

L:C bed.A:0/:A:0 -4fel i fas.2
Hade det nya bettet för första gången på tävling och det var stor skillnad mot det bettet jag haft innan. Han blev tyngre i handen, men sög tag mera i hinderna än vad han gjort innan. Så det kändes positivt på framhoppning. Inne på banan var han inte heller lika tittig som han vart innan i år, men drog som ett as. Vi kom runt i alla fall med ett stopp i omhoppningen.

L:B bed.A:0/A:0 - 4fel i fas.1
I denna klassen hoppade han mycket bättre även om han ändå hoppade bra i första. Det är ju inte höga höjder precis för honom för han är såpass stor, så det blir bättre språng när hinderna blir högre. Hade en bra känsla denna rundan och är jättenöjd med honom. Fick ett pet på ett hinder då vi kom lite nära, men annars kom vi bra på alla hinder. Så är verkligen nöjd!

Hoppträning // 29 april

2013-04-30 | 12:25:00
Var med och hopptränade med treorna igår. Hade inte hoppat Obelix sedan vi tävlade sist, för i fredags fick Kiara vara med och hoppa istället för honom. Så behövde hoppa han lite och det passade perfekt med hoppövningen de gjorde igår, inspirerat från Kevin Stauts clinic.

Tog samma bett som jag nu hoppat med en gång innan och även provat på tävling, och det inverkar fortfarande lika bra på honom. Han blir stark emellanåt på det, men jag vill hellre ha han lite dragandes i handen än att ha honom för mycket liggandes i handen.

Till helgen är det första utomhustävlingen för denna säsongen, och innan det kommer jag hinna ha en hoppträning till. Så det känns bra. Igår kändes han fräsch, och förhoppningsvis fortsätter hans utvecklingkurva uppåt nu när det börjat släppa ordentligt på tävling! 

Isabella Villman sponsrad av -

2013-04-29 | 21:59:00
Jag kan stolt presentera mina nya sponsorer - Linnea Andersson & Andrea Olsson! 
De har idag offrat pengarna från all pant till att köpa ett blogg-bord till mig. För endast 99kr hittade de detta exemplariska lilla bord så att jag själv kan ha mitt egna "space" och bredda ut mig så mycket jag vill medans jag bloggar.

Får hoppas att uppdateringen blir bättre nu då, när jag slipper trängas bland alla andra 19 personer runt ett matbord där alla sitter och äter eller kollar på tv dygnet runt.

tack Linnea & Andrea för det sponsrade bordet!
Självklart får ni två också sitta vid mitt bord, ibland ;)

Göteborg horse show shopping

2013-04-29 | 21:09:48
Var ju som sagt på Göteborg horse show på lördagen, tyvärr blev det inte så mycket shopping som jag hoppats på. Jag tyckte inte mässan hade något utbud som tilltalande mig alls, visst fanns det fina saker men inget som föll mig i smaken. Jag hade inga måsten köpt och behövde egentligen inget heller, men jag förväntade mig ändå att hitta massa roliga impulsköp på mässan.
 
Jag vet inte riktigt varför jag inte hittade något, men det kanske är för jag inte behövde något speciellt heller. Jag ville köpa ett schabrak och jag hade spanat in ett på TopHorse-hemsida dock var det inte alls lika fint i verkligheten. Jag förväntade mig även mycket utav TopHorse monter då de skulle ha mycket anna scarpati och Cristina Sport som är märken jag gillar. Men de hade inget schabrak som föll mig i smaken, många utav deras schabrak ihop med huva blev alldeles för mycket tyckte jag (många kanter och passpoaler). Så efter detta blev jag lite besviken över att  det jag trodde var mitt dröm schabrak inte alls var lika fint i verkligheten.. Men hittade sedan ett annat schabrak som fick följa med mig hem lite "bara för att", men det var även fint enligt mig. 
 
Sedan skulle jag även titta på bruna parlanti men den butiken jag köpte mina svarta i för ca två år sedan hade inga bruna med sig. Så det får helt enkelt vänta till falsterbo eller så kanske jag tittar på de bruna från hööks så länge..
 
Mina köp
 
Muskelmjölk
Något som tydligen skulle vara bra för min skadade kropp, alla "kunniga" som kände på min kropp under gbg horse show märkte verkligen att något var fel på mig hehe.. Tyvärr är det ingen än som lyckats hjälpa mig att bli av med skiten..Så nu ville mamma att jag skulle testa det här.
(Minns ej pris eller butik)
 
Grimskaft från börjes.
5 för 100kr
 
Vardags-sockar
15par för 100kr, minns ej butik.
 
HV-polo väska
300kr, minns ej butik men fanns på många ställen.
 
Schabrak - Equifashion
450kr (färgen blir inte riktigt rättvis på bilderna)
 
 
 
 

Brent är skadad

2013-04-29 | 20:25:38
Som ni kanske minns var Brent halt för lite mer än två veckor sedan när vi var på tävling.. Två dagar efter tävlingen åkte vi till distriktsveterinären som kollade igenom honom. Veterinären hittade inget större men han ömmade och därför beslutade vi att få en tid för att besöka en klinik (idag).
 
Detta är anledningen till varför jag bara ridit Brent lugnt det senaste veckorna. Vi har inte velat ställa av honom helt för då kanske han inte skulle visa något på kliniken. Därför har jag ridit honom lite lugnt med mest skritt, lite trav och någon enstaka galopp ibland. Dock har det varit lite svårt och få den huliganen och trava så lugnt som jag vill haha.
 
I vilket fall besökte vi en klinik idag som har kollat igenom Brent och nu är han behandlad. Detta gör att Brent kommer bli borta under en period, hur länge vet vi dock inte exakt. Han ska för tillfället bara skrittas för hand och på återbesök om 3-4 veckor. 
 
Detta är såklart supertråkigt då jag sedan vintern 2011 har jag haft lite otur med hästar om man säger så. Tex förra sommaren var ju både jag och Brent tillsammans med om två större olyckor, vilket gjorde att vi missade mycket. Men samtidigt är det är skönt och veta att Brent får den vård han behöver och att jag inte rider och gör det hela värre. Så nu håller vi tummarna för att vi är tillbaka så fort som möjligt igen! (Dock kommer vi när det väl är dags och sätta igång honom försiktigt)
 
 
 

Göteborg horse show

2013-04-29 | 11:29:34
Hej på er ♥
Hoppas att ni alla haft underbara dagar och förmodligen fyndat mycket fint under Göteborg horse show! Jag själv har varit inne på mässan och Scandinavium alla morgon- och kvällspass, men för det mesta har tiden spenderats åt att kolla på fina prylar och impulsshopping. Träffat saknade vänner under alla dagarna och haft fem otroligt roliga dagar. GHS är verkligen en utav årets höjdpunkter, trots att plånboken får lida något enormt!

Jag har hittat "massa" fint på mässan, men inte fyndat så speciellt mycket. Känns som alla andra förutom jag hittat utrustning till superbra priser och fyndat ordentligt. Har i alla fall BESTÄLLT ridstövlar, det var prio ett, och efter att ha provat över 10-tal par olika modeller och märken bestämde jag mig för ett par redan på torsdagen. Kommer bli så jäkla fint till min bruna kavaj och hjälm, längtar tills dom kommer! Köpte bland annat en ny kavaj också, som jag lade upp bild på i onsdags ju.
Vill veta vad ni köpt, så länka till era bloggar så jag kan kika! :D

Det känns i kroppen och i huvudet att man hållt på i fem dagar nu. Har sovit ca fem timmar varje natt, knappt ätit, gått runt på mässan som en yr höna och burit tunga påsar. Lade mig redan vid 11-tiden igår kväll men är fortfarande trött trots att jag fick sovit många timmar. Har stalltjänst morgon, lunch och eftermiddag idag också så det gör inte saken bättre. Blir bara segare och segare i huvudet. Det krävs nog en dag eller två till för att ha vilat upp sig efter horse show ;)

Vilket är finast?

2013-04-28 | 15:22:16

Tagga WC-finalen!

2013-04-28 | 13:23:13

Göteborg horse show

2013-04-27 | 19:11:21

Godkväll allihopa! Dagen fram tills nu i princip har jag tillbringat i Scandinavium. Såg på Young riders, gp-ponnyn, gymkana och lite dressyr, resten utav tiden har jag spenderat på mässan. Har mest gått med mamma och Bella idag, träffade nästan inte någon som jag kände om man jämför med tidigare år.. Sedan hade mässan inget att erbjuda mig, blev faktiskt besviken på det. Men såklart blev det lite shopping som jag visar imorgon.

Nu är jag strax i mölnlycke hos min pojkvän. Jag ska bara hem till honom snabbt och byta om innan jag promenerar vidare till ett annat hus där några är samlade för förfest. Senare ikväll åker vi in till stan och befinner oss någonstans (inte bestämt än tror jag).

Jag kommer hem inte allt för sent imorgon igen och då visar jag shoppingen från idag. Så ni får ha det så bra tills vi hörs nästa gång!

26 april

2013-04-26 | 17:23:33
Blev en liten oväntat bloggpaus i några dagar, men händer inte så mycket i hästväg just nu.. Men imorgon är det Gbg horse show i all fall, antar att några utav er är där imorgon med? :D 
 
Idag hade jag nationella i Svenska B som pågick i 5h jag satt dock "bara" i 4h. Mamma har varit iväg med jobbet igår  till idag så jag har skött hästarna helt själv under tiden. Med andra ord gick jag upp 05.20 idag för att hinna mocka och ge hästarna mat innan jag skulle till bussen. Tyvärr hann jag inte släppa ut dem imorse, men när jag kom hem igen fick de gå ut i hagen. Båda två rullade sig de första dom gjorde, fast de är inget ovanligt haha. Så om någon timma ska jag gå ut och ta in dem igen för att skritta ut en sväng på Brent. 
 
Tog några snabba kort på hästarna när jag släppte ut dem, sedan blev det även några kort på kissen och Pepper.
 
 

Heja Kittel!!

2013-04-25 | 14:19:21