K-A-O-S är bara förnamnet...

Jag skojar inte när jag säger att det är total KAOS på skolan och i stallet. Vi fick reda på i tisdags att en utav hästarna hade fått någon svampliknande infektion, och testades för om det kunde vara ringorm. Redan då uppstod det panik hos alla, mer eller mindre. Men vi försökte se det från den ljusa sidan, eftersom det inte var säkert att det var ringorm. Så kom provresultaten igår och det visade sig att det var ringorm!
 
Folk har sprungit i stallet HELA dagen och virkonat hästar, boxar och ALL utrustning man använt under två veckors tid. Alla täcken, schabrak, träns, benskydd, sadlar, ridstövlar, hjälmar osv. osv. Tvättmaskinerna har verkligen gått i högvarv non-stop sedan igår kväll då vi fick reda på detta.
 
Så har tvättat Obelix idag med Virkon, virkonat boxen och alla saker han haft på sig. Samt slängt in alla täcken i tvätten för säkerhetens skull. Har stått och doppat händerna i virkonvatten tills fingrarna domnade bort, och sakerna som hängt ute under lunchen blev helt frusna och stenhårda för att det vart så kallt. Fruktansvärd har dagen varit!
 
Och på grund av detta kan vissa elever inte åka hem över jul för att hästen måste stå kvar på skolan, om nu inte alla hästar från och med idag inte visar någon symtom inom tre veckor. Då hinner man åka hem innan julafton. För många har långa vägar hem och måste samtidigt ta hand om sin häst om den skulle stå kvar på skolan. Det är inte bara att åka till Stockholm eller Lappland bara för att det är jul. Så många är beredda på att spendera julafton (jullovet) på Höglanda :(
 
En del utav min virkon-tvättade utrustning...
Tänk er liksom EN tvättmaskin som är till för hästutrustningen, när det är 55-60 hästar stående på skolan och alla har minst 2-3 täcken var  - I n t e K u l
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0