Resultat från Alingsås 24/2-2013

Tävlingen gick inte så bra igår... Som jag hade förväntat mig var Obelix jättetittig, förmodligen för att vi inte varit ute och tävlat sedan November. För han måste tävlas regelbundet för att hållas fräsch och vara i form. Fyra månaders uppehåll blir alldeles för lång tid att ha paus på, så det blev lite mycket att ta in igår för honom.
 
Det var regionalt igår, med andra ord blir man utesluten efter två stopp. Och vi fick två stopp i båda klasserna. Han blev väldigt skygg när han kom in på banan och det var plank och flera grindar under hinderna, så det var mycket att titta på tyckte han.
 
Men vi laddar om inför nästa helg, då hoppar vi L:C & L:B på Kungsbacka RK. Bara han får komma igång nu igen så kommer han leverera lika bra resultat som innan! :) Det tvivlar jag inte på. Klart är det surt att börja tävlingssäsongen så som det gick igår, men det är inte mycket jag kan göra åt det. Jag får ge honom dessa tävlingar i början, ge honom den tid han behöver. Han är en speciell ponny med skarpt psyke, så det är ingen ide att "läxa upp" honom och bestraffa han när han gör fel. Det skulle bryta ner honom och då hade han nog slutat hoppa. Så vi kämpar bara på nu tills det släpper!
Kommentarer
Postat av: Anonym

Ganska osmart att gå in och debutera LA på första tävlingen för året, speciellt när hästen är så orutinerad och inte tävlat på så länge!!!

Svar: Dock är höjden inga problem, han hade gjort samma sak även om det var L:C :) Varför anonym, rädd att stå upp för vad du skriver?

2013-02-25 | 18:36:00
Postat av: Paulina

TA INTE ÅT DEJ AV DEN IDIOTEN som skriver så och är anonym dessutom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vems fina kavaj? :)

2013-02-25 | 19:21:09
Postat av: Agnes Åberg

Du har så klokt hästtänk, tycker du gör helt rätt med Obelix :)

2013-02-25 | 22:26:05
URL: http://agnessan.blogg.se
Postat av: Anonym

Du tänker helt rätt, du vet vad som är bäst för din egna ponny och ingen annan! :)

2013-02-25 | 22:40:23
Postat av: Ingela

Konstigt att en del vet så mkt bättre men är sämre själva med o ta hand om sina hästar och inte ens kan rida heller, mkt avundsjuka helt enketl som finns där bakom. Och om man följt bloggen förut så vet man ju vad som finns i utbildningen o erfarenhet o rutinsmässigt med Isabella o Obelix så kan man ju inte uttrycka sig så dumt åt som anonyma gjorde först i kommentarerna. Ta reda på fakta först vet ja!

2013-02-26 | 08:09:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0